اولین نشست هیئت اندیشه ورز میز تخصصی حلال ستاد فرهنگی اجتماعی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور نمایندگان شورای تخصصی حوزوی، مرکز ملی تحقیقات حلال، سازمان غذا و دارو، سازمان ملی استاندارد، مرکز پژوهشهای مجلس، اتاق بازرگانی ایران، وزارت جهاد کشاورزی و حوزه علمیه قم تشکیل شد.
به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، ابراهیم شکرانی دبیر ستاد فرهنگی اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی، ضمن برشمردن اهمیت و جایگاه موضوع حلال در سبک زندگی اسلامی ایرانی، اهتمام دبیرشورا را برای راهاندازی میز تخصصی حلال را در این راستا تبیین و توجه به ظرفیت ملی و بینالمللی میز را با رویکرد افزایش مشارکت بخش غیردولتی و مردمی را یادآور شد.
دبیر ستاد ایجاد یکپارچگی و توسعه در صنعت حلال کشور را نیازمند تدوین سیاستگذاری و تنظیمگری دانست و راهبری، نظارت و ارزیابی این حوزه را در کنار تدوین اهداف بلندمدت، اولویتها و راهبردها، لازمه این حوزه جهت ارتقا صنعت حلال کشور دانست.
اعضای هیئت اندیشهورز نیز به ارائه دیدگاههای خود در زمینه قدرت همگرایی حوزه حلال بین صنعت، مراکزآموزش عالی و نهاد دین، لزوم تدوین سیاستها و راهکارهای افزایش سهم ایران در بازار حلال، توجه به استقرار حکمرانی حلال در کشور، فرهنگ سازی حلال در سطح جامعه، شناسایی نیازها، مسایل و آسیب شناسی این حوزه، بازآرایی مأموریتها و وظایف دستگاهها در موضوع حلال، انسجام بخشی در حوزه اجرای صنعت حلال، هماهنگی بین بخشی در تدوین نقشه راه و استانداردسازیهای ملی و بین المللی حلال و… پرداختند.
اعضای جلسه در مورد ضرورت تدوین نظام مسایل حلال درکشور، الگوهای هم افزایی و هماهنگی بین دستگاهی و ضرورت تدوین سیاستها و راهبردهای حوزه حلال به توافق رسیدند.
گفتنی است که در حال حاضر محصولات و خدمات حلال مطابق با تقسیم بندی ارائه شده توسط سازمان همکاریهای اسلامی (OIC) در هشت حوزه امور مالی اسلامی، غذای حلال، داروی حلال، آرایشی و بهداشتی حلال، سفر و گردشگری حلال، تفریح و رسانه حلال، پوشاک عفیفانه و آموزش حلال دستهبندی میشود.