آژانس محیط زیست انگلیس (EA) هشدار داد حدود ۸ میلیون مِلک در این کشور (از هر چهار ملک یک ساختمان) ممکن است تا سال ۲۰۵۰ میلادی در معرض خطر سیل قرار گیرد چراکه احتمال بروز این حادثه طبیعی به دلیل تغییرات آب و هوایی افزایش می یابد.
به گزارش مجله سلامتی ایران آژانس محیط زیست انگلیس در اولین ارزیابی خود از چگونگی تاثیر گرم شدن جهان بر وقوع سیل نسبت به افزایش تهدیدات ناشی از بارش شدیدتر و بالا آمدن سطح دریاها هشدار داد.
اگر خانه های بیشتری در دشت های سیلابی ساخته شوند تعداد املاک در معرض خطر می تواند حتی بیشتر باشد اما اگر سیستم دفاعی در برابر سیل بهبود یابد این رقم می تواند کمتر شود.
ارقام جدید نشان می دهد که در حال حاضر ۶.۳ میلیون ملک در معرض خطر سیل در نظر گرفته می شوند که بالاتر از آن چیزی است که قبلا تصور می شد.
«جولی فولی» مدیر استراتژی خطر سیل در آژانس محیط زیست انگلیس گفت: تکرار و شدت نوع رویدادهای سیل که ما تجربه کرده ایم احتمالاً بیشتر و بیشتر چالش برانگیز می شود.
آژانس محیط زیست انگلیس سیل را از سه منبع اصلی در نظر می گیرد: رودخانه ها دریا و آب های سطحی – جایی که بارندگی شدید سیستم های زهکشی را تحت تأثیر قرار می دهد.
زمانی که احتمال وقوع سیل سالانه بیشتر از یک در ۱۰۰۰ باشد املاک را به عنوان «در معرض خطر» دسته بندی می کنند.
در حال حاضر آژانس محیط زیست انگلیس می گوید که ۴.۶ میلیون خانه و کسب و کار در معرض خطر سیل سطحی قرار دارند که لندن بیشترین آسیب را در این منطقه به خود اختصاص داده است.
به گزارش بی بی سی این افزایش ۴۳ درصدی نسبت به برآورد قبلی آن است با این حال آمار جدید تقریباً به طور کامل به دلیل بهبود مجموعه داده ها و تکنیک های مدل سازی رایانه ای است نه افزایش خطر سیل در دنیای واقعی.
بریتانیا دارای برخی از سریع ترین خطوط ساحلی در حال فرسایش در اروپاست
با این حال آژانس محیط زیست انگلیس می گوید که تغییرات آب و هوایی می تواند تعداد املاک در معرض خطر سیل سطحی را تا اواسط قرن به حدود ۶.۱ میلیون افزایش دهد.
به خوبی مستند شده است که گرم شدن جهان به طور کلی شدت بارندگی شدید را افزایش می دهد.
برای مثال بین اکتبر ۲۰۲۳ و مارس ۲۰۲۴ میزان بارندگی در طوفانی ترین روزها در بریتانیا به دلیل تغییرات آب و هوایی به طور میانگین ۲۰ درصد افزایش یافته است.
این گزارش همچنین به افزایش خطر سیل از رودخانه ها و دریاها اشاره می کند – از ۲.۴ میلیون ملک در حال حاضر به حدود ۳.۱ میلیون تا اواسط قرن.
«میدلندز شرقی» «یورک شر» «هامبر» و جنوب شرق انگلیس به ویژه در معرض خطر هستند.
این نوع سیل – از ریزش رودخانه ها از سواحل خود یا طوفان که آب دریا را به ساحل می آورد – می تواند به ویژه آسیب زا باشد زیرا اغلب سیلاب های عمیق تری را به همراه دارد.
زمستان های مرطوب تر احتمال طغیان رودخانه ها را افزایش می دهد در حالی که افزایش سطح دریا باعث می شود سیل در سواحل بیشتر شود.
سطح دریاهای جهانی عمدتاً به دلیل ترکیبی از ذوب شدن یخچال ها و صفحات یخی و این واقعیت که آب گرم تر فضای بیشتری را اشغال می کند در حال افزایش است. همچنین انتظار می رود که دریاها برای قرن های آینده به افزایش سطح آب خود ادامه دهند.
