نماد سایت مجله سلامتی ایران

چرا باید شرکت ثبت کنیم؟

در ابتدای شروع هر پروژه، کسب اطلاعات موثق درباره موضوع و بررسی مزایا و معایب احتمالی آن از الزاماتی است که همه افراد نسبت به اهمیت آن آگاهند. اما گاهی ممکن است با توجه به نوع پروژه، مراحل و مدارک خاصی نیز برای ادامه و به نتیجه رسیدن کار لازم باشد.در این موارد اطلاع از روند انجام این مراحل و مدارک مورد نیاز میتواند راه را برای ادامه روشنتر و هموارتر سازد. بنابراین بهترین گزینه برای کسب این اطلاعات و نیازها، حضور یک مشاور متخصص و مطلع است اینگونه میتوانید با صرف کمترین هزینه و انرژی به نتیجه مورد نظر دست یابیم.


یکی از این پروژه های مهم در زندگی کاری هر فرد “ثبت شرکت” است. اما معمولا افراد هنگامی که تصمیم به انجام این امر می گیرند، در ابتدای آن دچار سردرگمی و آشفتگی می شوند. چرا که ممکن است ندانند باید از کجا شروع کنند و چه کارهایی را به انجام برسانند. البته مدارک مورد نیاز نیز از دغدغه هایی است که در این امر وجود دارد.

بهتر است بدانید که اکثر افراد برای انجام “ثبت شرکت” دچار این سردرگمی ها می شوند و این امر کاملا بدیهی است. اما نگران نباشید، چرا که ما دقیقا به همین دلیل این جا هستیم که به شما کمک کنیم، تا پروسه ثبت شرکت یا برندتان را با موفقیت و به درستی طی کنید.

در واقع ما قرار است هر اطلاعاتی که از ثبت شرکت ها و مسایل متعاقب آن لازم دارید را به زبانی ساده و در سریع ترین زمان، در اختیارتان بگذاریم. و شما را با ارائه اطلاعات دقیق و موثق، در تصمیم گیری بهتر، همراهی کنیم تا بتوانید بهترین ها را برای خود و کسب و کارتان رقم بزنید.

اصلا چرا باید به فکر ثبت شرکت باشم؟

به این خاطر که با ثبت شرکت خود از مزایای بسیاری برخوردار خواهید شد و اولین مزیت آن چیزی نیست جز، شناخته شدنِ شما و فعالیتتان از منظر قانونی.می‌توان مزایای ثبت شرکت را در چند مورد زیر خلاصه کرد:

زمانی که شرکت خود را ثبت می کنید، کلیه‌ی قراردادهایی که چه به صورت قرارداد مابین شرکا یا قراردادهای کاری می باشد ثبت می گردد، پس دیگر مشکلی با عنوان بی‌اطلاعی کارفرما  و یا جملاتی ازین دست که “از وجود فلان اساسنامه و سند رسمی بی اطلاع بوده ام” مواجه نخواهید شد.

ثبت شرکت تصویر قانونی کسب و کار شما خواهد بود زیرا مشتریان شما به طور حتم قبل از انعقاد هرگونه قرارداد می‌خواهند بدانند با چه کسی وارد معامله می‌شوند. شرکایی که در یک شرکت حضور دارند چه کسانی هستند و سرمایه‌ی شرکت به چه میزان است.

حال که به اهمیت و مزایای ثبت شرکت پی بردیم احتمالا برای شما این سوال پیش آمده است که چگونه یک شرکت را به ثبت برسانیم؟ و این پروسه دارای چه مراحلی می‌باشد.

آیا واقعا به ثبت شرکت نیاز دارم؟

شاید این سوال برای شما نیز پیش آمده باشد، که وقتی می توان بدون ثبت شرکت هم در دنیای تجارت به فعالیت ادامه داد، چرا خود را با صرف وقت و هزینه اضافی و وارد شدن به پروسه عریض و طویل و فرساینده بروکراسی به زحمت بیندازیم؟ و یا وقتی می توانم با یک مشارکت عادی کارم را انجام دهم چرا خود را درگیر ثبت شرکت تجاری نمایم؟

برای پاسخ به این سوالات باید بدانید که “شرکت” به عنوان یک” شخصیت حقوقی” تابع ساز و کاری است که قانون گذار در اختیار هریک از شرکاء قرار داده تا سرمایه های فردی خود را در جهت نیل به مقصودی خاص که همان، کسب سود و نفع اقتصادی است، به سرمایه جمعی تبدیل کنند.

