نماد سایت مجله سلامتی ایران

آیا واکس و پولیش برای رنگ ماشین ضرر دارد؟

یکی از ساده ترین روش ها برای کاهش و از بین بردن خط و خش های سطحی رنگ بدنه خودرو، پولیش کردن آن است. به این ترتیب علاوه بر رفع عیوب ظاهری رنگ و آسیب های سطحی، می توان به حفظ زیبایی و درخشندگی خودرو نیز کمک کرد. پولیش کردن هیچ عارضه منفی برای ظاهر خودرو به همراه ندارد به شرطی که، اولاً به درستی، با روش صحیح و ابزار مناسب و بروز انجام گیرد و ثانیاً از انجام این کار به دفعات خودداری شود. اگر نمی دانید ، پیشتر در مقاله ای در خصوص پولیش و کاربردهای آن پرداخته ایم و در این مطلبی به سوالی که شاید ذهن شما را نیز درگیر کرده باشد پاسخ می دهیم.

تاثیرات پولیش زدن روی رنگ خودرو

فاکتور هایی چون آفتاب سوختگی، زنگ زدگی سطح بدنه، تماس بدنه با اشیاء یا موادی چون سنگ ریزه، خس و خاشاک، ماسه، سرد و گرم شدن بدنه خودرو در دما های پایین یا بالا و… که باعث ایجاد خط و خش های سطحی روی بدنه خودرو می شود و از طرفی تماس با موادی چون شوینده های قوی و ساینده، فضولات پرندگان، بنزین، گازوئیل، روغن ترمز، چربی ناشی از دود اتومبیل و آلودگی های مختلف نیز کیفیت رنگ اتومبیل را تحت تاثیر قرار داده و براقیت آن را از بین می برند. اصلی ترین راه برای رفع چنین مشکلاتی پولیش زدن خودرو است.

این سوال برای بسیاری از مالکان خودرو مطرح است که آیا پولیش زدن تاثیرات منفی برای رنگ بدنه خودرو دارد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت اگر پولیش زدن با مواد باکیفیت و توسط تکنسین ماهر و با تجربه انجام گیرد، هیچ مشکلی برای خودرو شما ایجاد نخواهد کرد. البته به این نکته نیز باید توجه داشته باشید که تعداد پولیش زدن خودرو باید محدود باشد و در نهایت به صورت سالانه یا چند سال یکبار انجام گیرد.

پولیش زدن خودرو چگونه است؟

در زمان انجام پولیش بدنه، پرداخت روی رنگ خودرو صورت می گیرد و برخلاف پولیش های سنتی لایه ای از رنگ بدنه برداشته نمی شود. در مدل های سنتی پس از سمباده زنی و پولیش از واکسی برای پوشاندن خط و خش استفاده می شد که پس از مدتی کوتاه اثرات خط و خش مجدد نمایان می گشت. در حالت مدرن پولیش زنی، قضیه متفاوت است. برای خرید خوشبو کننده خودرو باید وسواس زیادی به خرج دهید.

در روش جدید پولیش زنی دیگر نیازی به سمباده و واکس نیست و همانطور که گفته شد لایه ای از رنگ بدنه برداشته نمی شود. برای حفظ کیفیت پولیش و رنگ می توان از کوتینگ هایی مثل استفاده کرد تا براقیت و ظاهر مناسب خودرو برای مدت خیلی طولانی حفظ شود.

در واقع باید گفت که پولیش زدن هیچ عارضه منفی برای رنگ به همراه ندارد اما برای انجام آن بهتر است از خدمات پرسنلی باتجربه و توانمند استفاده شود. توصیه می شود پولیش زنی را خودتان انجام ندهید و حتما این کار را به متخصصین این امر بسپارید.

انواع پولیش خودرو

پولیش خودرو به دو صورت دستی و با دستگاه انجام می گیرد. روش دستی روشی قدیمی و منسوخ است و امروزه با استفاده از دستگاه عملیات زدن پولیش انجام می شود. پولیش زدن با دستگاه، نیاز به تکنسین پولیش کار ماهر، پولیش مناسب و کیفیت و کارایی بالای دستگاه پولیش دارد.

در روش های دستی گاهی پیش می آمد که اثر انگشتان فرد پولیش کار روی بدنه خودرو باقی بماند و یا به دلیل عدم هماهنگی میزان فشار، یکنواختی در آن دیده نشود. با استفاده از دستگاه پولیش در صورتی که کار، توسط پولیش کار ماهر انجام گیرد می تواند نتیجه خارق العاده ای به همراه داشته باشد.

یکی از نکات مهم در پولیش زدن خودرو انتخاب پولیش مناسب است، نوع پولیشی که انتخاب می کنید در نتیجه کار تاثیرگذار است. انتخاب نامناسب یا انجام غیرحرفه ای پولیش می تواند آسیب جبران ناپذیری به رنگ بدنه خودرو وارد می کند.

پولیش زدن خودروهایی با رنگ متالیک

یکی دیگر از سوالات پرتکرار در زمینه پولیش کردن خودرو، استفاده از پولیش برای خودرو هایی با رنگ متالیک است. رنگ متالیک رنگی باکیفیت، درخشان و با دوام بالا است. همه رنگ های متالیک دارای لایه ای به نام کیلر هستند که نقش محافظتی ایفا می کند و دارای دانه های اکلیلی است که باعث درخشان شدن رنگ خودرو می شود.

از بین رفتن این لایه توسط پولیش، می تواند باعث آسیب دیدن رنگ و در نتیجه کاهش درخشندگی یا کدر شدن آن شود. بنابراین چنین خودرو هایی بهتر است یا اصلاً از پولیش استفاده نکنند و یا برای انجام پولیش سراغ پولیش کاران حرفه ای و با مهارت بالا بروند.

