علمی و پزشکی

چرا داشتن کبدی سالم مهم و ضروری است؟

مجله سلامتی ایران/ لرستان این متخصص تغذیه گفت: کبد یکی از اعضای مهم و حیاتی بدن است که کمبود آن باعث ایجاد اختلال در کل بدن می شود بنابراین بهتر است مواد مضر را از رژیم غذایی خود به کبد برسانیم.

سمیرا مرادی در گفت وگو با مجله سلامتی ایران، اظهار کرد: کبد یکی از اندام های ضروری بدن است که به داشتن سیستم گوارشی سالم و فعال کمک زیادی می کند و به همین دلیل حفظ کبد برای سالم ماندن ضروری است.

وی گفت: کبد یک عضو مهم و ضروری برای دفع سموم از جریان خون است زیرا به عنوان یک فیلتر عمل می کند. کبد ویتامین ها و مواد معدنی را در بدن ذخیره می کند و در صورت نیاز بدن، قندهای ذخیره شده را به انرژی تبدیل می کند. برای رفع نیازهای بدن عمل می کند.

مرادی افزود: کبد سالم ماده موثری برای داشتن وزن مناسب و مطلوب است، لازم است بدانید که رژیم غذایی ناسالم می تواند منجر به بیماری های کبدی مانند هپاتیت، سیروز، کبد چرب یا سرطان شود.

وی گفت: تغذیه و غذاهایی که از سلامت کبد جلوگیری می کند شامل الکل، نمک، شکر، آرد سفید تصفیه شده، چربی های اشباع شده، غذاهای تند، سرخ کردنی ها و داروها است.

وی خاطرنشان کرد: الکل با استفاده از مواد ساختاری خود سلول های کبد را مختل می کند که می تواند منجر به بیماری هایی مانند هپاتیت یا سیروز شود.

مرادی گفت: مصرف بیش از حد نمک می تواند منجر به فشار خون و بیماری های کبدی شود.

خبر مرتبط:  آبله میمونی در فارس مشاهده نشده است

وی با بیان اینکه قند برای کبد شما مضر است، گفت: ممکن است باعث برخی بیماری های کبدی مانند فیبروز شود.

وی گفت: مصرف بیش از حد کربوهیدرات می تواند از سوزاندن چربی در بدن برای تامین انرژی جلوگیری کند و به جای سوزاندن آن باعث ذخیره سازی می شود.

مرادی گفت: مصرف بیش از حد کربوهیدرات ها باعث افزایش سطح انسولین می شود که عامل اصلی بیماری های قلبی است و بدن کربوهیدرات های اضافی را به گلیکوژن تبدیل کرده و در کبد ذخیره می کند که می تواند به صورت چربی انباشته شده و منجر به افزایش وزن و چاقی شود. “

وی خاطرنشان کرد: غذاهای چرب حاوی کالری و میزان گلیسیرید بالایی هستند که به راحتی به کبد آسیب می زند و برای داشتن کبد سالم باید از گوشت کم چرب، سس مایونز و سوسیس استفاده کرد.

خوردن غذاهای تند می تواند باعث آسیب کبدی شود و خوردن غذاهای تند زیاد مهم نیست و باعث مشکلات گوارشی می شود.

مرادی گفت: چربی موجود در مواد مغذی را می توان برای ساخت غشای بافتی و سلولی استفاده کرد، مشکل اینجاست که وقتی از آن به صورت کامل و در غذاهای مختلف استفاده می شود به کبد آسیب می رساند و دیگر در تولید انرژی استفاده و ذخیره نمی شود.

این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: توجه به این نکته ضروری است که در صورتی که برخی داروها عوارضی را به همراه داشته باشند، خوددرمانی می تواند آسیب جدی به همراه داشته باشد که در صورت تشخیص نادرست یا استفاده بیش از حد، می تواند آسیب های جدی ایجاد کند. به همین دلیل است که باید با پزشک متخصص مشورت کنید.

خبر مرتبط:  ابتلای ۹۶ نفر به سرخک در کشور/ توضیحات وزرات بهداشت در خصوص پیشگیری و مراقبت از این بیماری

انتهای پیام/