علمی و پزشکی

کاهش عوارض بارداری با رژیم غذایی مدیترانه‌ای

بر اساس گزارش شفافیت، زنانی که از رژیم غذایی مدیترانه ای پیروی می کردند، 21 درصد کاهش خطر ابتلا به پره اکلامپسی (فشار خون بارداری)، دیابت بارداری، زایمان زودرس، وزن کم هنگام تولد و مرده زایی را داشتند.

ناتالی بلو، نویسنده اصلی موسسه قلب اسمیت لس آنجلس، گفت: عوارض نامطلوب بارداری می تواند عواقب جدی برای مادر و جنین داشته باشد.

آنها ادامه دادند: در حالی که ما هنوز به اطلاعات بیشتری نیاز داریم، به نظر می رسد اتخاذ یک رژیم غذایی مدیترانه ای یک رویکرد مهم سبک زندگی برای جلوگیری از این اثرات نامطلوب باشد.

رژیم غذایی مدیترانه ای سرشار از سبزیجات، میوه ها، آجیل، غلات کامل، حبوبات و ماهی است. اما گوشت قرمز و فرآوری شده آن کم است.

نیلی گفت: این رژیم با کاهش فشار خون و سطح گلوکز مطلوب همراه است. از این رو، باعث کاهش سطح قند و مقاومت کمتر به انسولین می شود.

برای این مطالعه، بلو و همکارانش داده هایی را در مورد نزدیک به 7800 زن که در یک مطالعه بزرگ روی زنان باردار شرکت کرده بودند، جمع آوری کردند. زنانی که اولین فرزند خود را به دنیا می آورند، پرسشنامه ای را در مورد رژیم غذایی خود در سه ماهه اول بارداری تکمیل کردند.

به طور خاص، افرادی که از رژیم غذایی مدیترانه ای پیروی می کردند، 28 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به پره اکلامپسی بودند. خطر ابتلا به دیابت بارداری تا 37 درصد کاهش می یابد.

پره اکلامپسی، فشار خون خطرناک در دوران بارداری، بر قلب مادر فشار وارد می کند.

نویسندگان این مطالعه خاطرنشان کردند که اگر این عارضه درمان نشود، می تواند منجر به عوارضی مانند اختلال در عملکرد کلیه و کبد و کاهش خون رسانی به جنین شود.

به گفته بلو، در کمال تعجب، ارتباط بین فواید رژیم مدیترانه ای و کاهش خطر عوارض بارداری در میان زنان 35 سال و بالاتر قوی تر بود.

وی خاطرنشان کرد: به طور کلی خطر ابتلا به پره اکلامپسی در زنان بالای 35 سال بیشتر است.

به گفته محققان، این نوع الگوی غذایی به دلیل ترکیبات متنوع موجود در گیاهان مانند فیبر، ویتامین ها، مواد معدنی و مواد شیمیایی گیاهی می تواند به ارتقای سلامت و کاهش خطر بیماری های مزمن کمک کند.

مجله سلامتی ایران

جدیدترین اخبار روز پزشکی و سلامتی ایران و جهان را در وب سایت ما هر روز منتشر و گزداوری میشود.