
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح مدرسه تابستانه مهارت آموزی ویژه دانش آموزان بومی
حسینیه غلامحسین در بازدید از مرکز آموزش فنی و حرفه ای اروندکنار آبادان در جمع خبرنگاران گفت: در اینجا می توانیم کشاورزی (52 نمونه فرآوری خرما)، صنایع دریایی (تعمیر موتور دریایی) و کارگاه مدیریت موتورهای دریایی در اروندکنار داشته باشیم.
امحسین حسینی نیا; وی گفت: البته پروژه های ملی شامل شهرستان ها و به ویژه طرحی به نام مهارت های آموزشی کهال یا آموزش مهارت های ترکیبی برای فارغ التحصیلان و دانشجویان فعلی دانشگاه داریم که دانشجویان می توانند در یک دوره 540 ساعته مطالعه کنند. نیاز زیادی در این زمینه دارند می توانند این مهارت را بیاموزند و شغل مورد نظر خود را داشته باشند.
وی گفت: در حال حاضر این طرح را در قالب فعالیت های فوق برنامه انجام می دهیم اما در حال مذاکره با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اطلاعات برای پذیرش آنها به عنوان نهاد دانشگاهی هستیم.
رئیس سازمان فنی و حرفه ای کشور یادآور شد: علاوه بر این دو پروژه بزرگ برای دانش آموزان داریم. طرح «ایران مهارت» که در حال حاضر داریم و در حال گسترش به دانشآموزان پایه اول متوسطه است و طرح دیگر «مدرسه تابستانی» را میتوانیم در تابستان برای سالهای تحصیلی به دانشآموزان ارائه دهیم. کسانی که علاقه مند هستند این مهارت را یکی دو تابستان دیگر بیاموزند و از طریق آن وارد بازار کار شوند.
حسینی نیا; وی گفت: تلاش کرده ایم در بودجه سال 1401 حدود 160 هزار میلیارد تومان در اختیار حوزه فنی و حرفه ای قرار دهیم.
وی گفت: آموزش های فنی و حرفه ای معمولاً با شکاف بازار کار بسیار کم است، به ویژه برای افرادی که به بازار منطقه ای خود نیاز دارند و حرفه ای را فرا می گیرند و به سرعت جذب بازار کار می شوند و نرخ اشتغال آنها بسیار بالاست.
وی گفت: در عین حال تلاش کرده ایم در قالب فعالیت های دبیر شورای عالی اشتغال برای نیروهای فنی و آموزش دیده خود زنجیره ای از زنجیره های خدماتی را در وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی ایجاد کنیم. پس از فراگیری مهارت ها باید به صندوق کارآفرینی امید، بنیاد برکت و کمیته امداد (افراد تحت پوشش این کمیته) معرفی شوند و بتوانند از خدمات حمایتی و تسهیل گری مورد استفاده برای ایجاد اشتغال استفاده کنند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: طبیعتا کسانی که علاقه مند به انجام این کار به صورت تعاونی هستند، معاونت وزارت تعاون و اتاق تعاون اعلام کرده اند که آمادگی دارند. استفاده از تسهیلات بانک توسعه تعاون و صندوق ضمانت تعاون برای پیشبرد این چرخه اشتغال در نظر گرفته شده است.
حسینی نیا; وی یادآور شد: چند روز پیش نشست مفصلی با مسئولان وزارتخانه شورای عالی مناطق آزاد داشتیم و ابعاد مختلف مناطق آزاد و آنچه که آنها (به ویژه دانشجویان) ترجیح می دادند برای دانش آموزان این مناطق انجام دهند را بررسی کردیم. از این رو.
وی گفت: در برخی از مراکز مانند کیش، سواحل ماکرون و… این منطقه کمتر مورد استقبال مردم محلی قرار می گیرد که برنامه های خوبی برای آموزش آنها ارائه کرده ایم و طرح مدرسه تابستانی را در مناطق آزاد اجرا کرده ایم.
وی بیان کرد: با توجه به استعدادی که در بخش آزاد وجود دارد، تامین نیروهای ماهر یکی از ارکان اساسی توسعه فعالیت ها در مناطق آزاد طبیعی است که نقش فنی و حرفه ای آن به ویژه برای بومیان مفید است. و موثر باشد.
وی گفت: طبیعتاً هر سرمایهگذاری که بخواهد وارد مناطق آزاد شود، زمانی که با حضور نیروی ماهر بومی راحتتر باشد، سرمایهگذاری را راحتتر انجام میدهد و این به جای اینکه به دنبال نیروهای ویژه باشد، سرمایهگذاری او را تضمین میکند. مناطق کلان شهر. وظیفه تعاملی، گرد هم آوردن نقاط قوت و منابع و شکل دادن به هم افزایی است.
48