
پوکی استخوان؛ بیماری خاموش و مرگبار
پوکی استخوان یکی از علل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است. استخوان بافت زندهای است که دائماً در حال تخریب و بازسازی است، اما معمولاً در سن 35 تا 40 سالگی جذب کلسیم کاهش مییابد و حذف کلسیم از استخوان با پوکی استخوان شروع میشود که پس از آن خطر سوختگی استخوان را افزایش میدهد. بیشتر در باسن، ستون فقرات و مچ پا دیده می شود.
به گزارش مجله سلامتی ایرانپوکی استخوان یک بیماری خطرناک است اما با رعایت برخی نکات و تجویز دارو تا حدودی قابل پیشگیری است. اولین قدم مصرف مکمل ویتامین D است. اگر روزانه کمتر از 10 دقیقه در معرض نور خورشید قرار می گیرید و مکمل های ویتامین D مصرف نمی کنید، قطعا در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان هستید.
کمبود ویتامین D باعث کاهش جذب کلسیم در استخوان های مختلف و در نتیجه کاهش قدرت آنها می شود. البته کمبود ویتامین D خطر ابتلا به برخی از بدخیمی ها، بیماری های قلبی عروقی و بیماری های عفونی را افزایش می دهد، اما این ویتامین باید زیر نظر پزشک مصرف شود. زیرا مصرف نادرست آن سموم و عوارض جبران ناپذیری را به دنبال دارد.
توجه داشته باشید که کمبود این ویتامین در کودکان باعث ایجاد استخوانها، بدشکلی بریسهای ساق پا و حساسیت و تاخیر در رشد میشود. بنابراین مصرف قطره ویتامین D برای کودکان زیر نظر پزشک ضروری است.
به گزارش کانال تلگرام، علاوه بر مصرف ویتامین D، باید ورزش کرده و از سیگار و الکل پرهیز کنیم. از سوی دیگر، استفاده بی رویه از برخی داروها مانند کورتیکواستروئیدها می تواند در دراز مدت منجر به پوکی استخوان شود. رژیم غذایی مناسب و دریافت کافی پروتئین، کلسیم و ویتامین D باعث می شود استخوان های قوی و سالمی داشته باشیم.
زنان پس از یائسگی به دلیل کاهش استروژن، استخوانهای نازکتر و ظریفتری دارند و خطر پوکی استخوان کمتری دارند. بنابراین باید مورد ارزیابی و درمان قرار گیرند.
با ارزیابی مستمر و پیشگیری و درمان به موقع، اجازه نخواهیم داد پوکی استخوان سلامت آینده ما را تهدید کند.
انتهای پیام/