نماد سایت مجله سلامتی ایران

آیا ادکلن وضو را باطل میکند

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری در بخشی از فعالیت های رسانه ای خود به انتشار احکام شرعی صنف های گوناگون، مطابق با نظرات آیت الله العظمی خامنه ای می پردازد که در شماره های گوناگون تقدیم حضور علاقمندان می گردد. فصل چهارم: احکام مشترک طهارت و نجاست در آرایشگری س۷۲. در هنگام بند انداختن و از بین بردن موهای زائد بدن (اپیلاسیون) موها همراه با سوزش و پیاز مو (ریشه) کنده می‌شوند، آیا ریشه ی مو و محل آن نجس است؟ ج. موی کنده شده و محل آن پاک است، مگر این که چیزی از پوست یا گوشت همراه آن باشد . استفاده از اجزای حیوانات

س۷۳. گفته می‌شود بعضی از لوازم آرایشی خارجی را از ناف جنین که هنگام تولد از او جدا می شود یا از جفت جنین سقط شده و یا از خود جنین مرده می سازند، خرید و فروش و استفاده از این وسایل در آرایشگری چه حکمی دارد؟ ج. اشکال ندارد، و تا زمانی که یقین به مورد مذکور نداشته باشید، پاک است. س۷۴. آیا ژلاتین‌های تهیه شده از اجزای حیوانات حلال گوشت که ذبح شرعی نشده‌اند، پاک و حلال است؟  اما ژلاتین‌های تهیه شده از پوست حیوانات حلال گوشت که ذبح شرعی نشده‌اند، نجس و حرام است مگر این که یقین حاصل شود که استحاله شده است. ادکلن میلانو بیز برای کدام کشور است ؟

س۷۵. ژلاتین تهیه شده از اجزای حیوانات حرام گوشت، به دلیل چندین بار تغییر و تحول کلی، آیا استحاله بر این صدق می‌کند تا باعث طهارت ژلاتین شود؟ ج. تحقق استحاله محرز نیست، لذا ژلاتین‌های تهیه شده از اجزاء حیوانات حرام گوشت نجس و حرام‌اند. س۷۶. آیا روغن مار نجس است؟ (روغن ماری که به منظور جلوگیری از ریزش مو، به مو مالیده می‌شود). ج. پاک است ولی خوردن آن جایز نیست. س۷۷. استفاده از روغنی که از حیوانات حرام گوشت ساخته می‌شود، در لوازم آرایشی اشکال دارد؟ ج. استفاده از روغن حیوانات حرام گوشت در لوازم آرایشی اشکالی ندارد ولی در صورت نجس بودن، برای نماز باید بدن تطهیر شود و در هر صورت اگر عین باقی است باید برطرف شود.(۱)

س۷۸. استفاده از مواد آرایشی که در ترکیبات آنها از اجزای حیوان استفاده شده است، در صورتی که ندانیم از اجزای حیوان حلال گوشت است یا حرام گوشت؟ و ذبح شرعی آن هم محرز نباشد، حکم مسأله چیست؟ ج. اگر یقین ندارید که از حیوان نجس تهیه شده یا نه محکوم به طهارت است و استفاده فی نفسه مانعی ندارد. س۷۹. تولید، خرید و فروش و استفاده از صابون‌ها و کرم‌ها و هر نوع مواد آرایشی که در ترکیبات آنها، از حیوانات دریایی، مانند: خرچنگ، ستاره‌ی دریایی، نهنگ و … استفاده می‌شود، چه حکمی دارند؟ اسپری خوشبو کننده ویتابلا محصول ایران است ؟

ج. در فرض مرقوم فی نفسه اشکال ندارد و لکن در هنگام نماز باید آن را بر طرف نمایید. س۸۰. اگر ماده آرایشی از منابع حرام و نجس تهیه شده باشد، (مثلا از شراب یا روغن های حیوانی حرام گوشت و یا تذکیه نشده) ولی بر اثر فعل و انفعالات شیمیایی ماهیت آن منبع حرام تغییر کند حکم تولید ، خرید و فروش و استفاده از آن چه حکمی دارد؟ ج.اگر منفعت حلال دارند فی نفسه اشکال ندارد. س۸۱. آیا بازار مسلمین، دلالت بر طهارت مواد آرایشی که در آن از اجزای حیوان استفاده شده و یا مواد استفاده شده در آن مشکوک است، اعم از تولید داخل یا وارداتی، می‌کند؟ (مانند انواع کِرِم‌ها، روغن‌‌ها و مانند آن)

ج. در فرض مرقوم اگر یقین به نجاست آنها ندارد، احکام طهارت مترتب می‌شود. مواد آرایشی الکل دار س۸۲. آیا الکل سفید و صنعتی نجس است؟ و خرید و فروش و استفاده از آن چه حکمی دارد؟ ج. اگر از الکلی باشد که در اصل مایع نیست، هر چند مست‌کننده هم باشد، محکوم به طهارت است؛ ولی اگر از الکل مایع بالاصالة، و بر حسب تشخیص اهل فن، مست‌کننده باشد، بنابر احتیاط واجب نجس است. س۸۳. استفاده از اسپری و ادکلن های خارجی که ممکن است الکل در آن وجود داشته باشد، چه حکمی دارد؟ سایت بیز پلاس جهت ورود به سایت .

