علمی و پزشکی

کدام غذاها علائم سرماخوردگی را بدتر می‌کنند؟

گلو درد و خارش، سرفه های خشک و کوتاه، و احتقان بینی علائم شایعی هستند که در هنگام سرماخوردگی و سایر بیماری های تنفسی تجربه می کنیم. علائم با گذشت زمان بهبود می یابند، البته بسته به شرایط درمان به موقع و نخوردن غذاهایی که می تواند وضعیت بیماری را تشدید کند.

به گزارش مجله سلامتی ایران، درمان کامل سرماخوردگی حدود 5 روز طول می کشد، اما اگر رژیم غذایی و سبک زندگی خود را تغییر ندهیم، شاهد بدتر شدن علائم سرماخوردگی و آنفولانزا خواهیم بود.

به گزارش اداره کل آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، تابوهای غذایی در فصول سرد سال هنگام ابتلا به بیماری های ویروسی شامل موارد زیر است:

_ شیرینی: مصرف زیاد قند می تواند سیستم ایمنی بدن را سرکوب کند. افزایش قند خون از عملکرد گلبول های سفید جلوگیری می کند و عفونت در بدن پخش می شود. علاوه بر این مصرف شکر باعث افزایش التهاب در بدن می شود.

کربوهیدرات های ساده: این نوع کربوهیدرات ها باعث افزایش قند خون می شوند. البته همه کربوهیدرات ها بد نیستند. هنگام سرماخوردگی نان سبوس دار، غلات و … بخورید زیرا حاوی فیبر زیادی است و التهاب را در بدن کاهش می دهد.

_ غذاهای ادویه دار: در حالی که ادویه های تند برای رفع گرفتگی بینی در هنگام سرماخوردگی مفید هستند، اما اگر تب و معده درد دارید، غذای خود را تند نکنید.

میوه های خانواده مرکبات: اگرچه این میوه‌ها سرشار از ویتامین C هستند، اما به کسانی که در زمان سرماخوردگی و آنفولانزا از معده درد رنج می‌برند، توصیه می‌شود از مصرف مرکبات همراه با غذاهای تند پرهیز کنند، زیرا این میوه‌ها معده را تحریک می‌کنند و حالت تهوع را تشدید می‌کنند.

خبر مرتبط:  روند افزایشی آمار قربانیان کرونا در اروپا

غذاهای چرب: هنگامی که سرماخوردگی یا آنفولانزا دارید، اشتهای شما کاهش می یابد. در این مدت مصرف غذاهای چرب باعث افزایش التهاب در بدن می شود.

آب نبات بدون قند: این نوع آب نبات حاوی سوربیتول است که می تواند مشکلات گوارشی را تشدید کند. سوربیتول هضم نمی شود و می تواند باعث اسهال و ناراحتی معده شود. اسهال در سرما خطرناک است زیرا باعث کم آبی بدن می شود.

_ کافئیننوشیدنی های کافئین دار بدن را کم آب می کنند. اگر این نوشیدنی ها حاوی شکر باشند، التهاب را در بدن افزایش می دهند و مبارزه با عفونت ها را سخت تر می کنند.

غذاهای ترد: این غذاها می توانند گلو را تحریک کرده و سرفه را تشدید کنند. هنگام سرماخوردگی کراکر، آجیل یا سبزیجات خام نخورید.

_ ترشی: این غذاها به دلیل داشتن سرکه و نمک باعث افزایش التهاب گلو می شوند.

انتهای پیام/

مجله سلامتی ایران

جدیدترین اخبار روز پزشکی و سلامتی ایران و جهان را در وب سایت ما هر روز منتشر و گزداوری میشود.