پرینتر های سه بعدی در ماکت سازی و معماری کاربرد ها و مزایای زیادی را ارائه می دهند. پرینتر سه بعدی یکی از پر بحث ترین فناوری ها در این دهه بوده است. برخی آن را آغاز انقلاب صنعتی سوم می دانند.برخی دیگر حتی آن را با اختراع رایانه مقایسه کرده اند و پیش بینی می کنند که این ماشین ها می توانند تأثیر مشابهی داشته باشند. برای معماران ، این یکی از بهترین و برترین تکنولوژی های موجوه بوده و به مهندسان این امکان را می دهد تا به سرعت و با هزینه کم مدل های مقیاس سازه های پیچیده را ایجاد کنند.
ماکت سازی معماری با پرینتر سه بعدی
امروزه یکی از پیشرفته ترین روشهای ماکت سازی معماری، ماکت سازی معماری با پرینتر سه بعدی صنعتی آنر است. پرینترهای سه بعدی به دلیل داشتن دقت بسیار بالا در ساخت قطعات امروزه به یاری مهندسان و دانشجویان آمده اند و ماکت سازی معماری را آسان کرده اند.
مزایای ماکت سازی با پرینت سه بعدی
ساخت اجزاء ماکت با دقت بسیار بالا (تا ۱۰۰میکرون)
عدم محدودیت در ساخت اجزا پیچیده (مثل سقفهای گنبدی شکل)
امکان پیاده سازی جزئیات ریز طراحی روی ماکت (مثل نقوش برجسته روی ستون های ماکت بناهای سنتی)
امکان ساخت اجزاء ماکت با رنگهای مختلف
امکان ساخت ماکت به شکل یکپارچه
قیمت خدمات ماکت سازی با پرینتر سه بعدی بر اساس جزئیات طرح سه بعدی ، مقدار مواد مصرفی و مدت زمان کار دستگاه برای ساخت ماکت مشخص می شود ؛لذا قبل از مشاهده طرح و بارگذاری در نرم افزار مخصوص پرینتر سه بعدی امکان اعلام قیمت دقیق و زمان تحویل وجود ندارد.
چند پیشنهاد برای شما عزیزانی که قصد استفاده از خدمات پرینتر سه بعدی برای ماکت سازی معماری با پرینتر سه بعدی را دارید ارائه می دهیم :
۱- خروجی طرح سه بعدی شما برای پرینت سه بعدی باید حتما با یکی از فرمتهای stl یا obj ارسال شود.
نکته مهم : از آنجایی که معمولا فایلهای معماری هنگام خروجی گرفتن STL , OBJ مشکلات سطح سازی اش مشخص می شود لطفا قبل از ارسال فایل یک مرتبه فایل STL , OBJ را بازبینی و در صورت وجود مشکل رفع سپس برای پرینت سه بعدی ارسال کنید.
شما می توانید از طریق لینک اطلاعات بیشتر در این زمینه را دریافت کنید.
۲- ضخامت اجزا مختلف ماکت در مقیاس نهایی پرینت نباید کمتر از ۱میلیمتر شود این نکته در مدل هایی که دارای شیشه می باشند بسیار قابل توجه است.
(برای مثال یک دیوار با ضخامت ۱۰سانتیمتری در مقیاس واقعی اگر با مقیاس ۱/۱۰۰پرینت شود ضخامت آن ۱ میلیمتر می شود در صورتی که بخواهید با مقیاس ۱/۱۲۵پرینت کنید ممکن نیست و باید درون مدل ضخامت آن را افزایش دهید).
نکته مهم: ضخامت ۱ میلیمتر قابل ساخت است ولی از پایداری و استحکام مناسبی برای اجزای بزرگ ماکت برخوردار نیست و فقط برای اجزای ریز مثل نرده ها قابل استفاده است.ضخامت ایده آل برای سازه های اصلی ۲-۳ میلیمتر(در مقیاس ماکت)می باشد.
۳- قبل از خروجی گرفتن فایل را تا حد ممکن کوچک کنید تا به مقیاس پرینت نزدیک شود ،اگر فایل در مقیاس واقعی خروجی گرفته شود به دلیل زیاد بودن تعداد نقاط گاهی اوقات برخی از قسمت های فایل در نرم افزار پرینت سه بعدی خوانده نمی شود.
۴- شما باید از فایل سالید خروجی بگیرید به این معنی که حجم سه بعدی داشته باشد و پوسته نباشد.
