
۷ سال فرصت برای نجات از سیاهچاله جمعیتی/ پاسخ وزارت بهداشت به منتقدان قانون جوانی جمعیت
رئیس اداره جوانان وزارت بهداشت اعلام کرد: هفت سال فرصت داریم تا از سیاهچاله جمعیتی خارج شویم.
به گزارش مجله سلامتی ایران، دکتر صابر جباری در همایش ملی «تبیین نقش ماما در دستیابی به اهداف قانونی جوانان جمعیت» سخنرانی کرد و گفت: باید تعداد موالید در کشور از یک میلیون به 2.5 میلیون در سال افزایش یابد. این سیاهچاله
کشورهایی مانند فنلاند، سوئد، ژاپن و آلمان در این حفره افتادند و نتوانستند از آن خارج شوند، گفت: با ادامه روند جمعیتی کنونی، یک سوم جمعیت ایران در سال 1430 را افراد و بالای 60 سال تشکیل می دهند. . روسیه یکی از معدود کشورهایی است که با تغییر سیاست ها خود را از وضعیت جمعیتی و پیری نجات داده است.
به گزارش روابط عمومی وزارت بهداشت، رئیس اداره جوانان وزارت بهداشت با اشاره به اینکه درگیر جنگ جمعیتی هستیم، گفت: برژینسکی به سیاستمداران آمریکایی توصیه کرد که مذاکرات هسته ای را 20 سال ادامه دهند. پیری جمعیت ایران کار این کشور را تمام خواهد کرد. در سال 1974، کیسینجر اعلام کرد که تهدید اصلی آمریکا افزایش جمعیت کشورهای جهان سوم است. بنابراین با اجرای سیاستهایی که بانک جهانی به این کشورها وام میدهد یا به برنامههایی مانند تنظیم خانواده رنگ علمی میدهد، نرخ باروری کشور ما را نیز کاهش داد.
جباری گفت: در سال 1370 بانک جهانی به شرط اجرای برنامه تنظیم خانواده به ایران 140 میلیون دلار وام داد. در آن زمان ایران نیاز به بازسازی و این وام ها داشت. شرط بانک جهانی اجرای برنامه تنظیم خانواده به مدت 10 سال است اما ایران آنقدر این برنامه را ادامه داده است که جزو سه کشور برتر دنیا در زمینه تنظیم خانواده است و این برنامه در بسیاری از کشورها اجرا شده است. در سایر کشورها فقط ایران در این زمینه جایزه گرفت.
وی با بیان اینکه برنامه تنظیم خانواده برای کاهش جمعیت اجرا شد، گفت: با اجرای این برنامه، نرخ باروری در ایران از 3.91 در سال 65 به 1.6 افزایش یافت و با ادامه همین روند در سال 1450، نرخ باروری در این کشور به منفی 1.56 رسید.
وی یادآور شد: اجرای سیاست های منفی جمعیتی آمریکا در کشورهای دیگر منجر به عقیم شدن 90 درصد زنان آفریقایی شده است. با ادامه روندهای کنونی، ایران در سال های آینده از داشتن بسیاری از اقوام مانند اقوام مجنی و گیلکی که در خطر انقراض هستند، محروم خواهد شد.
دبیر کانون جمعیت و جوانان وزارت بهداشت، جمعیت ایران را در 45 سال گذشته 10 سال و میانگین سنی افراد جامعه به 34 سال رسیده است و ادامه می دهد: کشورهای زیادی هستند که نرخ باروری دارند. کاهش یافته است، اما ایران تنها کشوری در جهان است که نرخ باروری آن کمتر از قبل نبوده بلکه کاهش یافته است.
جباری با اشاره به نگرانی های اخیر دبیرکل سازمان ملل متحد در خصوص سیاست های افزایش جمعیت در ایران گفت: متاسفانه نظراتی را می شنویم که مبنایی ندارد. مثلاً قانون جمعیت جوانان هنوز اجرا نشده و نرخ باروری افزایش پیدا نکرده است، بر چه اساسی می گویند زاد و ولد تالاسمی، سندرم داون و… در ایران افزایش یافته است؟ متاسفانه در بین برخی از جامعه این تصور غلط وجود دارد که سقط جنین بعد از چهار ماهگی جنین ممنوع است. اما به فتوای علما سقط جنین در هر زمان و سنی قتل محسوب می شود و باید در قبال آن دیه داد. ایالات متحده نیز مجبور به لغو قانون آزادی سقط جنین شد و دو ماه است که هرگونه سقط جنین در این کشور ممنوع شده است.
رئیس اداره جوانان وزارت بهداشت با بیان اینکه متأسفانه آمار سقط جنین در کشور زیاد است، گفت: ظاهر جنین باید به گونه ای باشد که افراد سالم را می بینیم. آیا یک معلول تصادفی او را کشت تا چنین تصمیمی در مورد جنین بگیرد؟ اگر این روند ادامه پیدا کند، در آینده مانند برخی از کشورهای اروپایی و کانادا، باید به کشوری تبدیل شویم که برای جبران کاهش جمعیت بومی، مهاجر پذیرایی می کند.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود به برخی از چالش های جمعیتی کشور از جمله کاهش تمایل به ازدواج، افزایش آمار طلاق، مهاجرت، کاهش باروری، از دست دادن جنین و طول عمر اشاره کرد. شکاف بین تولدها را بیان کردند و بیان کردند: نقش بی بدیل ماماها در آموزش و مشاوره ازدواج، تحکیم خانواده با تاکید بر سلامت جنسی، کمک به بهبود سلامت مادر و کودک، کاهش سقط جنین عمدی، تشخیص به موقع و پیشگیری از ناباروری و ترویج زایمان طبیعی
دبیر کانون جمعیت جوانان وزارت بهداشت گفت: در مواد مختلف قانون جمعیت جوانان نقاط قوت زیادی در حوزه مامایی وجود دارد. جایزه ملی جمعیت در ماده 19، تبلیغات و ترویج جنبه های مثبت ازدواج، مزایای چند قلو، بارداری و شیردهی در ماده 28، اقدامات آموزشی در ماده 35، آموزش در دوران ازدواج در ماده 38، اقدامات پژوهشی در ماده 39، آینده. دوره های مربوط به درمان ناباروری در ماده 41، دستورالعمل خدمات پزشکی سلامت مادر و زنان در ماده 45 و کاهش سالانه پنج درصدی سزارین در ماده 49 بخشی از این صلاحیت است.
جباری گفت: بر اساس آخرین سرشماری، 13.5 درصد از جمعیت کشور بدون فرزند، 20 درصد یک فرزند، 26 درصد دو فرزند، 14.3 درصد سه فرزند، 8.4 درصد چهار فرزند و 18.3 درصد دارای پنج فرزند هستند. یا بیشتر. ، تصریح کرد: پنج درصد از بودجه پژوهشی باید صرف زایمان شود. متاسفانه ایران رتبه اول سزارین را در جهان دارد و مداخله ماماها در اصلاح این روند بسیار موثر است.
وی در خاتمه گفت: یک سوم فرزندآوری در کشور توسط زنان بالای 35 سال است. اگر نسل دهه 60 را از دست بدهیم، بخش زیادی از امید به احیای جمعیت از بین می رود.
انتهای پیام/