به گزارش مجله سلامتی ایران از قشم، عادل پیغامی در نخستین همایش روش های نوین مدیریت در آبزی پروری، اظهار داشت: نهاده ها و زنجیره غذایی، سرمایه های انسانی، تحقیقات، فرآوری، بسته بندی و برندسازی و مدیریت بخش های مختلف شیلات، حوزه هایی هستند که برای توسعه آبزی پروری و اقتصاد دریا در کشور باید مورد توجه قرار بگیرند.
وی ادامه داد: برگزاری نخستین همایش روش های نوین مدیریت در آبزی پروری، در حقیقت نخستین اقدام برای سیاست گذاری و تعیین استراتژی درست در حوزه شیلات جزیره قشم است.
عضو هیات مدیره سازمان منطقه آزاد قشم تاکید کرد: جزیره قشم با توسعه و تکمیل زنجیره ارزش شیلات کشور، می تواند ضمن تامین امنیت غذایی کشور به ارزآوری و رونق اقتصاد ملی کمک کند.
به گفته پیغامی؛ ایجاد نقطه تجاری برای محصولات شیلاتی، ایجاد گمرک تخصصی، بازاریابی و برندسازی از مهمترین برنامه هایی است که می تواند به توسعه و پیشرفت آبزی پروری در جزیره قشم کمک کند.
وی بیان داشت: قشم با جذب و تولید تکنولوژی و دانش روز می تواند به قطب دانش بنیان در حوزه شیلات کشور تبدیل شود.
وی با اشاره به اهمیت فعالیت های آموزشی و دانشگاهی در حوزه تربیت نیروی انسانی در آبزی پروری و صنایع دریامحور، افزود: با مذاکراتی که با مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی صورت گرفته، هنرستان فنی و حرفه ای شیلات، آبزی پروری و صنایع دریامحور و دانشکده کارآفرینی اقتصاد دریا، در آینده نزدیک در جزیره قشم ایجاد خواهد شد.
عضو هیات مدیره سازمان منطقه آزاد قشم در ادامه گفت: همچنین برای ایجاد مدرسه عالی مهارت جهت برگزاری دوره های آموزشی کوتاه مدت و تربیت نیروی انسانی متخصص با هدف خلق ارزش نیز برنامه ریزی هایی صورت گرفته است.
پیغامی خاطرنشان کرد: ایجاد مرکز تحقیقات و آزمایشگاه تخصصی شیلات با نگاه ملی و منطقه ای و نیازسنجی بازارهای سایر کشورهای حوزه خلیج فارس، یکی دیگر از نیازهای جزیره قشم برای توسعه و پیشرفت حوزه آبزی پروری است.
وی در پایان با بیان اینکه ارائه خدمات اقتصادی تخصصی شیلات، یکی از حلقه های مفقوده اقتصاد دریا در کشور است، افزود: با برنامه ریزی باید برای ارائه خدمات تخصصی در حوزه بیمه، گمرک و تامین منابع مالی تخصصی حوزه شیلات و حرکت به سمت ایجاد نقطه تجاری آبزی پروری در جزیره قشم آماده شد.
46