نماد سایت مجله سلامتی ایران

آرامش در سودان پس از پایان آتش‌بس ۳ روزه/ ادامه روند خروج اتباع و دیپلمات‌های خارجی

آرامش در سودان پس از پایان آتش‌بس ۳ روزه/ ادامه روند خروج اتباع و دیپلمات‌های خارجی

آرامش در سودان پس از پایان آتش‌بس ۳ روزه/ ادامه روند خروج اتباع و دیپلمات‌های خارجی

با پایان آتش‌بس انسانی سه روزه در سودان، صبح امروز دوشنبه پس از درگیری‌های پراکنده روز یکشنبه در خارطوم، آرامشی شکننده در این شهر برقرار شد و دیپلمات‌ها و اتباع کشورهای مختلف همچنان به روند خروج خود از سودان ادامه می‌دهند.

به گزارش مجله سلامتی ایران، به نقل از سایت شبکه خبری الجزیره، امروز دوشنبه با وجود پایان یافتن مهلت آتش‌بس انسانی به مناسبت عید فطر، آرامش در خارطوم، پایتخت سودان برقرار شده است و همزمان عملیات‌های تخلیه اتباع خارجی از سودان ادامه دارند.

خبرنگار الجزیره در ادامه از قطع برق و کمبود آب آشامیدنی در برخی محله‌های خارطوم خبر داد.

روند تخلیه از سودان در دو روز گذشته ادامه داشته و برخی کشورهای عربی و غربی اعلام کردند که شهروندان خود را از سودان خارج کردند، برخی کشورهای دیگر نیز تاکید کردند که به سرعت برای انجام این کار اقدام خواهند کرد.

وزارت خارجه چین امروز اعلام کرد که اولین گروه از شهروندان خود را در امنیت به کشورهای همسایه سودان منتقل کرده است.

نیکوس دندیاس، وزیر خارجه یونان اعلام کرد که کشورش جنگنده‌هایی را همراه با نیروهای ارتش به مصر فرستاده تا اتباع یونانی و قبرسی را از سودان خارج کنند.

دندیاس افزود: وزارت خارجه یونان در نشست امروز وزرای خارجه اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ پیشنهاد عملیات مشترک تخلیه شهروندان اروپایی از سودان را مطرح خواهد کرد.

دولت فرانسه نیز امروز اعلام کرد که به عملیات خود برای تخلیه اتباعش از سودان ادامه می‌دهد.

پاریس ضمن درخواست دوباره از طرف‌های سودانی برای متوقف کردن درگیری و بازگشت به مذاکرات اعلام کرد که در ارتباط نزدیک با شرکای اروپایی خود در مورد وضعیت سودان است.

وزارت خارجه فرانسه اعلام کرد که بیش از ۲۰۰ تن از اتباع فرانسوی و اتباع دیگر کشورها را منتقل کرده است.

این وزارتخانه گزارش داد، هواپیمای اولی که عصر یکشنبه در جیبوتی فرود آمد، ۱۰۶ تن را منتقل کرد و با هواپیمای دوم نیز نزدیک به ۱۰۰ تن از اتباع فرانسوی و اتباع دیگر کشورها به ویژه کشورهای اروپایی به خارج سودان منتقل شدند.

اتحادیه پزشکان سودان نیز امروز اعلام کرد که از زمان آغاز درگیری‌ها در ۱۰ روز قبل، تعداد غیرنظامیان کشته شده به ۲۷۳ تن و زخمی‌ها به ۱۵۷۹ تن رسیده است.

این اتحادیه با انتشار گزارشی در صفحه فیسبوک خود اعلام کرد که ۶۹ درصد از بیمارستان‌های واقع در مرزهای مناطق درگیری تعطیل شدند.

این اتحادیه با اشاره به اینکه از مجموع ۷۹ بیمارستان اصلی در پایتخت و استان‌های سودان، ۵۵ بیمارستان تعطیل شدند و ۲۴ بیمارستان نیز به شکل کامل یا جزئی فعال هستند؛ اما آنها نیز به دلیل کمبود کادر و تجهیزات پزشکی و نبود آب و برق با خطر تعطیلی روبه‌رو هستند.

در ادامه این گزارش آمده است، در درگیری‌ها ۱۳ بیمارستان هدف قرار گرفته و ۱۹ بیمارستان مجبور به تخلیه شدند، همچنین شش دستگاه خودروی آمبولانس مورد هجوم نظامیان قرار گرفته و به تعدادی دیگر از آنها اجازه عبور و مرور برای انتقال بیماران و تجهیزات کمکی داده نشد.

همچنین جوزپ بورل، مسؤول سیاست خارجه اتحادیه اروپا اعلام کرد که هیئت این اتحادیه در امنیت از سودان خارج شد.

بورل تاکید کرد: سفیر اتحادیه از سودان به کار خود ادامه خواهد داد و اتحادیه به تلاش برای توقف درگیری در سودان و کمک به تمامی غیرنظامیانی که در محاصره قرار دارند، متعهد است.

مسؤول سیاست خارجه اتحادیه اروپا در ادامه نیز عبد الفتاح البرهان، فرمانده ارتش سودان و محمد حمدان دقلو، معروف به حمیدتی، فرمانده نیروهای واکنش سریع این کشور را به توقف فوری تیراندازی‌ها و حمایت از غیرنظامیان و نیز تضمین تخلیه ایمن شهروندان اتحادیه اروپا تشویق کرد.

