علت صدای زیاد جاروبرقی هنگام کار کردن چیست ؟
اکثر جاروبرقی ها هنگام کار کردن، یک صدای کمی دارند. این صدا، صدای کار کردن موتور می باشد. بنابراین شنیدن صدای جاروبرقی در هنگام کار کردن، امری طبیعی می باشد. اما اگر سر و صدا آزار دهنده است، قبل از این که دستگاه خود را کنار بگذارید و به دنبال خرید یک جاروبرقی دیگر باشید می توانید به فکر تعمیر جاروبرقی در اصفهان باشید، برای این منظور بهتر است تا ابتدا سعی کنید منبع صدا را پیدا کنید. اگر متوجه شوید سر و صدا دقیقا از کجاست، خیلی راحت تر می توانید مشکل را بر طرف کنید. ما در ادامه ی این مقاله به شما کمک می کنیم تا علت ایجاد سر و صدای زیاد در جاروبرقی تان را پیدا کنید و در صورت داشتن کمی مهارت و تخصص فنی، بتوانید ایراد را بر طرف کنید.
علت صدای زیاد جاروبرقی هنگام کار کردن به صورت تیتر وار :
- مشکلات مربوط به موتور جاروبرقی
- کثیف بودن فیلتر های جاروبرقی
- مشکلات مربوط به پاکت جاروبرقی
- انسداد شیلنگ جاروبرقی
- شکستگی قطعات داخلی جاروبرقی
- عدم روغن کاری قطعات جاروبرقی
مشکلات مربوط به موتور جاروبرقی
به نقل از beko.com اکثر اوقات سر و صدای زیاد جاروبرقی، بخاطر مشکلات مربوط به موتور دستگاه می باشد. خرابی موتور جاروبرقی اغلب بخاطر وارد شدن گردو خاک یا رطوبت به داخل موتور اتفاق می افتد. همچنین امروزه موتور اکثر جاروبرقی ها، موتور اینورتر می باشد. موتور اینورتر باعث شده تا صدای جاروبرقی تا حد بسیار زیادی کاهش پیدا کند. بنابراین اگر موتور دستگاه شما اینورتر است و هنگام کارکردن صدای زیادی از موتور به گوش می رسد، پس به احتمال زیاد موتور دستگاه خراب شده است و نیاز به بررسی و تعمیر دارد. اجزای داخلی موتور شامل کلکتور، شفت و بلبرینگ هستند که در صورت بروز مشکل، باید تمامی این اجزا به دقت بررسی شوند، تا مشکل پیدا شود. در صورتی که موتور خراب باشد و قابل تعمیر نباشد، باید موتور دستگاه شما تعویض شود.
همچنین در صورتی که روی موتور گرد و غبار وجود داشته باشد، باید آن را تمیز کنید و در صورت صدمه دیدن تیغه های موتور یا خم شدگی و یا در اثر ضربه یا کار کرد زیاد اگر تیغه ها تاب برداشته باشند، باید تیغه های موتور را تعویض کنید. همچنین لق بودن یا شل بودن تیغه، روی موتور، می تواند باعث ایجاد سر و صدای بلند شود. بنابراین باید اتصال تیغه و موتور را نیز چک کنید. در صورتی که اطراف موتور بخاطر کار کرد زیاد خوردگی داشته باشد، باید موتور را تعویض کنید.
کثیف بودن فیلتر های جاروبرقی
اگر جاروبرقی شما به صورت ناگهانی یک صدای بلند از خود تولید می کند، ممکن است فیلتر کثیف باشد. در صورتی که فیلتر بیش از حد کثیف شود، ممکن است جاروبرقی با صدای بلند تری شروع به کار کند، زیرا برای ایجاد مکش تلاش بسیار زیاد تری می کند، در نتیجه همین تلاش بیشتر برای مکیدن آشغال ها و کثیفی ها، سر و صدای بیشتری را تولید می کند. همچنین در صورتی که فیلتر های جاروبرقی کثیف باشند، مکش جاروبرقی نیز کاهش پیدا می کند.