بنابراین ثبت شرکت یا ایجاد یک شخصیت حقوقی مجزا قطعا دارای مزایا و معایبی خواهد بود. این مزایا و معایب هم برای شرکاء در شرکت و در قبال یکدیگر و هم در تعامل آن ها با اشخاص ثالث در بازار تجارت وجود دارد. اما به طور کلی، می توان این مزایا را به شرح زیر بر شمرد:

بدیهی است در دنیای تجارت اشخاص حقوقی، در قیاس با اشخاص حقیقی حائز اعتبار بالاتری بوده و با اقبال گسترده تری روبرو هستند. در نتیجه سرمایه گذاران وشرکت ها تمایل بیشتری برای همکاری و انعقاد قرارداد با شخصیت های حقوقی دارند، چرا که آن ها مطابق استانداردهای پذیرفته شده مرجع ثبتی کشور، صلاحیت ورود به بازار را احراز نموده اند.

تجمیع سرمایه افراد و کاهش ریسک سرمایه گذاری: در ثبت شرکت به جای اینکه افراد برای نفع شخصی در مقابل هم قرار بگیرند، با تجمیع سرمایه مادی، تخصص، دانش و… با یک هدف مشخص در کنار یکدیگر قرار گرفته و در سود و زیان یکدیگر شریک می شوند.

در یک کلام شخصیت حقوقی این امکان را ایجاد میکند که دارایی شخصی افراد از دارایی شرکت تفکیک شود. هرچند این موضوع برای بستانکاران شرکت ها نکته مثبتی به شمار نمی رود، اما باعث افزایش امنیت سرمایه گذاری شرکاء خواهد شد.

در صورت “ثبت رسمی شرکت”، تمامی اعضا و شرکا شرکت نسبت به فعالیت های شرکت مسئول هستند. به این ترتیب، با “ثبت شرکت”، مسئولیت سود، زیان و تمام فعالیت هایی که در شرکت انجام می گیرد، دیگر بر عهده ی یک شخص نیست؛ بلکه کلیه شرکا در آن سهیم هستند. همچنین همه توافقات منعقده بین شرکاء نیز وجهه رسمی به خود می گیرد.

علاوه بر این، “ثبت شرکت”، با ساده سازی روابط شرکاء با یکدیگر و با اشخاص ثالث شما را قادر می سازد تا دهها شریک را بدون نگرانی از بروز اختلال و بی نظمی دور هم جمع کنید. چرا که در این صورت چه اشخاص ثالث چه شرکاء جهت پیشبرد امور یا پیگیری مطالبات صرفا با یک شخصیت حقوقی مواجه هستند.

با “ثبت شرکت”، تمام شرکاء از حقوق قانونی بهره مند خواهند شد. در واقع زمانی که شراکت اعضا به صورت قانونی باشد، هرگاه مشکلی بین اعضا پیش بیاید، از طریق قانون می توانند مشکل را حل و فصل کنند.

همچنین حمایت هایی که قانون از اشخاص حقوقی به عمل می آورد باعث می شود تا افراد در کسب و کارشان امنیت شغلی و مصونیت قانونی بیشتری نسبت به فعالیت شخص حقیقی داشته باشند.

از آنجا که تمامی مفاد مهم مندرج در اوراق رسمی شرکت، مانند سرمایه ثبتی، حیطه ی اختیار مدیران، موضوع فعالیت و قابلیت های شرکت در روزنامه کثیرالانتشار آگهی می گردد تا به استحضار عموم برسد، و تمامی اطلاعات در دفاتر ثبت شرکت ها و سایت روزنامه رسمی جهت استعلام موجود است، بنابراین مشتریان یا طرف های معاملات تجاری می توانند به راحتی از قانونی بودن و اعتبار شرکت کسب اطلاع نمایند.

مطابق دستورالعمل تصویب شده در خرداد ۱۳۱۰ و قوانین ۱۰ اسفند ۱۳۲۷، «مراجعه به دفاتر “ثبت شرکت ها” اعم از ایرانی و خارجی برای عموم آزاد و هر ذینفعی می تواند از مندرجات آن سواد مصدق تحصیل کند.»

در نتیجه می توان گفت که با “ثبت شرکت”، کلیه ی امور تجاری شرکت بصورت رسمی و قانونی، صاحب اعتبار خواهد بود و زمانی که اطمینان حاصل شود که قانون بر فعالیت این شرکت ها نظارت دارد و همه فعالیت ها تحت نظارت قانون صورت می گیرد، افراد و شرکت ها تمایل بیشتری به همکاری و انعقاد قرارداد خواهند داشت.

یکی دیگر از مزایای “ثبت شرکت” افتتاح حساب بانکی برای شرکت است. شما می توانید با ارائه اوراق رسمی و شماره ثبتی شرکت، برای شرکتتان یک حساب در بانک داشته باشید. در این صورت، علاوه بر مجزا نمودن حساب های شخصی از حساب شرکت، می توانید از مزایایی مانند دریافت وام، تسهیلات و ضمانت نامه های بانکی استفاده نمایید.

 

خروج از نسخه موبایل