نماد سایت مجله سلامتی ایران

اتصال ۴۰ میلیارد شی به یکدیگر تا ۲۰۳۲/معرفی نسل آینده اینترنت اشیاء

معرفی هاب اینترنت اشیاء؛ انقلابی جدید در هوشمندسازی صنایع کشور

معرفی هاب اینترنت اشیاء؛ انقلابی جدید در هوشمندسازی صنایع کشور

رئیس انجمن ملی هوش مصنوعی ایران اعلام کرد: گزارش های معتبر جهانی در مورد تلفیق هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء نشان می دهد که بازار اینترنت اشیاء تا سال ۲۰۳۰ به حدود ۱.۲ تریلیون دلار خواهد رسید.

به گزارش مجله سلامتی ایران محمدهادی زاهدی در کنفرانس ملی هوش مصنوعی اینوتکس ۲۰۲۵ به بررسی پیش بینی های سال ۲۰۳۲ و تعداد اشیاء متصل به هم اشاره کرد و گفت: طبق پیش بینی ها تا سال ۲۰۳۲ حدود ۴۰ میلیارد شیء متصل به یکدیگر وجود دارد و با توجه به جمعیت حدود ۱۰ میلیاردی در دنیا تخمین زده می شود که به ازای هر فرد چهار دستگاه متصل وجود خواهد داشت. 

زاهدی با اشاره به خلق مفاهیم جدید در حوزه فناوری با بیان اینکه مفاهیم گذشته مانند “اینترنت رفتارها” و “اینترنت ابزارهای پزشکی” جای خود را به مفهوم جدید “اینترنت اشیاء رفتاری” داده اند اظهار کرد: این مفهوم جدید به این معناست که ابزارها و دستگاه ها می توانند یکدیگر را شناسایی کنند و با توجه به تحلیل رفتار کاربران خدمات و پیشنهادهای جدیدی را ارائه دهند.

زاهدی تاکید کرد: گزارش های معتبر جهانی در مورد تلفیق هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء نشان می دهد که بازار اینترنت اشیاء تا سال ۲۰۳۰ به حدود ۱.۲ تریلیون دلار خواهد رسید. همچنین نسل بعدی اینترنت اشیاء شامل ابزارهای یادگیرنده است که بدون نیاز به ارسال داده ها به یک سرور مرکزی می توانند خود به تحلیل بلادرنگ و بهینه سازی موقعیت های عملیاتی خود بپردازند. 

زاهدی با اشاره به قابلیت های این فناوری با تاکید بر اینکه این تکنولوژی قادر به شناسایی حملات سایبری است گفت: استانداردسازی ۵G و ۶G و ترکیب آن ها با هوش مصنوعی از موضوعات دیگر در این حوزه است و این ترکیب به کاهش مصرف انرژی منجر خواهد شد. تحلیل های مؤسسه جهانی IDC نشان می دهد سرویس های ابری ممکن است محدودتر شوند و نظارت بر آن ها افزایش یابد.

رئیس انجمن ملی هوش مصنوعی ایران به بررسی چالش های پردازش داده ها و اهمیت امنیت داده ها در عصر دیجیتال پرداخت و توضیح داد: بسترهای پردازش ابری به دلیل نیاز به پهنای باند بیشتر و خطرات امنیتی نمی توانند به راحتی برای همه انواع داده ها استفاده شوند. به خصوص برای داده های حساس و حیاتی که نیاز به پردازش سریع دارند فناوری های پردازش در سطح لبه (Edge Computing) اهمیت بیشتری پیدا می کند.

زاهدی تأکید کرد: پردازش در سطح لبه ارتباط مستقیم با اینترنت اشیاء دارد و به ما بازخوردهای فوری از داده های جمع آوری شده می دهد. در شرایطی که تحریم ها و محدودیت ها وجود داشته باشد وابستگی به سرویس های ابری می تواند مشکل ساز شود و افراد باید بر پردازش های سطح لبه تمرکز کنند.

رئیس انجمن ملی هوش مصنوعی ایران به آینده حسگرهای کوانتومی پرداخت و اظهار کرد: در ۲-۳ سال آینده شاهد انقلاب بزرگی در این حوزه خواهیم بود. حسگرهای کوانتومی به ویژه در حوزه های امنیت و رمزنگاری تأثیر شگرفی دارند و می توانند با سرعتی بسیار بالا اطلاعات را رمزگشایی کنند.

زاهدی به تأثیرات استفاده از بلاک چین در ادغام با هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء پرداخت و گفت: این ترکیب می تواند منجر به ایجاد سامانه های خودمختار و غیرمتمرکز شود. با ورود به این فضا قراردادهای هوشمند از حالت انسانی به حالت ماشین به ماشین تغییر می یابند و تعاملات به صورت خودکار و هوشمند انجام خواهند شد.

رئیس انجمن ملی هوش مصنوعی ایران با بیان این مطلب که در عصر حاضر همگرایی هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء (IoT) به عنوان یکی از مهم ترین تحولات فناوری شناخته می شود گفت: موفقیت در این همگرایی نیازمند همکاری بین رشته ای و تعهد به اصول اخلاقی به ویژه در زمینه امنیت سیستم های تشخیص و پاسخ به تهدیدات مبتنی بر هوش مصنوعی است. شرکت هایی چون هواوی اپل و گوگل به عنوان رهبران فناوری در حوزه هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء شناخته می شوند.

انتهای پیام

خروج از نسخه موبایل