بنابراین در صورتی که سر و صدای دستگاه زیاد باشد و مکش نیز کم باشد، به این معناست که فیلتر جاروبرقی کثیف است. برای رفع این مشکل، باید فیلتر را از دستگاه خارج کنید و در صورتی که فیلتر قابل شستشو است، باید آن را با آب گرم و صابون بشویید و گرد و غبار و کثیفی ها را از روی فیلتر تمیز کنید، سپس آن را در یک جای مناسب قرار دهید تا کاملا خشک شود و سپس آن را درون جاروبرقی قرار دهید. همچنین در صورتی که فیلتر غیر قابل شستشو و یک بار مصرف است باید آن را تعویض کنید. بعد از انجام این مراحل باید مشکل سر و صدای زیاد دستگاه بر طرف شود.
مشکلات مربوط به پاکت جاروبرقی
یکی از مواردی که باید هنگام ایجاد این مشکل آن را بررسی کنید، پاکت یا کیسه ی جاروبرقی می باشد. بنابراین شما باید از پر نبودن کیسه مطمئن شوید و در صورت پر بودن کیسه، باید آن را خالی کنید و شستشو دهید و یا این که آن را تعویض کنید و از یک کیسه ی یکبار مصرف جدید استفاده کنید. همچنین توجه داشته باشید، که از پاکت های تقلبی و نا مرغوب استفاده نکنید. زیرا استفاده از پاکت های بی کیفیت می تواند در دراز مدت آسیب های جدی به موتور دستگاه وارد کنند. زیرا پاکت های تقلبی و خیلی ضخیم باعث می شوند تا موتور برای داشتن مکش مناسب از توان بیشتری استفاده کند و در نتیجه موتور آسیب ببیند و یا پاکت های نازک و کاغذی نیز، احتمال پاره شدن و سوراخ شدن در آن ها زیاد می باشد. و در صورت ترکیدگی، باعث می شود که گرد و خاک های موجود در پاکت وارد موتور شوند و در نتیجه به کلکتور و بلبرینگ آسیب می زنند. همچنین شما با تعویض به موقع پاکت و استفاده از پاکت استاندارد، می توانید باعث افزایش عمر مفید دستگاهتان نیز شوید.
انسداد شیلنگ جاروبرقی
از دیگر مواردی که شما باید آن را بررسی کنید، شیلنگ یا لوله خرطومی جاروبرقی می باشد. هنگام تمیز کردن منزل، گاهی ممکن است اجسام بزرگ و سخت مثل دکمه های لباس، چوب و… یا مقادیر زیادی گرد و غبار در داخل لوله گیر کرده باشند و باعث شود که جاروبرقی برای تمیز کردن از قدرت مکش بیشتری استفاده کند که همین امر باعث ایجاد سر و صدای بیشتری می شود. در این صورت باید موانع را بردارید تا مشکل رفع گردد. برای این منظور باید شیلنگ و لوله خرطومی جاروبرقی را به دقت بررسی کنید و اشیای به دام افتاده را خارج کنید. برای این کار می توانید از قلاب بافندگی استفاده کنید.
شکستگی قطعات داخلی جاروبرقی
در صورتی که قطعات پلاستیکی داخل دستگاه یا قطعات داخلی موتور شکسته باشند، باید آن ها را تعویض کنید. زیرا قطعات شکسته می توانند باعث بروز سر و صدا شوند. بنابراین باید قسمت های خراب و شکسته ی دستگاه را خارج کنید و آن ها را با قطعات سالم و نو جایگزین کنید تا از بروز صدای آزار دهنده جلوگیری کنید. همچنین به یاد داشته باشید که بدنه ی جاروبرقی از پلاستیک ساخته شده است، بنابراین در صورتی که بدنه ی پلاستیکی دستگاه در اثر ضربه شکسته باشد، هنگام کار کرد دستگاه، با حرکت هوا در جاروبرقی، بدنه دچار ارتعاش می شود و باعث ایجاد صدای بلند تری می کند. در این صورت باید بدنه ی دستگاه را تعویض کنید یا توسط جوش پلاستیک شکستگی را بر طرف کنید.
