علمی و پزشکی

۹ مورد مشکوک آبله میمونی در ایران؛ ۶ مورد منفی قطعی شدند

آموزش, مسمومیت, هپاتیت

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: 9 مورد مشکوک به آبله میمون داریم که از این تعداد 5 تا 6 مورد منفی بوده و منتظر بقیه آزمایشات هستیم. در حال حاضر هیچ مورد اثبات شده بیماری میمون در کشور نداریم.

به گزارش مجله سلامتی ایران، دکتر کمال حیدری در نشست خبری مبارزه با دخانیات در پاسخ به سوال مجله سلامتی ایران درباره وضعیت تشخیص و شناسایی بیماری منگان و تعداد موارد مشکوک در کشور، گفت: بیماری منگان موضوع روز و آموزش است. اطلاعات و آمادگی برای همه شرکای بخش خصوصی.

وی گفت: باید زود آماده شویم و همکاران در این زمینه آموزش دیده اند. این تشخیص در حال حاضر در انستیتو پاستور در حال بررسی است.

معاون وزیر بهداشت گفت: در زمینه واکسن آبله پوشش جمعیتی داریم و اکنون ثابت شده است که افراد واکسینه شده تا 85 درصد در برابر آبله میمون ایمن هستند. در صورت نیاز با واکسیناسیون مشکلی نداریم.

حیدری گفت: 9 مورد مشکوک به آبله میمون داریم که 5 تا 6 مورد آن منفی است و منتظر بقیه آزمایشات هستیم. در حال حاضر هیچ مورد اثبات شده بیماری میمون در کشور نداریم.

مسمومیت برای دانش آموزان ویروسی نیست

وی در پاسخ به سوال دیگر مجله سلامتی ایران مبنی بر نتایج مطالعه اخیر دانشجویان با مشکلات گوارشی در خوابگاه گفت: موارد مسمومیت غذایی به ویژه در مناطق پرجمعیت و در این فصل زیاد داریم.

حیدری در پاسخ به سوالی درباره هپاتیت ویروسی جدید گفت: این موضوع چیزی نیست و رد شده است. شایعات زیادی در این باره وجود دارد. مثلا آنها آبله میمون را آنقدر بزرگ کردند که همه فکر می کردند ما به یک بیماری همه گیر دیگر می رویم. در حالی که این موضوع نامربوط است، 320 مورد در سراسر جهان وجود داشته است که پس از چند هفته بهبود می یابد. ملتهب کردن جامعه برای برخی لذت بخش است. باید توجه داشت که وزارت بهداشت روی هر چیزی بسیار حساس است.

حیدری در خصوص وضعیت فشار خون و دیابت در کشور گفت: ما هر چند سال یک بار مطالعه این موارد را انجام می دهیم که بررسی ما نشان داد که دیابت در سال 1400 نسبت به سال 1395 حدود 4 درصد افزایش داشته و فشار خون نیز حدود 100 درصد افزایش یافته است. ” در سال 2016، 26 درصد از افراد بالای 18 سال فشار خون بالا داشتند که این رقم در سال 1400 30 درصد بود.

وی گفت: در سال 1395، 10.8 درصد افراد بالای 25 سال مبتلا به دیابت بودند که این رقم در سال 1400 به 14.9 درصد رسید. در عین حال وضعیت کشور به دلیل سبک زندگی در هر دو بیماری خوب نیست. در دوران کرونا تعداد بیماران کاهش و مراقبت کاهش یافت. در شرایط فعلی یکی از اهداف ما تمرکز بر بحث مراقبت و غربالگری طولانی مدت بیمار است.

انتهای پیام/