۲ ابتلا به تب کریمه‌کنگو طی امسال/ خرید محصولات گوشتی تنها از مراکز مجاز

رئیس گروه مدیریت بیماری های انسان و حیوان این وزارتخانه گفت: “تب کریمه کنگو یکی از بیماری های شایع بین انسان و حیوان است. این بیماری در گرمترین سال و با شروع فعالیت کنه شیوع بیشتری دارد.” امسال 2 مورد از این بیماری است.

دکتر. بهزاد امیری در گفت وگو با مجله سلامتی ایرانوی گفت: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یا CCHF یک بیماری ویروسی است. “مخزن و ناقل ویروس به شکل کنه های سخت شده عمدتاً گونه ای از هیالوما است.” این کنه ها حدود 800 روز زنده مانده و می توانند ویروس را از طریق تخم به نسل بعدی منتقل کنند. وقتی این کنه ها گزیده می شوند ، ویروس را به بدن حیوان منتقل می کنند و حیوان به مدت دو هفته ویروس را حمل می کند و حیوان ممکن است هیچ علامتی نداشته باشد. در این دوره حیوانات بدون قرار گرفتن در معرض بهداشت و بدون استفاده از وسایل حفاظت شخصی ذبح می شوند و اگر در معرض خون و ترشحات حیوانات آلوده قرار بگیرند ، بیماری به انسان نیز سرایت می کند.

وی گفت: کنه های آلوده می توانند انسان را گاز بگیرند و آلوده کنند. “اگر شخصی به طور ناخواسته با دست خود کنه آلوده به ویروس را آلوده کند و با بیماری که از تب کریمه کنگو رنج می برد در تماس باشد.” اصول بهداشت و استفاده از تجهیزات محافظ شخصی به درستی رعایت نشده است ، ویروس می تواند از طریق ترشحات آلوده و خون از بدن بیمار به فرد دیگری سرایت کند.

خبر مرتبط:  ۱۲۳ فوتی و ۷۰۳۴ ابتلای جدید کرونا در کشور

وی در مورد علائم تب کریمه کنگو گفت: تعداد زیادی از افراد بدون علامت نیستند ؛ اما افرادی که در مراحل اولیه علائم دارند تب ناگهانی ، لرز ، سردرد ، درد عضلانی ، عضلات شکم و ستون فقرات ، سرگیجه ، حالت تهوع ، استفراغ ایجاد می کنند. و هایپرمیا مخاط. “اگر بیماری به مرحله شدید منتهی شود ، خونریزی زیرپوستی ، کبودی ملتحمه ، خونریزی مخاط ، خونریزی از رگهای بدن و درنهایت سیستم هضم ، ادرار و تنفس در صورت عدم درمان صحیح منجر به مرگ می شود. بنابراین ، تشخیص به موقع و درمان این بیماری بسیار مهم است.

امیری تاکید کرد: روش های تشخیص و درمان تب کریمه کنگو در کشور ارائه می شود و امکان انتقال الگوی بیماری و تشخیص در هر نقطه از کشور وجود دارد و بیماران باید به عنوان اولین علامت به مراکز بهداشتی مراجعه کنند.

امیری از جمعیت جوان و میانسال و مولد کشور در معرض خطر بالای تب کریمه کنگو نام برد و گفت: برخی مشاغل در معرض خطر انتشار ویروس CCHF هستند. به عنوان مثال ، افرادی که در دام ، دام ، مزارع قصابی و کشتارگاهها شغل دارند ، بیشتر در معرض خطر هستند.

وی در مورد کنه هایی که باعث تب کریمه کنگو می شوند ، اظهار داشت: فعالیت کنه ها با شروع هوای گرم شروع می شود ، بنابراین در اواخر بهار و تابستان شاهد شیوع بالای CCHF هستیم ، بنابراین در توصیه های گرم سال بهداشت توصیه می شود ”

وی گفت: در سال 1399 ، 40 مورد تب کریمه کنگو در کشور وجود داشت و 5 نفر بر اثر بیماری فوت کردند. همچنین از ابتدای سال جاری تاکنون 2 بیمار شناسایی شده است و خوشبختانه در کشور هیچ مرگ و میر ناشی از CCHF نداشته ایم.

خبر مرتبط:  چرا با وجود احتمال ابتلا به کرونا باید واکسن بزنیم؟

رئیس گروه مدیریت بیماری های منتقله از طریق انسان و حیوانات در مرکز مدیریت بیماری های عفونی وزارت بهداشت بر لزوم جلوگیری از خرید گوشت ذبح شده در خارج از شبکه م ofسسات دامپزشکی تأکید کرد: مردم باید از تهیه گوشت دام و سایر فرآورده های دامی مانند جگر مخصوصاً در جاده ها و خطوط خودداری کنند و این کار را فقط به این دلیل انجام می دهند که از عوارض جانبی خوردن گوشت آلوده آگاه هستند. بهتر است دام را از بازارهای رسمی عرضه دام خریداری کنید؛ به این دلیل که این مراکز تحت نظارت یک موسسه دامپزشکی قرار دارند. کشتار گاو باید در کشتارگاه ها انجام شود ، زیرا در تمام کشتارگاه های رسمی دامپزشکان حضور دارند و دام ها را قبل و بعد از کشتار بازرسی می کنند. برخی از انواع بیماری های گاو مانند CCHF علائم واضحی ندارند و فقط توسط دامپزشکان و متخصصان بهداشت تشخیص داده می شوند.

وی اظهار داشت: مردم تحت هیچ شرایطی نباید در خانه ها و اماكن عمومی دام را ذبح كنند ؛ زیرا خونریزی موجود می تواند باعث آلودگی محیط زیست و افزایش شیوع و شیوع بیماری ها از دام به انسان شود. همچنین باید از تجهیزات حفاظتی مانند لباس مناسب استفاده شود و تجهیزات آنها پس از ذبح ضد عفونی شده و خون سالم دفع شد.

او تأکید کرد که گوشت ذبح شده حداقل باید 24 ساعت قبل از سرو در یخچال قرار گیرد.، گفت: این عمل باعث پدیده گلیکولیز منجمد بدن می شود. گلیکولیز همچنین اسیدیته و pH گوشت را افزایش می دهد ، که در صورت وجود ویروس در گوشت باعث از بین رفتن آن می شود. البته ، ما توصیه می کنیم بعد از 48 ساعت نگهداری در 4 درجه سانتیگراد ، کبد و سایر حیوانات را احشایی مصرف کنید.

خبر مرتبط:  توصیه‌های تغذیه‌ای برای پیشگیری از گرمازدگی

امیری گفت: علاوه بر افزایش خطر ابتلا به ویروس کرونا ، مصرف کبد خام می تواند خطر انتقال سایر بیماری های عفونی از دام به انسان را افزایش دهد. وی گفت: در سال های اخیر مواردی از آلودگی به CCHF به دلیل مصرف کبد خام وجود داشته است. . داشته است بنابراین افراد باید از مصرف جگر خام و نیمه پخته پرهیز کنند.

انتهای پیام