چه کسانی سرطان گوارش می‌گیرند؟

نیوز’نیوزنیوز:

صادق مختاری متخصص طب داخلی گفت: افرادی که غذاهای ضد التهابی مانند غذاهای پرچرب و شیرین می خورند بیشتر از کسانی که میوه و سبزی مصرف می کنند دچار سرطان دستگاه گوارش می شوند.

وی گفت: “التهاب مزمن با سرطان ، دیابت ، بیماری های قلبی عروقی و مرگ همراه است و روغن ها باعث التهاب بیشتر در بدن می شوند.”

مختاری با بیان اینکه مصرف روغن های گیاهی التهابی است ، اظهار داشت: اگرچه این روغن ها اشباع نیستند ، اما روغن هایی مانند روغن ذرت یا روغن آفتابگردان حاوی مقادیر زیادی اسیدهای چرب امگا 6 هستند که باعث افزایش التهاب و افزایش خطر بیماری کرونا ویروس قلب می شوند. به همین دلیل است که می توان از روغن های زیتون و کانولا استفاده کرد زیرا سرشار از امگا 3 هستند.
وی گفت: غلات کامل فرآوری شده ، آرد سفید و محصولاتی مانند کلوچه ، کیک ، نان صنعتی و غذاهای بسته بندی شده باعث افزایش برخی از پروتئین های ضد التهاب در بدن می شود که با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در ارتباط هستند.

مکطری تأکید کرد: افزودنی های مصنوعی باعث التهاب ، چاقی ، بیماری کبدی و دیابت نوع 2 می شوند و مصرف کنندگان این مواد افزودنی 40٪ احتمال اضافه وزن دارند.

وی با اشاره به التهاب بودن نوشیدنی های سرد در دستگاه گوارش ، افزود: رژیم غذایی غنی از اسیدهای چرب اشباع و نوشیدنی های سرد می تواند عملکرد عروق خونی را مختل کرده و منجر به فشار خون و بیماری های قلبی شود.

مختاری افزود: دستگاه گوارش یکی از سیستم های فعال در بدن انسان و برخی موجودات است. این دستگاه در دستگاه گوارش در انسان و مهره داران قرار دارد. دستگاه گوارش انسان از دهان تا مقعد گسترش یافته و دستگاه گوارش و دستگاه گوارش را پوشانده و طول آن تقریباً هفت متر است.

خبر مرتبط:  آمار جهانی همه گیری کرونا/ آرژانتین با افزایش مبتلایان به ۱۰ کشور اول پیوست

وی گفت: غدد گوارشی شامل غدد بزاقی ، معده و دیواره روده ، لوزالمعده و کبد است. دستگاه گوارش همچنین شامل دهان ، گلو ، مری ، معده ، روده کوچک ، روده بزرگ و راست روده است.

مختاری افزود: هر آنچه وارد معده می شود با آنزیم های معده مخلوط شده و به اجزای ساده تجزیه می شود. این مخلوط که کیموز نامیده می شود ، سپس از معده خارج شده و به روده می رود ، جایی که غذای ترکیده به جریان خون می پیوندد. مواد غذایی از طریق جریان خون ابتدا به کبد می ریزند و در آنجا مواد خاصی در کبد ذخیره می شوند و سپس برای مصرف به سلولهای بدن منتقل می شوند. موادی که جذب نمی شوند نیز از بدن دفع می شوند.