میانگین سطح آب دریاها در سراسر بریتانیا از سال ۱۹۰۰ تا کنون نزدیک به ۲۰ سانتی متر افزایش یافته است که بیشتر آن از سال ۱۹۹۰ رخ داده است.
این وضعیت همچنین اثراتی بر فرسایش ساحلی دارد – یعنی جابجایی زمین در امتداد خطوط ساحلی به دلیل امواج.
بریتانیا در حال حاضر دارای برخی از سریع ترین خطوط ساحلی در حال فرسایش در اروپاست.
آژانس محیط زیست انگلیس می گوید: اما تغییرات آب و هوایی می تواند تعداد املاکی را که در معرض خطر گم شدن در دریا هستند تا سال ۲۱۰۰ به نزدیک به ۲۰ هزار واحد افزایش دهد حتی اگر برنامه های مدیریت خط ساحلی کافی اجرا شود.
آماده سازی برای سیل
این گزارش تنها چگونگی تأثیر تغییرات آب و هوایی بر خطر سیل در آینده را در نظر می گیرد.
بسیاری از عوامل دیگر از ساخت و ساز در دشت های سیلابی گرفته تا بهبود در سیستم های دفاعی در برابر سیل وجود دارند که می توانند تأثیرات سیل را در آینده شکل دهند.
به عنوان مثال تا حدی به لطف سد «تیمز» لندن در حال حاضر کمتر از برخی مناطق دیگر در معرض خطر سیل ناشی از رودخانه ها و دریاها قرار دارد.
با این حال هشدارهای مکرر مبنی بر آمادگی ضعیف بریتانیا برای تأثیرات تغییرات آب و هوایی وجود دارد.
در اوایل سال جاری یک کمیته فراحزبی متشکل از نمایندگان مجلس هشدار داد که دولت به اندازه کافی از سیستم های دفاعی در برابر سیل خود استفاده و مراقبت نکرده یا به اندازه کافی سیستم های جدید نساخته است. همچنین کمبود بودجه یک مسئله کلیدی بوده است.
در پاسخ به این گزارش «اما هاردی» وزیر سیل انگلیس گفت «جوامع بسیار زیادی در معرض خطر سیل قرار دارند».
او اذعان کرد: به همین دلیل است که ما ۲.۴ میلیارد پوند طی دو سال آینده برای حفظ تعمیر و ساخت سیستم های دفاعی در برابر سیل برای محافظت از جوامع در سراسر کشور اختصاص داده ایم.
به گزارش مجله سلامتی ایران این شرایط نه تنها انگلیس بلکه بسیاری دیگر از کشورهای جهان را نگران کرده است. در سال های اخیر بارها و بارها هشدارهایی از سوی سازمان های خصوصی نهادهای بین المللی و دفاتر سازمان ملل به ویژه در حوزه محیط زیست صادر شده مبنی بر اینکه بحران اقلیمی جدی است و مستقیم و غیرمستقیم تمام مردم جهان را درگیر خواهد کرد.
اخیرا نزدیک به ۲۰۰ کشور جهان در جریان مذاکرات اقلیمی سازمان ملل (کاپ۲۹) در «باکو» پایتخت جمهوری آذربایجان بعد از کشیده شدن گفتگوها به وقت اضافی موفق شده اند به توافقی در زمینه تغییرات آب و هوایی دست یابند.
این توافق بعد از آن حاصل شد که اجلاس به دلیل خروج خشمگین برخی از آسیب پذیرترین کشورها از محل مذاکرات در آستانه فروپاشی قرار گرفته بود.
براساس توافق تازه تا سال ۲۰۳۵ سالانه ۳۰۰ میلیارد دلار در اختیار کشورهای در حال توسعه ای که در معرض پیامدهای شدید تغییر اقلیم هستند قرار می گیرد.
این درحالیست که کشورهای فقیرتر خواستار یک تریلیون و ۳۰۰ میلیارد دلار کمک برای مقابله با تغییر اقلیم شده بودند.
این توافق در پی دو هفته مذاکرات سخت که یک ماراتن توصیف می شود به دست آمد.
بنابر گزارش «مجمع بین المللی تغییرات اقلیم (IPCC) سازمان ملل متحد» رسیدن به هدف ۱.۵ درجه افزایش دما برای جلوگیری از اثرات ویرانگر تغییرات اقلیمی ضروری است.
انتهای پیام