ج. اگر الکل به‌کار رفته در آن، الکل مست کننده‌ای باشد که در اصل مایع بوده، بنابر احتیاط نجس است؛ و نمی توان با لباسی که به آن آغشته شده نماز خواند، و در صورت شک محکوم به طهارت است. س۸۴. با توجه به این که الکل در ضد عفونی و آرایش کارایی دارد، و بعد از ضد عفونی جذب پوست بدن می‌شود، و با توجه به این که در روایتی استفاده از سرمه یی که در ساخت آن از خمر استفاده شده است، پلید و به منزله مردار معرفی شده است. استفاده از الکل و مواد الکل دار در موارد ذکر شده چه حکمی دارد؟ ج. اگر الکل به کار رفته در آن الکل مست کننده‌ای باشد که در اصل مایع بوده، بنابراحتیاط نجس است، و از آن اجتناب شود.

س۸۵. آیا همه ی انواع الکل، نجس می‌باشد؟ ج. خیر، ملاک نجاست الکل، این است که مست کننده، و در اصل مایع باشد. که در این صورت بنابر احتیاط واجب نجس است. مواد آرایشی مشکوک س۸۶. استفاده از مواد آرایشی خارجی توسط آرایشگر به جهت اینکه نمی‌داند پاک است یا نجس ، چه حکمی دارد؟ ج. فی نفسه اشکالی ندارد و محکوم به طهارت است. س۸۷. آیا ماده ی آسِتون که برای پاک کردن لاک ناخن استفاده می‌شود نجس است؟ ج. تا زمانی که یقین به نجاست آن ندارید محکوم به طهارت است. اطلاع نجاست به مشتری

س۸۸. اگر در هنگام کار، بدن یا لباس مشتری و یا کالای او نجس شود آیا لازم است آرایشگر و مانند آن به مشتری بگوید؟ ج. لازم نیست. س۸۹. آن عده از مواد آرایشی که از مواد نجس تهیه می‌شود و در غیر خوردن و تزریق استعمال می‌شود آیا در هنگام فروش، باید خریدار را به نجاست آن مطلع کرد؟ ج. لازم نیست. ۱) سگ و خوک به واسطه سر بریدن و شکار کردن پاک نمی شوند، و خوردن گوشت آنها هم حرام است؛ ولی حیوان حرام گوشتی را که درّنده و گوشتخوار است مانند گرگ و پلنگ، اگر به دستوری که در شرایط سرب مادّه خوش بو را عِطر گویند.از آن در بابهای ، ، ، ، و سخن گفته‌اند.

عطر، بویژه درآغاز

مهذب الاحکام، ج۴، ص۴۸۵.

و نیز روز و سایر اعیاد

کتاب السرائر، ج۱، ص۳۱۸.

است و در روایات از خوی شمرده شده است.
در میان انواع عطرها به استفاده از و نیز سفارش شده است.
بسیار هزینه کردن برای عطر مستحب است و به شمار نمی‌رود.
استفاده از عطرهای دارای بوی نهان و رنگ آشکار برای زنان و عکس آن برای مردان مستحب است.
بازگرداندن عطر اهدایی است.

خوش بو کردن خود را برای ،

مهذب الاحکام، ج۴، ص۴۸۶.

و پس از ارتکاب آن مستحب است.
عطرهایی که از کشورهای غیر اسلامی وارد می‌شوند در صورت عدم علم به پاک‌اند.  توضیح المسائل مراجع، ج۱، ص۷۱ م ۹۴.  در یا خوش بو کردن جز با و که از آن در استفاده می‌شود اختلاف است.  مستمسک العروة، ج۴، ص۱۹۵-۱۹۶.  البته کسی که در حال مرده از این مستثنا و خوش بو کردن او مطلقا، حتی با ذریره و کافور نیز حرام است. استفاده از عطر برای ، پس از و برای ورود به ، ویژه دارد.  کشف الغطاء، ج۲، ص۴۲۰-۴۲۱.

بوییدن گلها و گیاهان خوش بو برای روزه دار ، لیکن استعمال عطر مستحب است. برخی مُشک را نیز به گیاهان خوش بو ملحق کرده‌اند. بوییدن عطر،گل و گیاهان خوش بو بنابر قول مشهور بر ، است. در انواع عطرها، جز عنبر ، نیست، مگر آن‌که با آن‌ها شود که به سود آن‌ها با شرایطی خمس تعلق می‌گیرد. در عنبر اختلاف است که آیا در تعلّق خمس به آن، رسیدن به لازم است یا نه؟ بنابر قول نخست، در این‌که عنبر حکم را دارد که آن بنابر قول جمعی بیست است یا حکم که نصاب آن بنابر قول مشهور یک دینار می‌باشد، اختلاف است.
برخی تفصیل داده و گفته‌اند:چنانچه از با بیرون آورده شود، حکم غوص را دارد، اما اگر از روی یا به دست آید، حکم معادن را دارد

استفاده از عطر به هر گونه؛ اعم از بوییدن، خوردن و مالیدن، جز بر محرم و موجب ثبوت است؛ لیکن در این‌که هر عطری حرام است یا تنها مصادیقی خاص از آن، همچون مشک و عنبر، اختلاف است. قول نخست مشهور میان فقها است.  منتهی المطلب، ج۱۲، ص۲۲ – ۲۶. در مقابل مشهور، برخی تنها به حرمت مشک، عنبر، و وَرْس (گیاهی سرخ رنگ و خوش بو، شبیه زعفران ساییده شده)  کتاب السرائر ، ج۱، ص۵۴۵.  قائل شده‌اند. برخی دیگر به حرمت پنج مادّه؛ یعنی مشک، عنبر، زعفران، و و گروه سوم به حرمت همان پنج مادّه به اضافه وَرس قائل شده‌اند. کفّاره استعمال عطر یک است که آن را می‌کند.

خروج از نسخه موبایل