نماد سایت مجله سلامتی ایران

دولت از شرکت‌های تولیدکننده نهال سالم حمایت کند

دولت از شرکت‌های تولیدکننده نهال سالم حمایت کند

رئیس دانشگاه آزاد استان تهران:

دولت از شرکت‌های تولیدکننده نهال سالم حمایت کند

جواد محمدی با تأکید بر حمایت دولت از شرکت‌های تولیدکننده نهال سالم و شناسه‌دار، عنوان کرد: این حمایت‌ها سبب سودآوری باغداران و افزایش تولید و صادرات محصول می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، جواد محمدی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران در آیین گشایش رویداد فن‌بازار و نمایشگاه ازدیاد درختان میوه که صبح امروز در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس با حضور مسئولان برگزار شد، اظهار کرد: تغییرات اقلیمی گسترده در کره زمین تهدید جدی برای انسان‌ها بوده که باید در این باره چاره‌اندیشی شود و برای مقابله با آن تمهیداتی اندیشید. یکی از راه‌های مقابله با این تغییرات حفظ ذخایر ژنتیکی است.

وی افزود: کشور ظرفیت بالایی در حوزه محصولات باغی و تنوع ژنتیکی گیاهی داشته و این تنوع زیاد در ارقام بومی گنجینه ارزشمند ژنتیکی ایجاد کرده که باید شناسایی، بررسی، اصلاح، حفظ و نگاهداری شوند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران بیان کرد: شناسایی درختان ارزشمند، ارقام امیدبخش با محصولات خوب و مقاوم در برابر تغییرات اقلیمی و شرایط سخت مانند سرما، خشکی، شوری، کم‌آبی و آفات بسیار مهم است. تولید نهال سالم و شناسنامه‌دار از ارقام تجاری و امیدبخش شاه‌کلید توسعه باغداری در کشور محسوب می‌شود و حمایت از ایجاد هسته‌های اولیه و نهالستان‌های تولیدکننده نهال سالم و اصیل پیش‌نیاز تولید باغ‌های اقتصادی و پرمحصول است.

محمدی با تأکید بر حمایت دولت از شرکت‌های تولیدکننده نهال سالم و شناسه‌دار، عنوان کرد: این حمایت‌ها سبب سودآوری باغداران و افزایش تولید و صادرات محصول می‌شود. نهالستان‌های کشور باید نهال‌های سالم و شناسهدار تولید کنند و نسبت به فروش، کمیت و کیفیت نهال‌های خود پاسخگو باشند. فروش نهال‌های بی‌کیفیت و بدون شناسه از بازار حذف و شرکت‌های دانش‌بنیان جایگزین شوند. تولید نهال به روش کشت بافت یکی از روش‌های مناسب نهال سالم و اصیل است.

وی اضافه کرد: بهره‌وری از فناوری نوین، زیست‌فناوری و مهندسی ژنتیک کمک بزرگی به ارتقای تولید محصولات می‌کند تا محصولات مقاوم نسبت به آفات و خشکی تولید شود. این موارد نیازمند تحقیق و توسعه میان دانشگاهیان، آشنایی باغداران از فناوری‌های نوین و حمایت دولت با قانونگذاری‌های تسهیل‌کننده و سرمایه‌دار‌ها است. میوه علاوه بر نقش آن در سلامت، ثروت، نماد زیبایی و طبیعی بوده که در کشور به‌وفور مشاهده می‌شود و باید برای آینده سبز تلاش کنیم تا از آن بهره کامل ببریم.

به گزارش آنا، نخستین رویداد فن‌بازار و نمایشگاه ازدیاد درختان میوه صبح امروز با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، عبدالله قاسمی پیربلوطی دبیر علمی رویداد و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس، اسماعیل اسلامی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت، محمدمهدی برومندی معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی و جمعی از مسئولان گشایش یافت.

خروج از نسخه موبایل