
لبنیات و سلامت قلب – مجله سلامتی ایران
متخصصان سلامت اغلب استفاده از محصولات لبنی کم چرب را برای محدود کردن مصرف چربی اشباع شده و کاهش خطر بیماری قلبی توصیه می کنند.
به گزارش مجله سلامتی ایران، با این حال، بررسی مطالعات قبلی نشان می دهد که لبنیات و گوشت حاوی اسیدهای چرب متفاوتی هستند و چربی اشباع شده در لبنیات مانند چربی اشباع شده در گوشت، اثرات مضری بر سلامت قلب ندارد.
برخلاف گوشت هایی که حاوی اسیدهای چرب با زنجیره بلند هستند، محصولات لبنی حاوی مقادیر بیشتری اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه و متوسط هستند. اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه و متوسط اثرات متفاوتی بر سلامت قلب دارند و حتی ممکن است فوایدی نیز داشته باشند.
به عنوان مثال، محصولات تخمیری مانند ماست و کفیر (کفیر، نوشیدنی تخمیر شده از شیر و دانههای کفیر که منشا آن کوههای قفقاز روسیه است) حاوی پروبیوتیکهایی هستند که دارای میکروارگانیسمهای مفید و فواید سلامتی هستند.
تحقیقات نشان می دهد که مصرف آنها کلسترول پایین (LDL) و خطر ابتلا به فشار خون بالا و بیماری قلبی را کاهش می دهد.
با توجه به Health Line، با این حال، هیچ مدرک قطعی مبنی بر اینکه چربی لبنیات به سلامت قلب کمک می کند یا برای آن مضر است وجود ندارد و کارشناسان با این نظر مخالف هستند.
علاوه بر این، مطالعات تغذیه ای نشان می دهد که همه محصولات لبنی از نظر تأثیر بر قلب و عروق یکسان نیستند و بنابراین لازم است افراد با توجه به شرایط جسمانی خود درباره تأثیر لبنیات مختلف بر سلامت قلب اطلاعات بیشتری کسب کنند.
به عنوان مثال، مقالهای در انجمن قلب استرالیا تاکید میکند که شیر، ماست و پنیر بدون شیرینی میتوانند بخشی از یک رژیم غذایی سالم برای قلب باشند.
در واقع، تحقیقات محصولات لبنی نتایج پیچیده ای به همراه داشته است. شیر، ماست و پنیر (بی مزه) معمولاً تأثیر “خنثی” بر سلامت قلب شما دارند، به این معنی که این غذاها خطر بیماری قلبی را افزایش یا کاهش نمی دهند.
اما خوردن کره، خامه و بستنی به عنوان بخشی از رژیم غذایی سالم برای قلب توصیه نمی شود.
انتهای پیام/