
مسئولانی که «بحران» را بیشتر میکنند/ پیشنهاد تشکیل دبیرخانه «مداخله در بحران»
رئیس موسسه روانشناسی و مشاوره کشور با تاکید بر اهمیت آگاهی افسران از روانشناسی بحران در هنگام بروز حوادث گفت: با توجه به عدم آگاهی مسئولان و مردم در خصوص نحوه برخورد با بحران، پیشنهاد می کنیم یک طرح ایجاد شود. وزارت مداخله در بحران روانشناسان و مشاوران موضوعی در مدیریت سلامت روان تخصص دارند و می توانند به افسران و افراد در موقعیت های خاص مشاوره دهند.
دکتر در گفت وگو با مجله سلامتی ایران، محمد حاتمی وی در پنجمین سالگرد حادثه پلاسکو درباره اهمیت روانشناسی بحران گفت: ماموران باید نگاه خود را نسبت به بحران تغییر دهند و روانشناس و مشاور را در کنار خود ببینند. مسئولان مدیریت بحران باید آموزش های روانشناسی ببینند.
وی ادامه داد: متأسفانه ماموران گاهی اوقات در مواجهه با حوادث دچار استرس و اضطراب می شوند و این گونه بحران ها را تشدید می کنند، اما اغلب مردم در هنگام وقوع بحران و حوادث به مدیران و مسئولان تکیه می کنند.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور ادامه داد: بنابراین سرمایه داران اجتماعی از جمله روانشناسان، مشاوران و جامعه شناسان باید وزارت میانجیگری در بحران ایجاد کنند و در صورت بروز حادثه سریعاً به محل حادثه و مسئولان کمک کنند. مردم و مقامات آرام باشند.»
حاتمی گفت: این وزارتخانه باید بر مشکلات روحی و روانی آسیب دیدگان در زمان بحران تاکید کند و آنها را پس از بحران رها نکند. گاهی باید اعتیاد را درمان کرد و به آن عمل کرد، مانند اعتیاد که به مرز بحران می رسد و روان جامعه را تحت تأثیر قرار می دهد. وزارتخانه باید آسیبها را ردیابی کند و ترتیبی برای بهبود آسیبها بدهد، در حالی که روانشناسان و مشاوران در مواقع بحران توسط افسران و مردم آموزش میبینند و به آنها کمک میکنند.
وی در پایان سخنان خود با اشاره به تاثیرات مخرب افزایش استرس و اضطراب در کاهش تاب آوری وی در زمان بحران خاطرنشان کرد: در زمان بحران گاهی اوقات شاهد واکنش های غیرمنتظره مردم در زمان بحران یا بحران هستیم زیرا همه افراد جامعه تحت تاثیر شرایط بحرانی قرار می گیرند. بحران و و این باعث می شود مردم آسیب پذیرتر شوند. بنابراین باید برای مقابله با بحران برنامهریزی پیشگیرانه انجام داد و قبل از وقوع بحران به شیوههای مختلف به مردم و مسئولان آموزش داد.
انتهای پیام/