۹ عادت که مغز را نابود میکند
برخی افراد با خوردن سبک زندگی اشتباه و برخی غذاها به سلامتی خود آسیب می رسانند. بنابراین ممکن است نگاهی به اصول کلیدی و مهم برای کسانی که در زندگی اشتباهات زیادی مرتکب می شوند مفید باشد.
عدم تعامل با دیگران
به گزارش شفاف، تحقیقات نشان می دهد که ده دقیقه ارتباط گفتاری در روز ظرفیت ذهنی را افزایش می دهد. صحبت کردن به تحریک مغز کمک می کند و سکوت می تواند فعالیت این اندام حیاتی را در طولانی مدت مختل کند.
مصرف زیاد شکر
قند بالا بر فاکتور نوروتروفیک مغز که مسئول تولید نورون هاست، اثر منفی می گذارد. اثر نامطلوبی دارد. BONF نقش مهمی در شکل گیری حافظه و یادگیری بلند مدت دارد و آسیب آن یکی از آسیب های عمده مغز محسوب می شود.
صبحانه نخوردن
نخوردن صبحانه یکی از مضرترین عادات مغز است. تحقیقات نشان می دهد دانش آموزانی که به طور منظم صبحانه می خورند در مدرسه عملکرد بهتری دارند. نخوردن صبحانه قند خون را کاهش می دهد و بر عملکرد مغز تأثیر منفی می گذارد.
مصرف فست فودها
مصرف بیش از حد فست فودها در رژیم غذایی بر ارتباطات بین سلول های مغز تأثیر می گذارد و شکل گیری حافظه بلند مدت و کوتاه مدت را مختل می کند.
ورزش نکردن مغز
بین 16 تا 25 سالگی، بهره وری مغز افزایش می یابد و سپس به تدریج شروع به زوال می کند. اما تحقیقات گسترده نشان می دهد که تمرینات منظم مغز مانند خواندن و حل پازل می تواند عملکرد مغز را به طور چشمگیری بهبود بخشد، حتی در افرادی که علائم اولیه زوال عقل را تجربه می کنند.
کم آبی بدن
70 تا 80 درصد مغز از آب تشکیل شده است. علاوه بر این، آب مسئول رساندن مواد مغذی ضروری به مغز است. بنابراین مغز زمانی بهترین عملکرد را دارد که بدن کم آب نباشد.
رژیم غذایی سخت
در طول یک رژیم سخت، بدن تنها چیزی نیست که وزن کم می کند. طبق تحقیقات، محدودیت های شدید غذایی باعث می شود مغز غذای خود را بخورد.
عدم ورزش
ورزش با اثرات مثبتی که بر سنتز عوامل نوروتروفیک دارد، به بهبود عملکرد مغز و تشکیل حافظه بلند مدت کمک می کند.
هنگام دراز کشیدن سر خود را بپوشانید
پوشاندن سر با تخت هنگام خواب باعث کاهش میزان اکسیژن در بدن می شود. در این صورت هوای تنفسی حاوی مقدار زیادی دی اکسید کربن اکسیژن کمتری به مغز می رساند و در دراز مدت می تواند به مغز آسیب برساند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان