علمی و پزشکی

کمبود ویتامین «۱۲ب» از عوارض رژیم گیاه‌خواری

یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: برخی گیاهخواران فقط به منابع غذایی گیاهی توجه می کنند و برخی دیگر لبنیات و تخم مرغ را به منابع گیاهی اضافه می کنند که این بهترین نوع گیاهخواری است.

به گزارش مجله سلامتی ایران، دکتر منصور رضایی با اشاره به استقبال بسیاری از مردم دنیا از گیاه خواری گفت: گیاه خواری یک اصطلاح عام است و انواع مختلفی دارد. برخی فقط منابع گیاهی را در نظر می گیرند، در حالی که برخی دیگر لبنیات و تخم مرغ را به منابع گیاهی اضافه می کنند و آن را به بهترین شکل گیاهخواری تبدیل می کنند.

وی تخم مرغ را دارای بالاترین کیفیت پروتئین حیوانی دانست و افزود: گیاهخواری در سنین و شرایط مختلف حائز اهمیت است. یک زن در سنین باروری باید به استخوان و آهن توجه ویژه ای داشته باشد. پس باید در رژیم غذایی خود تجدید نظر کند.

این دکترای تخصصی تغذیه و رژیم درمانی بیان می کند: ویتامین B12 در منابع گیاهی وجود ندارد و کمبود آن در سالمندان باعث کم خونی کشنده و عوارض عصبی غیرقابل برگشت می شود.

رضایی همچنین گفت: فردی که از امروز رژیم گیاهخواری را شروع می کند، سه تا پنج سال ذخیره منابع حیوانی در بدن موجود خود دارد و تا زمانی که ذخیره ضعیف نباشد، عارضه ای از خود بروز نمی دهد.

وی به مضرات گیاهخواری در سالمندان و کودکان در سنین رشد پرداخت و گفت: اولین چیزی که در بدن کاهش می یابد ویتامین B12 است که عوارض خود را نشان می دهد. همچنین کمبود ویتامین K2 می تواند باعث دیابت، بیماری های مزمن، سرطان و آسیب به سلامتی شود.

خبر مرتبط:  سیر نزولی کرونا در گلستان/ آماده واکسیناسیون افراد بالای ۹ سال هستیم

این دکترای تخصصی تغذیه با بیان اینکه گیاهخواران از کمبود آهن و کلسیم رنج می برند، خاطرنشان کرد: بدن گیاهخواران فاقد آهن و کلسیم است، گیاهخواران بسیار ماهر هستند. بنابراین گیاهخواری نباید افراطی باشد، از لبنیات و تخم مرغ استفاده شود و بهتر است مدت طولانی گیاهخواری نکنید.

وی در یک برنامه رادیویی بیان کرد: پنج وعده غذایی شامل 3 وعده اصلی و 2 میان وعده باشد، بهتر است این پنج وعده غذایی تنوع داشته باشد.

وی ادرار، عرق، مدفوع و بلغم را چهار راه طبیعی دفع سموم خواند و افزود: خوردن غذای خوب و دفع سموم بدن را پاکسازی می کند. میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، آجیل و دانه ها برای سم زدایی بسیار مفید هستند و اگر لبنیات و تخم مرغ در آن گنجانده شود، هر چه تنوع بیشتر باشد، سم زدایی بهتری انجام می شود.

انتهای پیام/

مجله سلامتی ایران

جدیدترین اخبار روز پزشکی و سلامتی ایران و جهان را در وب سایت ما هر روز منتشر و گزداوری میشود.