
هیچ فردی از بیماری روانی مصون نیست
مجله سلامتی ایران/ قزوین مسئول واحد سلامت روان مرکز بهداشت قزوین گفت: سلامت روان مربوط به همه ماست نه فقط کسانی که از بیماری روانی رنج می برند. سلامت روان حالتی از رفاه است که در آن فرد توانایی های خود را می شناسد و می تواند با استرس های رایج زندگی کنار بیاید، از نظر حرفه ای مفید باشد، در جامعه خود نقش داشته باشد و با دیگران همکاری کند.
لادن محمدزاده در گفت وگو با مجله سلامتی ایران، با اشاره به مواردی برای حفظ سلامت روان، اظهار کرد: سلامت روان توانایی های افراد و جامعه را ارتقا می دهد و به آنها امکان می دهد به اهداف مورد نظر دست یابند. سلامت روان به همه ما مربوط می شود، نه فقط کسانی که از بیماری روانی رنج می برند. هیچ گروهی از بیماری روانی مصون نیست. البته باید اذعان داشت که این امر بیشتر در بین افراد بی خانمان، فقیر، بیکار و کم سواد، قربانیان خشونت، مهاجران و بی خانمان ها، کودکان و نوجوانان و زنان و سالمندان آسیب دیده دیده می شود. نادیده گرفته شد.
وی گفت: ارتقای سلامت فرآیندی است که به افراد این امکان را می دهد تا کنترل بیشتری بر سلامت خود داشته باشند و آن را بهتر از امروز کنند. بنابراین، این کمپین مبتنی بر ارتقای کیفیت زندگی و ایجاد فرصت برای زندگی سالم، تسکین و کاهش علائم، تغذیه مناسب، ورزش کافی، عدم استعمال دخانیات و پرهیز از الکل و غیره است که تاثیر مثبتی دارد.
کارشناسان افزودند: بسیاری از فعالیت های ارتقای سلامت ناشی از تغییرات ساختاری در جامعه است که نیازمند همکاری فرامرزی بین سیستم های اجتماعی است.مطالعات گسترده در فرهنگ های مختلف در سراسر جهان عوامل روانی، اجتماعی و رفتاری بسیاری را نشان می دهد که به سلامت روان کمک می کند. این بیماری سریعتر بهبود یابد.
وی پیشنهاد کرد: برای حفظ سلامت روانی در زندگی باید موارد خاصی در نظر گرفته شود. وی خاطرنشان کرد: سلامت روان حالتی از رفاه است که در آن فرد نقاط قوت خود را بشناسد و بتواند با استرس های عادی زندگی کنار بیاید، در کار مفید و سازنده باشد، در اجتماع خود ایفای نقش و مشارکت داشته باشد. با دیگران همکاری می کند سبک زندگی داشته باشد، مهارت های زندگی مانند مهارت های مدیریت استرس، کنترل خشم و حل مسئله، مهارت های فرزندپروری و نحوه برخورد با نوجوانان و سایر مهارت های زندگی را بیاموزد.
رئیس گروه سلامت روان مرکز بهداشت خزوین گفت: در صورت داشتن علائم بیماری روانی از جمله خلق افسردگی، عدم لذت بردن از فعالیت هایی که قبلاً مورد علاقه فرد بوده، اختلالات خواب و گرسنگی، بی قراری، گوشه گیری و سایر علائم. برای کاهش شدت آسیب و ناتوانی بیماری روانی فرد بیمار، با متخصصان سلامت روان مانند روانشناسان و روانپزشکان تماس بگیرید.
وی با بیان شاخص های سلامت اجتماعی گفت: عوامل مختلفی را می توان به عنوان مولفه های اجتماعی در نظر گرفت که بر سلامت جسمی و روانی تأثیر می گذارد. می تواند عواملی مانند سطح درآمد و طبقه اجتماعی، شبکه های حمایتی، تحصیلات و سواد، اشتغال و محیط کار، محیط اجتماعی و فرهنگ، مهارت های زندگی، رشد ذهنی و جسمی کودکان، نژاد، جنسیت، فرهنگ و اعتقادات را بیان کند.
محمدزاده طلاق و توسعه اعتیاد را از دیگر آسیب های اجتماعی می داند که سلامت روان را تحت تاثیر قرار می دهد و می گوید: افزایش طلاق و اعتیاد در جامعه می تواند منجر به افزایش جرم و جنایت، خشونت خانوادگی، همسر و فرزند آزاری، بی خانمانی و آسیب های اجتماعی جبران ناپذیری مانند بد سرپرستی شود. افزایش دادن.
این کارشناسان با اشاره به برنامه های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای تامین، حفظ و ارتقای سلامت روانی و اجتماعی اظهار داشتند: در جمهوری اسلامی ایران خدمات بهداشتی و درمانی روان در سال 1367 به منظور ارتقای سلامت جسمی وارد نظام سلامت اولیه شد. ، بهداشت روانی و اجتماعی افراد و در سراسر کشور گسترش یافته است.
وی گفت: در سال 1384 با آغاز به کار طرح پزشک خانواده، سلامت روان در این برنامه ادغام شد و در سال 1390 دفتر سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سلامت جمهوری اسلامی ایران را توسعه داد. نظام مبتنی بر برنامه تحول جامع ارتقای سلامت روان که در آبان 1392 وزیر بهداشت وقت آن را به تمامی دانشگاه های علوم پزشکی ارجاع داد.
این مشاور گفت: در سال 1392 برای طراحی و اجرای طرح تحول نظام سلامت در حوزه سلامت، متخصصان سلامت روان یکی از بازوهای اصلی میانجیگری برای ارائه خدمات روانی اجتماعی در فاز اول ارائه خدمات سلامت بودند. آنها در مراکز جامع سلامت شهری مستقر شدند تا خدماتی را در زمینه خدمات روانشناختی، اجتماعی و اعتیاد بر اساس فلوچارت توسط پزشکان و سایر اعضای تیم سلامت انجام دهند.
رئیس گروه سلامت روان مرکز بهداشت قزوین با اشاره به برنامه های وزارت بهداشت گفت: برنامه اصلی وزارت بهداشت برای پیشگیری از اختلالات سلامت روان شناسایی و معاینه افراد در معرض خطر است. ارائه خدمات و مداخلات روانشناسی آموزش رایگان مهارت های زندگی، مهارت های والدین، پیشگیری از سوء استفاده از شریک زندگی و کودک، پیشگیری از خودکشی و سایر اقدامات پیشگیرانه را به افراد در مراکز جامع سلامت ارائه می دهد.
انتهای پیام/