علمی و پزشکی

۳۰ درصد کودکان جهان سوءتغذیه شدید دارند/ ۴۱ میلیون نفر در معرض خطر قحطی هستند

مدیرکل دفتر اصلاح تغذیه جامعه وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: 30 درصد از کودکان جهان به شدت دچار سوءتغذیه هستند و 41 میلیون نفر در معرض خشکسالی شدید قرار دارند.

به گزارش مجله سلامتی ایران ، در روز جهانی غذا ، دکتر زهرا عبداللهی گفت: بیش از 3 میلیارد نفر (حدود 40 درصد جمعیت جهان) قادر به تهیه غذای سالم نیستند. بر اساس برآوردهای اخیر ، 41 میلیون نفر در 43 کشور جهان در خطر قحطی هستند. در سال 2019 ، این تعداد 27 میلیون نفر بود.

وی گفت: بیش از دو میلیارد نفر به دلیل رژیم غذایی نامناسب و کم تحرکی دارای اضافه وزن و چاقی هستند. سالانه 4.3 میلیون بزرگسال در سراسر جهان بر اثر چاقی جان خود را از دست می دهند. علاوه بر این ، 44 درصد دیابت ، 23 درصد بیماریهای ایسکمیک قلب و 7 تا 41 درصد سرطانها با چاقی مرتبط هستند.

وی ادامه داد: 14 درصد از غذای جهان در هنگام کاشت ، برداشت ، ذخیره و حمل و نقل از بین می رود و 17 درصد مواد غذایی نیز توسط مصرف کنندگان هدر می رود. جمعیت شهری جهان 55 درصد افزایش یافته است و تا سال 2050 به 68 درصد رسیده است.

مدیر کل دفتر اصلاح تغذیه جامعه گفت: “از سال 2020 تا 811 میلیون نفر از گرسنگی گرسنه خواهند شد.” این تعداد نسبت به سال 2019 161 میلیون نفر افزایش یافته است. حداقل 30 درصد از کودکان در جهان از سوء تغذیه رنج می برند.

عبدالهی افزود: نقش غذا و ارتباط آن با سلامتی ، بار بیماری و کارآیی در غذا و توسعه اقتصادی آن از طریق تحقیقات گسترده جهانی و سرمایه گذاری در تأمین غذای سالم و سلامت تغذیه ثابت شده است.

خبر مرتبط:  احتمال بروز خیز پنجم کرونا در تهران/اعمال محدودیت‌ها در شهرهای قرمز

عبداللهی ادامه داد: روز جهانی غذا 2021 در دومین سال همه گیری کووید 19 و با اعلام تأثیر گسترده آن برگزار می شود ، “آینده ما نتیجه ای است که امروز به دست می آوریم. تولید بهتر ، تغذیه بهتر ، محیط زیست بهتر و زندگی بهتر. ”و با توجه به تاثیرات اقتصادی کرونا ، خشکسالی و تغییرات آب و هوایی و افزایش قیمت مواد غذایی ، آنها هشدار می دهند که در سالهای آینده باید برای ایجاد یک سیستم تامین مواد غذایی پایدار برای جلوگیری از عدم امنیت غذایی بیشتر و سوء تغذیه

وی افزود: “امنیت غذایی و تغذیه جهانی” در گزارش اخیر فائو (2020) یک هشدار جدی برای بشریت و رهبران جهان است. وضعیت فعلی به ویژه با ورود کووید 19 جهانی شتاب می گیرد.

وی گفت: این گزارش نشان می دهد که در سال 2020 ، 720 تا 811 میلیون نفر در مقایسه با سال 2019 گرسنگی می کشند ، این بدان معناست که 161 میلیون نفر در جهان گرسنگی می کشند.

مدیر اصلاحات تغذیه دفتر این جامعه گفت: “بر اساس این گزارش ، جهان در راه از بین بردن گرسنگی تا سال 2030 در حال حرکت است و در مسیر درستی حرکت نمی کند و با وجود برخی پیشرفت ها ، اکثر شاخص های دستیابی به اهداف جهانی تغذیه ناامید کننده است.”

عبداللهی افزود: همه گیری کووید 19 و تأثیر منفی آن بر ابعاد اقتصادی و اجتماعی ، امنیت غذایی و کیفیت تغذیه را در آسیب پذیرترین گروه ها تشدید کرده و تأثیرات مخربی بر مبارزه با گرسنگی خواهد داشت. سه دهه گذشته.

خبر مرتبط:  قاسمپور: به مقوله سلامت زنان به صورت کلان‌تر باید توجه شود

وی گفت: ایران از این تهدید در امان نیست و در شرایط کنونی بحران کرونا ، از دست دادن درآمد و شغل در برخی از جمعیت ، محدودیت های بزدلی ، افزایش قیمت جهانی مواد غذایی و خطر تورم ، ناامنی غذایی را به ویژه در مناطق افزایش می دهد. خواستار برداشتن گام هایی است

مدیر کل دفتر اصلاح تغذیه جامعه گفت: با مشارکت و اقدامات شبکه های مراقبت های بهداشتی و بخش های توسعه ، کشور ما به دستاوردهای قابل توجهی در کاهش سوء تغذیه و سوء تغذیه در کودکان و زنان باردار دست یافته است. بیش از دو دهه است. ” افزایش قیمت مواد غذایی و خشکسالی ، ما می ترسیم که سوءتغذیه در گروه های کم درآمد و گروه های سوء تغذیه دوباره افزایش یابد.

عبدالهی گفت: با توجه به شرایط فعلی ، دفتر اصلاح تغذیه جامعه برنامه حمایت تغذیه ای را برای مادران باردار و کودکان زیر 5 سال با همکاری کمیته امداد امام اجرا می کند. با همکاری مستقیم این دفتر ، طرح کمک معیشتی توسط وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی برای خانواده های ناامن غذایی در دو سال گذشته اجرا شده است.

وی ادامه داد: متخصصان تغذیه شاغل در مراکز بهداشتی درمانی استان ، شهرستان و خدمات یکپارچه سلامت در حال ارائه خدمات مشاوره تغذیه و فرهنگ آموزش و تغذیه مناسب و ارائه خدمات ارزشمند در قالب طرح شهید سلیمانی برای خانواده های مبتلا به بیماری کرونا ویروس قلب هستند.

وی گفت: مشاوره تغذیه از طریق سیستم تلفنی 4030 به مردم کشور ارائه شده است تا سیستم ایمنی بدن را کنترل کرده و بیماری عروق کرونا ویروس قلب را در دوران نقاهت و بهبودی کنترل کرده و از افراد مبتلا به بیماری عروق کرونا ویروس مشاوره بگیرند. وضعیت تغذیه ای آنها را دنبال کنید.

خبر مرتبط:  آمریکا در فکر یافتن منشاء کرونا، چین به دنبال تسخیر فضا

عبدالهی خاطرنشان کرد: علاوه بر مراقبت های تغذیه ای که توسط کارکنان بهداشت ، ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی و متخصصان تغذیه در شبکه های خدمات بهداشتی کشور انجام می شود ، اقدامات دیگری نیز در سطح سیاست های کلان ایمنی و تغذیه مواد غذایی انجام می شود.

به گزارش وب دا ، وی در پایان گفت: ناامنی غذایی و سوء تغذیه و انواع مختلف سوء تغذیه ، علاوه بر آثار سوء جسمی ، بر سلامت اجتماعی و روانی تأثیر منفی می گذارد. بنابراین ، تأمین امنیت غذایی و تغذیه برای جامعه باید از اهداف اصلی پروژه های توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور باشد.

انتهای پیام