معمولاً در خودرو های لوکس و خورو هایی با رنگ متالیک از روش پولیش زدن با دستگاه استفاده می شود. این کار ظرافت بیشتری به همراه دارد و با توجه به دقت بالای این دستگاه ها کیفیت بسیار بالاتری را می توان مشاهده کرد. Metal Car Freshener به گونه ای است که می توانید خیلی راحت در اتومبیل خود استفاده کنید

تفاوت واکس و پولیش خودرو

بسیاری از کاربران تصور می کنند که واکس و پولیش خودرو یک کار را انجام می دهند، در صورتی که اینطور نیست. همانطور که در بخش های قبلی توضیح دادیم پولیش زدن خودرو به روش سنتی، استفاده از موادی برای لایه برداری سطحی رنگ بدنه خودرو است که باعث می شود نواقص ظاهری و سطحی بدنه خودرو از میان برداشته شود و رنگ بدنه صاف، یکدست و درخشان تر گردد

و پس از آن واکس که در واقع یک لایه محافظتی است روی رنگ بدنه خودرو قرار می گیرد تا از آن در مقابل عواملی چون تابش مستقیم نور خورشید، حشرات، آلودگی های ناشی از باران و برف، چربی، فضولات پرندگان و…. محافظت کند و ماندگاری کار را بالا ببرد. بنابراین نمی توان گفت که واکس و پولیش دارای مزایای یکسانی هستند.

در واقع باید گفت که واکس زدن خودرو مکمل پولیش کاری آن است. معمولاً بعد از انجام پولیش بدنه خودرو به روش سنتی، از واکس استفاده می کنند تا کیفیت رنگ و درخشندگی آن بعد از پولیش کاری برای مدت زمان طولانی باقی بماند و کیفیت پولیش دوام بیشتری داشته باشد.

باز هم تکرار می کنیم که در پولیش کاری مدرن نیازی به استفاده از واکس نیست و با استفاده از مواردی همچون سرامیک خودرو می توان کیفیت پولیش کاری را ارتقا داد. در واقع کیفیت بالای پولیش کاری امروزه به عدم استفاده از مواردی همچون واکس است.

نکات مهم پولیش زدن خودرو

در این بخش به مهمترین نکات مرتبط به انجام پولیش بدنه خودرو خواهیم پرداخت. رعایت این نکات به کیفیت بیشتر پولیش، ماندگاری و دوام آن کمک می کند. این نکات عبارتند از:

پولیش خودرو چیست؟

منظور از پولیش خودرو استفاده از مواد خاصی است که به دو روش دستی و با استفاده از دستگاه روی رنگ بدنه مالیده می شود؛ پولیش خاصیت اسکراب مانندی دارد و تنها یکی از 8 تا 10 لایه رنگی که روی بدنه خودرو قرار گرفته است را برمی دارد. به این ترتیب رنگ بدنه خودرو براق تر و درخشنده تر شده و خط و خش های سطحی نیز از بین می روند. مایع پولیش و مهارت کسی که خودرو را پولیش می کند نقش مهمی در نتیجه کار و اثرات مثبت آن خواهد داشت.

همانطور که اشاره کردیم این کار به دو صورت دستی و با استفاده از دستگاه انجام می گیرد، اگرچه پولیش کردن بدنه خودرو با دستگاه به دلیل فشار یکسان و یک اندازه ای که برای برداشتن لایه رنگ وارد می کند نتیجه بهتری دارد، اما با توجه به این که با هر بار پولیش کاری یک لایه از رنگ بدنه خودرو برداشته می شود، زیاده روی در این کار می تواند باعث از بین رفتن کیفیت رنگ اصلی بدنه شود.

انتخاب روش پولیش کاری بستگی به شرایط بدنه خودرو دارد. به طور مثال در مورد خودروهایی که دچار آسیب دیدگی هایی در سطح بدنه هستند ( مثل ترک خوردگی رنگ، فرو رفتگی بدنه و… ) معمولاً پولیش کاری به صورت دستی و با دقت بسیار انجام می گیرد.

آیا پولیش کاری برای بدنه خودرو ضرر دارد؟

به گفته کارشناسان حوزه خدمات پولیش، واکس و… انجام پولیش خودرو در زمان مناسب و دفعات کم هیچ ضرری برای بدنه خودرو ندارد. معمولاً بعد از این که خودرو مدت ها در معرض عواملی چون گرد و غبار، ساییدگی، آفتاب، باران و برف و… قرار گیرد، استفاده از پولیش سبب براق و شفاف تر شدن رنگ بدنه خودرو می شود.

با توجه به این که انجام پولیش خودرو محدودیت تکرار دارد، نمی توان به صورت مکرر و در فواصل کم این کار را انجام داد و بهتر است زمان انجام پولیش کاری را به مواقع ضروری مثلاً فروش خودرو و یا در مواقعی که کیفیت رنگ خودرو بسیار کاهش یافته است موکول کنید. اگر سیگاری هستید و کابین خودرو بوی سیگار می دهد، بهتر است از خوشبوکننده کابین خودرو استفاده کنید.

نکته مهم دیگری که برای جلوگیری از آسیب رنگ بدنه در زمان انجام پولیش کاری باید به آن دقت کنید، مهارت انجام کار و پولیش کاری با مواد مناسب و استاندارد است.همانطور که اشاره کردیم پولیش کاری به معنای برداشتن یک لایه رنگ خودرو است؛ بنابراین اگر از مواد مناسبی برای این کار استفاده نشود و یا فردی که پولیش کاری انجام می دهد از تبحر و مهارت کافی برخوردار نباشد ممکن است رنگ بدنه دچار آسیب شود.

خروج از نسخه موبایل