۶- سعی کنید مدل شما متریال نداشته باشد ،بعضی متریال ها باعث ناصافی و خراب شدن سطح پرینت می شوند.(مثل متریال چرم)
۷- می توانیم ماکت را تا ابعاد ۴۵*۳۵*۳۵ سانتیمتر به شکل یکپارچه پرینت سه بعدی کنیم .
ابعاد بزرگتر از سایز پرینت دستگاه به قسمت های کوچکتر برای پرینت تقسیم میشود و در آخر با چسب به هم متصل میگردند.
بهترین کیفیفت و ارزان ترین قیمت در ماکت سازی با پرینت سه بعدی هنگامی است که فایل ماکت به صورت اجزاء جداگانه پرینت سه بعدی شود و پس از اتمام کار بر روی هم مونتاژ شوند.
اگر قصد کاهش هزینه پرینت سه بعدی ماکت را دارید:
۱- سعی کنید تا حد امکان ماکت را به قسمت های مجزا تفکیک کنید و تک تک خروجی بگیرید(این کار نقش بسزایی در افزایش کیفیت ساخت ماکت با پرینتر سه بعدی و کاهش زمان ساخت و کاهش هزینه ساخت دارد).
۲- اگر برای شما این امکان وجود دارد که سقف ماکت را در آخر مونتاژ کنید سقف را به صورت جداگانه خروجی بگیرید(این کار نقش بسزایی در کاهش زمان ساخت ماکت با پرینتر سه بعدی دارد)
۳- اجزایی از ماکت که قابل ساخت با روش های دیگر مثل لیزر هستند و دقت و جزئیات خاصی ندارند مثل سایت ماکت را با روش دیگری بسازید.
تاثیر پرینتر های سه بعدی در معماری
پرینترهای سه بعدی، معماران ، طراحان و مدلسازان را از کارهای دستی رها می کند تا بتوانند انرژی خود را صرف تدوین مفاهیم و پرداختن به کار نهایی کنند. به لطف فناوری چاپ سه بعدی ، اکثر سازه را می توان به صورت همزمان به صورت یک قطعه چاپ کرد. یک چاپگر سه بعدی همچنین قادر به تولید اجزای پیچیده ای مانند ستون ها، کمان ها ، قوس ها و … به همان صورت که مورد نیاز معماران و سایر کاربران قرار دارد، است. چاپ سه بعدی به شما امکان می دهد تا به طور موثری مدل های معماری کم نظیر و با کیفیت را ایجاد کنید.تأثیر اصلی پرینتر های سه بعدی در صنعت در تولید ماکت و یا مدل بوده است.ماکت های معماری یکی از پیچیده ترین محصولات هستند.
ایجاد حتی یک مدل نسبتاً ساده می تواند هفته ها طول بکشد و به طور معمول صدها دلار و در موارد خاص حتی هزاران دلار هزینه به همراه دارد اما نه با پرینتر سه بعدی! این فناوری فرآیند مدل سازی معماری را کاملاً متحول کرده است ، و علاوه بر اینکه به شدت هزینه ها را کاهش داده حتی زمان بندی نیز بهبود یافته است. ماکت هایی که برای ساخت آن ها روزها و حتی ماه ها وقت صرف می شد امروزه با استفاده از پرینتر های سه بعدی در عرض چند ساعت به اتمام می رسند.
برترین مزایای استفاده از پرینتر های سه بعدی در ماکت سازی اما این ها تنها سودهای پرینترهای سه بعدی نیستند بلکه در سه مورد دیگر نیز به نفع مدلسازان معماری بوده اند:
- یکپارچه سازی:
اکثر شرکت های معماری از قبل از برنامه های CAD استفاده می کنند و تیم های طراحی داخلی دارند. این بدان معناست که شرکتی که پرینتر سه بعدی را به همراه دارد نیازی به تغییر چیزی ندارد. شما فقط چاپگر را به رایانه خود متصل می کنید تا شروع به ساخت مدل های معماری چاپی سه بعدی کنید.
- قابلیت های طراحی اضافه شده:
چاپگرهای سه بعدی به معماران این امکان را می دهند که بدون نگرانی در مورد خطاهای انسانی ، آزادانه طراحی کنند. این مورد معمولاً در مدل های بسیار دقیق بسیار سودمند است. با این آزادی ، شما می توانید مرزهای طراحی خود را تغییر داده و امکانات جدید را امتحان کنید زیرا می توانید مدل های آزمایشی را به سرعت ، دقیق و مقرون به صرفه ارائه دهید.