
کرونا در ایران؛ همچنان کاهشی / نظر کمیته علمی درباره تزریق دز چهارم واکسن
یک اپیدمیولوژیست با اشاره به وضعیت کنونی کرونا در کشور گفت: میزان ابتلا به کووید 19 در کشور ما همچنان رو به کاهش است و این نشان میدهد که افزایش موارد سرپایی پس از تعطیلات ناروج به دلیل افزایش مراجعات است. ، نه افزایش عفونت.”
دکتر در گفت وگو با مجله سلامتی ایران، مسعود یوناسیان وی با اشاره به جنبههای کلیدی گردش کرونا در جهان، گفت: ما در مورد دو اصطلاح صحبت میکنیم، یک طرف یا گونه و دیگری زیرگونه یا زیرگونه یا به عبارتی یک نوع و دیگری زیر متغیر. ” از این منظر، Omicron یک جزء مهم در کشور ما و در سراسر جهان است. اکنون Omicron دارای جنبه های فرعی است که از این منظر در ایران و جهان Omicron زیرشاخه های غالب BA2 هستند.
وی افزود: در عین حال اصطلاح انواع یا زیرمجموعه هیبریدی را نیز داریم. در این حالت، هنگامی که دو سویه مختلف ویروس با هم ترکیب می شوند، یک زیرگروه تشکیل می شود. به عنوان مثال، ترکیب دلتا و اومیکرون می تواند منجر به ایجاد گونه یا زیرگونه دیگری شود که این اتفاق افتاد. حال، ویروس هیبریدی جدید بستگی به میزان عفونت، شدت بیماری، پاسخ به واکسیناسیون، پاسخ به درمان، پاسخ به پیشگیری، میزان پیشرفت در جامعه دارد. یا زیرگونه هایی که می گوییم; بنابراین اگر این ویروس هیبریدی جدید از نظر این عوامل با ویروس قبلی متفاوت باشد، سازمان بهداشت جهانی ممکن است نام جدیدی را به عنوان گونه یا گونه به آن اختصاص دهد.
یوناسیان ادامه داد: با این حال زیردریایی XD که اکنون حاصل Emicron و Delta یا XE محصول BA1 و BA2 و XF محصول دلتا و BA2 است، هنوز نام خاصی داده نشده است و هنوز به عنوان یک نوع فرعی در نظر گرفته می شود.” از این رو سازمان بهداشت جهانی هنوز این زیرگروه ها را نگران کننده ندانسته و تفاوتی در شدت آنها مشاهده نکرده است. البته در مورد XE اعلام شد که آلودگی آن بین پنج تا 10 درصد افزایش یافته است، اما اگر قرار است آلودگی آن نقش زیادی داشته باشد، باید در هفته های اخیر افزایش یابد که این اتفاق نیفتاده است.
اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با کرونا ادامه خواهد داشت
وی گفت: با وجود این شرایط نمیخواهیم از اقدامات و روشهای پیشگیرانه خود از جمله شناسایی موارد، دوری از خود و استفاده از ماسک خلاص شویم. همه اقدامات پیشگیرانه باید در نظر گرفته شود و رسیدگی شود.» اگرچه برخی کشورها اعلام کردهاند که از نظر کنترل کرونا از ثبات نسبی برخوردار هستند، اما باید توجه داشت که تا زمانی که وضعیت پایدار است و جهان ادامه دارد، نمیتوان از ریشهکنی کامل یا کنترل این بیماری صحبت کرد. بنابراین ما هنوز به مرحله رهایی از اپیدمی کووید 19 نرسیدهایم، اما در نقطهای هستیم که بسیار شکننده است و ممکن است با برخی مداخلات آسان، بیماری دوباره بازگردد. در عین حال اتفاق جدیدی نیفتاده است.
وضعیت کرونا در کشور همچنان رو به وخامت است
چرا بعد از تعطیلات ناروج موارد سرپایی را افزایش دهیم؟
یوناسیان در خصوص وضعیت فعلی بیماری در کشور گفت: روند ابتلا به کووید 19 در کشور ما همچنان رو به کاهش است و این نشان میدهد که افزایش موارد سرپایی که بعد از تعطیلات نوروز داشتهایم به دلیل افزایش مراجعات است نه افزایش مراجعات. افزایش بروز.” به دلیل افزایش تعداد موارد، افزایش در بیمارستان ها باید تا زمانی که به اواسط ماه مه نزدیک می شدیم خود را نشان دهد. بنابراین به نظر می رسد همچنان در حال کاهش هستیم و افزایش بیماران سرپایی بعد از تعطیلات نوروزی نه به دلیل افزایش ابتلا به بیماری بلکه با افزایش مراجعات است.
چه کسانی باید دوز چهارم واکسن کرونا را دریافت کنند؟
دبیر کمیته ملی آسیب شناسی عفونی و تحقیقات کمیته علمی کشوری مبارزه با کووید 19 درباره نظر کمیته علمی در مورد شرایط نوبت چهارم واکسن اظهار داشت: یا مصرف داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی و تزریقی به سالمندان و عدم مصرف دوز چهارگانه دیگر. واکسن های عروق ویروس کرونا
چه زمانی «اپیدمی قرن» به پایان می رسد؟
وی درباره پایان اپیدمی مانند کرونا گفت: نام اپیدمی روی آن است و این به معنای جهانی شدن است. می توان گفت که بیماری کووید 19 در سراسر جهان کنترل می شود. تا زمانی که در کشوری فراز و نشیبها را نبینیم، نمیتوانیم بگوییم که همهگیری تمام شده است. اپیدمی زمانی پایان می یابد که ما به سطح نسبتاً پایدار و کم بیماری در همه جای دنیا برسیم. اکنون، از طریق واکسیناسیون یا جهش در ویروس، آنها می توانند پاتوژنز را کاهش دهند. تا زمانی که این اتفاق در دنیا رخ ندهد، میتوان گفت که اپیدمی را در کشورمان کنترل کردهایم، اما پایان آن به از بین رفتن بیماری در همه کشورها بستگی دارد. پیش بینی خوش بینانه این است که ما در سال 2022 به پایان اپیدمی خواهیم رسید و آن را کنترل خواهیم کرد. البته همانطور که امروز می دانیم با توجه به نرخ پایین واکسیناسیون در کشورهای کمتر توسعه یافته اگر اتفاقی بیفتد عجیب نیست و همه معادلات ما به هم می ریزد. این پیش بینی نباید رفتار ما را تغییر دهد و باید پروتکل های بهداشتی را رعایت کنیم. زیرا تجربه بین دو قله همیشه ضعیف است و تجربه نشان داده است که موج جدیدی به راحتی شکل می گیرد.
انتهای پیام/