نماد سایت مجله سلامتی ایران

ارتباط دیابت با فشار خون بالا

ارتباط دیابت با فشار خون بالا

ارتباط دیابت با فشار خون بالا
آفتاب‌‌نیوز :

فشار خون، فشاری است که قلب ما برای پمپ کردن خون به دیواره رگ‌ها وارد می‌کند. بهتر است فشار خون در افراد مبتلا به دیابت، به طور منظم توسط اعضای تیم ارائه دهنده خدمات سلامت شامل پزشک، پرستار، بهورز و مراقب سلامت در خانه‌های بهداشت و مراکز خدمات جامع سلامت بررسی شود. فشار خون در افراد مبتلا به دیابت باید حداقل سالی یک بار توسط پزشک مورد ارزیابی قرار گیرد.

ارتباط بین فشار خون بالا و دیابت

دیابت و فشار خون بالا باعث ایجاد یکدیگر نمی‌شوند، اما مبتلایان به دیابت به طور معمول مستعد ابتلا به بیماری‌های دیگری از جمله فشار خون بالا و کلسترول خون بالا هستند. هر یک از این موارد به تنهایی می‌توانند باعث آسیب به عروق و بروز بیماری قلبی، سکته مغزی، بیماری کلیوی و سایر مشکلات شوند. ابتلا به همه این بیماری‌ها همزمان با هم، احتمال بروز این آسیب‌ها و اختلالات را چند برابر می‌کند.

فشار خون بالا خطر بروز عوارض ناشی از دیابت مانند آسیب جدی به چشم ها، کلیه‌ها و پا‌ها را افزایش می‌دهد. در صورت ابتلا به دیابت، تلاش پزشک برای کنترل فشارخون جهت جلوگیری از حمله قلبی یا سکته مغزی است.

عوارض ناشی از دیابت و فشار خون بالا

قند خون بالا به مرور زمان می‌تواند به رگ‌های خونرسان و اعصاب کنترل کننده قلب آسیب برساند. احتمال ابتلای افراد مبتلا به دیابت به اختلالاتی که باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی می‌شوند، ۲ برابر بیشتر از افراد دیگر است. این اختلالات عبارتند از:

فشار خون بالا می‌تواند به دیواره شریان‌ها (عروقی که خون را از قلب به اندام‌ها می‌رسانند) آسیب برساند. ابتلا به فشار خون بالا و دیابت می‌تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را تا حد زیادی افزایش دهد.

مقدار بیش از حد کلسترول بد (LDL) در جریان خون می‌تواند در دیواره شریان‌های آسیب دیده تجمع یابد و باعث تنگی شریان و اختلال خونرسانی به اندام‌ها از جمله قلب و مغز شود.

تری گلیسیرید (یکی از انواع چربی در خون) بالا، کلسترول خوب (HDL) پایین یا کلسترول بد (LDL) بالا باعث سخت شدن دیواره شریان‌ها و در نتیجه افزایش خطر بالا رفتن فشار خون، حمله قلبی و سکته مغزی می‌شوند.

لازم است بدانیم که بسیاری از افراد با وجود فشار خون بالا ممکن است علائمی نداشته باشند و احساس سلامتی کنند، حتی در این صورت، کنترل فشار خون بالا اهمیت دارد، زیرا به رگ‌های بدن آسیب می‌رساند. به همین دلیل است که هرگز نباید اندازه گیری فشار خون را فراموش کرد.

اندازه گیری فشار خون یک معاینه بدون درد است و تنها دو دقیقه طول می‌کشد.

فشار خون بالای کنترل نشده می‌تواند خطر بروز بیماری‌های زیر را نیز افزایش دهد:

بیماری‌های کلیوی

زوال عقل عروقی: نوع شایعی از زوال عقل که به دلیل کاهش جریان خون به مغز ایجاد می‌شود.

نارسایی قلبی: وضعیتی که قلب، خون کافی برای نیاز‌های بدن را پمپاژ نمی‌کند.

با تلاش برای داشتن و حفظ وزن مناسب، فعالیت جسمی بیشتر، کاهش نمک دریافتی در رژیم غذایی، ترک سیگار و الکل، استفاده از راه‌های مختلف برای مقابله با استرس و کاهش مصرف کافئین می‌توان به کاهش فشار خون کمک کرد.

ایجاد تغییر در سبک زندگی، ممکن است کافی نباشد و بسیاری از مبتلایان به دیابت برای کاهش فشار خون نیاز به مصرف دارو پیدا کنند، تمام این دارو‌ها باید با تجویز و تحت نظر پزشک مصرف شوند.

خروج از نسخه موبایل