عدم روغن کاری قطعات جاروبرقی
اگر صدای بلند و نا متعارفی مثل صدای وز وز را از موتور دستگاه می شنوید، این مشکل می تواند بخاطر فرسودگی دستگاه اتفاق افتاده باشد. معمولا این صدای بلند ناشی از فرسودگی را، می توان با گریس کاری و روغن کاری موتور، تا یک مدتی ساکت کرد. زیرا به صورت کلی قطعات خودشان چرب هستند، اما بعد از مدتی این روغن ها خشک می شوند و صدای نا خوشایند ساییده شدن قطعات فلزی روی هم دیگه، باعث ایجاد این صدای بلند می شود. بنابراین شما می توانید این مشکل را تا حد زیادی با گریس کاری حل کنید، و یا این که دستگاه را به تعمیر گاه ببرید تا تکنسین، موتور و بلبرینگ را با روغن کاری چرب کند و یا اگر لازم باشد، بلبرینگ ها را تعویض کند. برای انجام این کار می توانید موتور را خارج کنید و این کار را انجام دهید. اما باید دقت کنید که این گریس کاری نباید به هیچ وجه به داخل سیم پیچ بخورد، زیرا در این صورت ممکن است خطر اتصال و آسیب زدن به موتور را ایجاد کند، بنابراین توصیه میکنیم، در صورتی که با موتور جاروبرقی آشنایی کافی ندارید، می توانید از کتابچه راهنمای محصول کمک بگیرید و یا این که بهتر است تا کار را به تکنسین متخصص این کار بسپارید تا تکنسین مشکل دستگاهتان را بر طرف کند.
قسمت هایی که باید هنگام صدای زیاد جاروبرقی بررسی کنید کدام است ؟
هنگامی که دستگاه شما صدای غیر عادی دارد شما باید ابتدا دستگاه را خاموش کنید و سپس آن را از برق بکشید و قسمت هایی از قبیل شیلنگ، برس جاروبرقی را همان ابتدا چک کنید. زیرا ممکن است جسمی در شیلنگ جاروبرقی گیر کرده باشد و باعث ایجاد سر و صدا شده باشد. همچنین باید برس جاروبرقی را نیز به دقت بررسی کنید، گاهی ممکن است جسمی در قسمت برس گیر کرده باشد، بنابراین باید آن جسم را خارج کنید. همچنین در صورت شکستن اتصالات برس یا در صورت شکسته شدن چرخ زیر برس، باید آن را تعویض کنید. اگر این موارد سالم بودند، احتمالا مشکل از سایر قسمت ها یا مشکل از موتور جاروبرقی می باشد. و در واقع موتور نیاز به سرویس داشته باشد. که این کار کاملا تخصصی می باشد و باید توسط تکنسین انجام شود.
نکات تکمیلی
- یکی از مهم ترین مواردی که باید هنگام تعمیر جاروبرقی به آن توجه کنید، رعایت نکات ایمنی می باشد. همیشه به یاد داشته باشید که هنگام بررسی و تعمیر دستگاه، باید جاروبرقی را از برق بکشید. همچنین توصیه می کنیم در صورتی که تخصص کافی در زمینه ی تعمیرات جاروبرقی را ندارید، به هیچ وجه اقدام به بررسی و تعمیر دستگاهتان نکنید، زیرا ممکن است آسیب جبران نا پذیری به دستگاه وارد کنید و مجبور باشید که هزینه ی زیادی بابت تعمیر دستگاه پرداخت کنید و یا مجبور باشید دستگاهتان را دور بیاندازید و یک دستگاه جدید خریداری کنید. بنابراین منطقی ترین کار، سپردن دستگاهتان به یک مرکز معتبر برای تعمیر می باشد.
- همیشه به یاد داشته باشید، که سر و صدای جاروبرقی می تواند خیلی اعصاب خورد کن باشد، اما فقط مشکل به همین مورد ختم نمی شود. بلکه اگر نسبت به این سر و صدا بی تفاوت باشید، ممکن است جاروبرقی شما برای همیشه خراب شود و شما مجبور باشید که یک دستگاه دیگر را خریداری کنید. بناباین نسبت به سر و صدای دستگاهتان هرگز بی تفاوت نباشید و سعی کنید منبع صدا را پیدا کنید و مشکل را بر طرف کنید تا جاروبرقی شما، سال ها برای شما کار کند.
- همچنین به یاد داشته باشید که فیلتر دستگاه را به صورت مداوم عوض کنید و حواستان به پر شدن پاکت جاروبرقی باشد و در صورت پر شدن پاکت، سریعا آن را خالی کنید و یا آن را تعویض کنید. همچنین سرویس دوره ای دستگاهتان را نیز جدی بگیرید و نسبت به آن بی تفاوت نباشید