مجله سلامتی ایران/خوزستان بیش از ۱۳۰ میلیون قطعه پست لارو (بچه میگو) در ۵۳ مزرعه پرورش میگوی استان خوزستان ذخیرهسازی شده که این میزان نسبت به سال گذشته حدود ۶۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
مرتضی سوری مدیرکل شیلات خوزستان در گفت و گو با مجله سلامتی ایران با اشاره به فعالیت پرورش میگو در سال جاری اظهار کرد: تاکنون عملیات ذخیرهسازی در مزارع پرورش میگو در سطح زیر کشت ۷۸۴ هکتار انجام شده است.
وی با بیان اینکه روند پرورش میگو تا اواخر شهریورماه ادامه دارد، افزود: بر اساس آمارهای موجود، ۴۲ مزرعه در مجتمع پرورش میگو چوئبده آبادان، ۴ مزرعه در مزارع منفرد آبادان، ۳ مزرعه در آبهای نامتعارف خرمشهر و ۴ مزرعه در مجتمع ۳۹۵ هکتاری هندیجان شروع به فعالیت کردند.
وی ادامه داد: مجتمع ۳۹۵ هکتاری پرورش میگوی هندیجان دارای ۱۰ مزرعه است که پس از اجرای موفق طرح پایلوت در سال ۱۴۰۲ امسال ۴ مزرعه به زیر کشت میگو رفته و فعالیت پرورش آغاز شده است.
سوری با اشاره به مشکلات ناشی از شیوع بیماری AHPND در مزارع پرورش میگو در برخی استانهای کشور خاطرنشان کرد: در این خصوص پرورشدهندگان خوزستانی با حساسیت بیشتر و با نظارت جدی و بازدیدهای مشترک کارشناسان شیلات و دامپزشکی و طبق پروتکلهای تعیین شده کمیته فنی میگو استان مراحل آمادهسازی استخرهای پرورشی را انجام دادند و امسال ۵۳ مزرعه توانستند مجوز آمادهسازی جهت شروع به کار را از کمیته مشترک شیلات و دامپزشکی اخذ کنند.
مدیرکل شیلات خوزستان یکی از اقدامات موثر استان در مقابله با شیوع این بیماری را استفاده از مراکز نرسری و نوزادگاهی بچه میگو در مزارع پرورشی عنوان کرد و گفت: امسال ۸ مرکز نرسری فعالیت میکنند و ۳ مرکز نیز در حال ساخت است.
وی افزود: با استفاده از مراکز نرسری علاوه بر کوتاه تر شدن دوره پرورش میگو، کاهش ریسک پرورش و اندازه مطلوب بازاری افزایش مییابد و در دوره نرسری پست لاروها در محیط کنترل شده دوره حساس را سپری کرده و تحت کنترل و پایش بیماری قرار گرفته و پس از اطمینان، بچه میگوی سالم وارد استخرهای پرورشی میشود.
انتهای پیام