علمی و پزشکی

نقش افزودنی‌های غذایی در ابتلای نوزادان به آلرژی

گزارش کردن روشن، آلرژی غذایی یک بیماری شایع و جدی است و زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن به اجزای خاصی از غذا با علائمی از خارش خفیف تا مشکلات تنفسی شدید واکنش نشان دهد.

در مطالعه جدیدی که اخیراً در مجله Frontiers in Allergy منتشر شده است، کارشناسان ANSIS یا سازمان غذای فرانسه دریافتند که نانوذرات معدنی که به جای افزودنی‌های غذایی استفاده می‌شوند از سد جفت عبور کرده و خطر ابتلای جنین به آلرژی‌های خطرناک را افزایش می‌دهند. در کودک نگه می دارد.

“کارین آدلپیسانت” – یکی از نویسندگان این مطالعه – در بیانیه ای گفت: با توجه به خواص ایمنی و کشنده نانوذرات، قرار گرفتن در معرض آنها می تواند تبادل مفیدی برای میکروب ها باشد. [میکروبیوتا]میزبان روده را مختل می کند و رشد سد روده و سیستم ایمنی مرتبط با روده را در جنین و نوزاد مختل می کند.

وی افزود: این موضوع با اپیدمی اختلالات مرتبط با سیستم ایمنی در کودکان مانند آلرژی های غذایی که یک نگرانی عمده برای سلامت عمومی است، مرتبط است.

به طور کلی، پروتئین های خاصی که در طیف وسیعی از غذاها مانند بادام زمینی، آجیل، شیر، تخم مرغ، سویا و گندم یافت می شوند، باعث آلرژی غذایی می شوند. بدن کودکان معمولاً چند سال طول می کشد تا مقاومت کند و بتواند آن پروتئین را بدون در نظر گرفتن تهدید مصرف کند، اما اگر سیستم ایمنی یا سد روده به خطر بیفتد، حساس می شود و واکنش آلرژیک نشان می دهد.

عوامل محیطی نقش مهمی در ایجاد آلرژی دارند و عوامل محیطی در اوایل زندگی احتمالاً مهمترین آنها هستند. مطالعات نشان می دهد که رژیم غذایی و محیط می تواند بر سلامت روده در کودکان خردسال تأثیر بگذارد و محرومیت باکتری های مفید روده بدن از پروتئین های مختلف می تواند بر تحمل برخی غذاها تأثیر بگذارد.

مواد افزودنی اغلب در نام موادی گنجانده می شوند که عملکردهای متفاوتی از جمله تامین ایمنی غذا، بهبود طعم و ظاهر، ایجاد بافت یا تضمین ماندگاری محصول دارند. به گفته کارشناسان، نانوذرات (NP) موجود در افزودنی های غذایی در روده جذب نمی شوند، اما در آنجا تجمع می یابند.

از حدود 350 افزودنی غذایی مجاز در اتحادیه اروپا، تقریباً 10٪ مواد معدنی حاوی نانوذرات هستند. این ذرات بسیار کوچک تعداد گونه ها را تغییر می دهند [باکتریایی]وجود و نسبت آنها بر باکتری های روده تأثیر می گذارد.

کارشناسان توضیح دادند که این ذرات همچنین بر سد روده – یکی دیگر از اجزای ضروری پاسخ سالم به پروتئین های رژیم غذایی – تأثیر می گذارد.

این متخصصان اظهار داشتند: اثرات اولیه قرار گرفتن در معرض نانوذرات در 1000 روز اول زندگی، مطالعات بیشتری برای تعیین اینکه آیا قرار گرفتن در معرض نانوذرات در دوران بارداری می‌تواند منجر به آلرژی غذایی در میان سایر اختلالات سیستم ایمنی شود، مورد نیاز است.

منبع: ایندیپندنت

مجله سلامتی ایران

جدیدترین اخبار روز پزشکی و سلامتی ایران و جهان را در وب سایت ما هر روز منتشر و گزداوری میشود.