پارلمان سوئد نیز با اعزام یک گروه مسلح متشکل از ۴۰۰ سرباز به سودان جهت کمک به خارج کردن سوئدی‌ها از این کشور موافقت کرد.

سخنگوی نیروهای مسلح سوئد از اظهارنظر درباره تاریخ اجرای این عملیات و اینکه آیا همکاری با دیگر کشورها در این زمینه وجود دارد یا نه، خودداری کرد و گفت: به دلایل امنیتی نمی‌توانم وارد هیچ یک از جزئیات این ماموریت شوم و از طرف دولت برای این کار مامور شدیم.

او در ادامه نیز تاکید کرد: شرایط امنیتی سودان بسیار خطرناک است و ما هیچ نشانه‌ای دال بر اینکه شرایط تغییر خواهد کرد، نمی‌بینیم بنابراین شرایط را از نزدیک دنبال می‌کنیم.

آرون امیلسون، رئیس کمیته امور خارجه پارلمان سوئد در گفت‌وگو با تلویزیون SVT سوئد فاش کرد، مشخص نیست که آیا در این عملیات به ۴۰۰ سرباز نیاز هست یا نه، پیش‌بینی‌ می‌شود فقط ۱۵۰ نفر اعزام شوند.

همچنین سوئد امروز اعلام کرد که تمامی کارمندان سفارتش در خارطوم همراه با خانواده‌هایشان و تعدادی از سوئدی‌های دیگر به جیبوتی منتقل شدند.

سوئد در ادامه تاکید کرد که ارتش این کشور و نیروهای آن تا زمانی که شرایط امنیتی این اجازه را بدهد، به کمک‌های خود به روند تخلیه اتباع خارجی ادامه خواهند داد.

ارتش آلمان در بیانیه‌ای اعلام کرد که یک فروند هواپیمای این کشور، ۱۰۱ تن از اتباع آلمانی را از سودان خارج کرد.

در این بیانیه آمده است، اولین هواپیما مدل ایرباس ای۴۰۰ام متعلق به ارتش آلمان که در مسیر خود به سمت اردن ۱۰۱ تن را منتقل کرد و در مجموع سه فروند هواپیمای مدل ای۴۰۰ام برای انتقال اتباع آلمانی وارد سودان شدند.

به گفته یک منبع نظامی، ارتش آلمان تا این لحظه ۳۱۳ تن را از سودان خارج کرده است.

وزارت خارجه سوئیس در توییتی از تعطیلی سفارت خود در خارطوم و انتقال کارمندان آن و خانواده‌هایشان خبر داد.

این وزارتخانه با اشاره به وضعیت امنیتی موجود در خارطوم اعلام کرد که عملیات تخلیه سفارت با همکاری شرکای سوئیس به ویژه فرانسه انجام شد.

سامانتا پاور، رئیس آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد، آژانس با توجه به استمرار درگیری‌ها در سودان، گروهی از کارشناسان مقابله با بلایا را جهت هماهنگی کمک‌های بشردوستانه در این کشور مستقر کرد.

به گفته پاور، این تیم در مرحله اول از کنیا کار خود را آغاز خواهد کرد و کارشناسان با جامعه جهانی و شرکای خود برای مشخص کردن نیازهای دارای اولویت و کمک‌رسانی در امنیت همکاری خواهند کرد.

رئیس آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا افزود، آمریکا اقداماتی را برای افزایش کمک‌ها به ملت تحت محاصره سودان در پیش گرفته و درگیری‌ها میان دو طرف صدها کشته و هزاران زخمی برجای گذاشته و بار دیگر رویای تحقق دموکراسی را برای ملت سودان از بین برد.

او افزود: پیش از آغاز این  درگیری، یک سوم ساکنان سودان یعنی نزدیک به ۱۶ میلیون تن در این کشور برای رفع نیازهای اصلی خود به کمک‌های بشردوستانه نیاز داشتند.

پاور در ادامه بار دیگر دو طرف درگیر را به پایبندی به آتش‌بس و توقف درگیری‌ها و اجرای قوانین انسانی بین‌المللی شامل تسهیل انتقال در امنیت و بدون مانع نیروهای انسانی و پزشکی دعوت کرد.

حمیدتی در گفتوگو با شبکه خبری اسکای نیوز عربی ضمن عذرخواهی از ملت سودان تاکید کرد: ۹۰ درصد از نیروهای ارتش سودان از آن انصراف داده‌اند و ارتش سودان در حال حاضر با نیروهای موسوم به مجاهدین و برخی گردان‌های مسلح می‌جنگد چراکه ۹۰ درصد از نیروهایش از آن بیرون آمده‌اند و آنهایی که ما مبارزه می‌کنیم، مزدور هستند.

فرمانده نیروهای واکنش سریع سودان افزود: جنگ یک فریب است و آنها نبردهای ضربتی انجام می‌دهند و ما بر اساس طرح و تکنیکی ثابت اقدام می‌کنیم.

او با تاکید بر اینکه گفت‌وگو با عبد الفتاح البرهان، فرمانده ارتش بی‌فایده است، گفت: نیروهای مسلح سودان انسان‌های شریفی دارد که متاسفانه هنوز از آن خارج نشده‌اند، امیدواریم آنها خارج شوند و با آنها مذاکره کنیم البته من هرگز با کودتاچی‌ها مذاکره نخواهم کرد و آنها باید تسلیم شوند، من به دنبال جنگ نیستم بلکه صلح و ثبات را می‌خواهم.

انتهای پیام

خروج از نسخه موبایل