به گفته دبیرکل سازمان ملل، صندوق بینالمللی پول به جای کشورهای فقیر به کشورهای ثروتمند سود رسانده و واکنش این صندوق و بانک جهانی به پاندمی کرونا شکستی فاحش بوده که دهها کشور را به شدت زیر بار بدهی برده است.
به گزارش مجله سلامتی ایران، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، این نخستین مرتبهای نیست که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل از این وضعیت صندوقهای مالی بینالمللی انتقاد میکند و خواستار تغییر اساسی در این نهادها میشود.
دبیرکل سازمان ملل همچنین افزود، زمان آن رسیده که هیاتهای مدیره صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی اشتباهات خود را اصلاح کنند.
وی ادامه داد، نهادهای مذکور با توجه به رشد جهانی اقدام نکردهاند. بانک جهانی ۲۲ میلیارد دلار سرمایه پرداخت شده دارد، پولی که برای وامهای کم بهره و کمکهای بلاعوض برای برنامههای توسعه دولت استفاده میشود.
دبیرکل سازمان ملل گفت: برخی از دولتها مجبور میشوند برای پرداخت حقوق کارکنان بخش دولتی، بین بازپرداخت بدهی یا عدم پرداخت بدهی یکی را انتخاب کنند که احتمالا این وضعیت رتبه اعتباری آنها را برای سالهای آینده از بین میبرد. قوانین صندوق بینالمللی پول به صورت ناعادلانهای به نفع کشورهای ثروتمند است.
گوترش همچنین خواستار اصلاحات گسترده شد که میتواند حضور کشورهای در حال توسعه را در هیاتهای مدیره صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی تقویت کند، به زیرساخت بدهی کشورها کمک کند، روندهای صندوق بینالمللی پول را تغییر دهد و استفاده از منابع مالی صندوق بین المللی پول را اصلاح کند.
در این میان، “ریچارد گووان” مدیر گروه بینالمللی بحران نیز گفته که از تسلط آمریکا و متحدان اروپاییاش بر تصمیمگیریها نارضایتیهای زیادی به وجود آمده و این مساله باعث شده تا کشورهای آفریقایی حق کمی از صندوقهای مالی بینالمللی داشته باشند. حتی کشورهای در حال توسعه نیز از این مساله شکایت دارند که قوانین وامدهی بانک جهانی برای آنها دشوار است.
انتهای پیام