نماد سایت مجله سلامتی ایران

سرمایه‌گذاری در بخش فناوری چین از محل بودجه تحقیقاتی آمریکا دشوار می‌شود

سرمایه‌گذاری در بخش فناوری چین از محل بودجه تحقیقاتی آمریکا دشوار می‌شود

با تمرکز بر صنعت تولید ریزتراشه؛

سرمایه‌گذاری در بخش فناوری چین از محل بودجه تحقیقاتی آمریکا دشوار می‌شود

آمریکا با تدوین قوانین جدید در حوزه فناوری، مانع از سرمایه گذاری بودجه تحقیقاتی ایالات متحده در پروژه‌های مشترکی می‌شود که به رشد صنعت ریزتراشه و نیمه هادی‌های چین کمک می‌کند.

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا به نقل از رویترز، وزارت بازرگانی آمریکا از قوانین پیشنهادی رونمایی کرد که در صورت تصویب، مانع از دسترسی چین و شمار دیگری از کشور‌ها به بودجه‌ تحقیقاتی با ارزش ۵۲ میلیار دلار می‌شود که ایالات متحده به سرمایه گذاری در بخش تولید تراشه‌ها و نیمه هادی‌ها اختصاص داده است.

این طرح پیشنهادی، امکان سرمایه گذاری بودجه تحقیقاتی آمریکا را در صنعت نیمه هادی کشور‌هایی مانند چین و روسیه که مایه نگرانی واشنگتن هستند، محدود می‌کند. همچنین صرف این بودجه در پروژه‌های مشترک یا واگذاری امتیاز بهره برداری از فناوری آمریکایی به شرکت‌های خارجی مشکوک دستخوش محدودیت‌هایی خواهد شد.

طبق قوانین پیشنهادی وزارت بازرگانی آمریکا، برخی نیمه هادی‌ها هم در رده «فناوری‌های حیاتی برای امنیت ملی ایالات متحده» طبقه بندی خواهند شد و تبادل آن‌ها با کشور‌های خارجی مشمول محدودیت‌های سفت و سخت تری می‌شود.

این قوانین شامل تراشه‌های مورد استفاده در محاسبات کوانتومی و سایر قابلیت‌های ویژه نظامی می‌شود.

وزارت بازرگانی آمریکا در توجیه چنین محدودیت هایی، آن‌ها را برای حفظ برتری ایالات متحده بر سایر رقبا ضروری توصیف کرده است.

این وزارتخانه در ماه میلادی ژوئن روند پذیرش درخواست استفاده از سوبسید ۳۹ میلیارد دلاری سرمایه گذاری در بخش نیمه هادی‌ها را آغاز می‌کند حال آنکه ۲۵ درصد اعتبار مالیاتی هم برای ایجاد کارخانه‌های تولید ریزتراشه به ارزش ۲۴ میلیارد دلار در نظر گرفته شده است.

در اکتبر سال ۲۰۲۲، وزارت بازرگانی ایالات متحده با هدف ممانعت از دسترسی چین به انواع مشخصی از ریزتراشه‌ها که در تولید آن‌ها از فناوری آمریکایی استفاده شده است، محدودیت‌های صادراتی جدیدی اعمال کرد.

این محدودیت‌ها شامل ساخت ریزتراشه در سایر کشور‌ها با اتکا به فناوری آمریکایی هم می‌شود و هدف از آن، کُند کردن سرعت پیشرفت‌های چین در عرصه نظامی و فناوری است.

انتهای پیام/

خروج از نسخه موبایل