رئیس دانشگاه ملی هنر آستانه قزاقستان در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری با رایزنی فرهنگی ایران، گفت: امید است تا با امضای این تفاهمنامه همکاریهای فرهنگی و هنری با کشور ایران توسعه یابد و برنامه «فرهنگ، هنر و تمدن ایران» در این دانشگاه، گام اول در جهت توسعه مناسبات باشد.
به گزارش مجله سلامتی ایران، برنامه هنری و موسیقی با عنوان «فرهنگ، هنر و تمدن ایران» با حضور علی اکبر طالبی متین، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در جمهوری قزاقستان، روشن نورتازا، رئیس دانشگاه ملی هنر، عظمت ژلتورگوزوف، معاون علمی-فرهنگی و روابط بین المللی دانشگاه، مسئولین بخشهای مختلف، اساتید و جمع کثیری از دانشجویان این دانشگاه و ایرانیان مقیم شهر آستانه در محل سالن ارگن دانشگاه هنر برگزار شد.
در این برنامه که با مراسم امضای تفاهمنامه بین رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در جمهوری قزاقستان و دانشگاه ملی هنر قزاقستان آغاز شد، راوشان نورتازا، رئیس این دانشگاه در سخنرانی خود، تمدن، فرهنگ، ادبیات و زبان ایران را تمجید کرد و گفت: اینجانب به عنوان محقق موسیقی کلاسیک و سنتی با موسیقی کلاسیک ایران آشنایی دارم و میتوانم با قاطعیت بگویم که موسیقی کلاسیک فقط اروپایی نیست.
وی افزود: امید است تا با امضای این تفاهمنامه همکاریهای فرهنگی و هنری با کشور ایران توسعه یابد و برنامه امروز، گام اول در جهت توسعه مناسبات باشد.
رئیس دانشگاه هنر قزاقستان، این برنامه را فرصت منحصر به فردی برای آشنایی با فرهنگ و هنر ایران برای اساتید و دانشجویان خواند.
طالبی متین، رایزن فرهنگی ایران در قزاقستان نیز با بیان همکاری قوی فرهنگی میان رایزنی فرهنگی ایران و دانشگاه ملی هنر آستانه، به روابط خوب و پایدار ایران و قزاقستان از زمان سفرهای دوجانبه متعدد مقامات عالیرتبه دو کشور اشاره کرد و گفت: هم اکنون شاهد رشد مناسبات دو کشور در همه بخشها از جمله علمی، آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و هنری، تالیف و ترجمه کتاب، اعزام هیاتها، برگزاری نمایشگاهها و موارد بسیار دیگر هستیم.
مهدی زارع، رهبر گروه موسیقی سلوک نیز با قدردانی از مهربانی و استقبال گرم مردم قزاقستان، ابراز امیدواری کرد که این برنامه اجرایی که به طور ویژه برای سفر به قزاقستان آماده شده است و عنوان آن «کوچ» میباشد، میتواند نغمهها و موسیقی مناطق مختلف ایران را به مخاطبان قزاقستانی برساند.
گروه موسیقی سلوک طی اجرای خود که در قالب یک کارگاه موسیقی سنتی برگزار شد، با نواختن موسیقی محلی مناطق مختلف ایران، تاریخ، پیشینه و ساختار تکتک سازهای موسیقی مورد استفادهشان را به زیبایی و هنرمندی تمام معرفی کرد.
در بخش دوم این برنامه، نمایشگاه و کارگاه نگارگری و نقاشی آبرنگ ایرانی توسط اساتید هنرمند آن برگزار شد و موجب برانگیختن علاقه دانشجویان به هنر نقاشی ایران شد.
در پایان برنامه مقرر شد؛ هیأتی متشکل از مسئولین این دانشگاه با سفر به ایران از دانشگاه هنر اصفهان بازدید کنند و در مقابل همچنین با مساعدت رایزنی فرهنگی ایران در آستانه هیئتی از متخصصان و پژوهشگران حوزه هنری و موسیقی از ایران جهت برگزاری دورههای آموزشی برای دانشجویان این دانشگاه اعزام شود.
انتهای پیام