
فروش ۷۰۰ میلیون تومانی مجوز وزارت صمت در شهرکهای صنعتی!
روسای انجمن صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران می گویند که آنها زمین را از منابع طبیعی می گیرند و زیرساخت ها را آماده می کنند. بنابراین فقط هزینه آماده سازی زیرساخت ها را از واحدهای تولیدی دریافت می کند. در همین حال ، طبق گفته رئیس هیئت مدیره شهرک های صنعتی عباس آباد ، شرکت شهرک های صنعتی در خردادماه امسال اعلام کرد که این کارخانه تولیدی با پروانه کسب ، هر متر زمین یک میلیون تومان و در صورت مجوز وزارت صمت ، وارد شهرک های صنعتی شده است. او برای هر متر زمینی که منجر به این مجوزها شده باید 500000 تومان بپردازد و مجوز وزارت صامت را هم گاهی 700 میلیون تومان خرید و فروش می کنند!
به گزارش مجله سلامتی ایران ، اصغر مصاحب در یک برنامه مصاحبه اختصاصی در یک برنامه مصاحبه اختصاصی ، 49 کلنی دارای مجوز و پروانه بهره برداری و 7000 واحد صنعتی در این کلنی ها گفت: “ما به ساماندهی شهرک های غیر دولتی کمک می کنیم. موضوع ثبت زمین حل شده است ، اما در برخی از شهرها ، از جمله شهرک صنعتی اراک ، بین موسسه زمین شهری و آژانس منابع طبیعی اختلاف نظر وجود دارد.
طبق ماده 5 ، بند الف ، بند 3 قانون مربوط به اجرای بند 44 قانون اساسی ، کلیه مزایا و پرونده های مربوط به شهرک های صنعتی دولتی ، از جمله مالیات و معافیت از مالیات شهرداری ، به شهرک های صنعتی خصوصی تسری می یابد. همچنین ، در تاریخ 6 مه ، معاون حقوقی رئیس جمهور به وضوح تصمیم گرفت که زمین شهرک های صنعتی بر اساس کاربری صنعتی به قیمت منطقه ای منتقل شود و ما باید تولید کننده را در بررسی این موضوع یاری کنیم.
سعید سجاد هاشمی ، رئیس هیئت مدیره شهرک صنعتی عباس آباد در ادامه برنامه با بیان اینکه تولیدکنندگان و صنعتگران تنها مانده اند ، گفت: “اگر دستگاه های متولی به موقع وارد شوند و وظایف ذاتی خود را به درستی انجام دهند ، مشکلات تولیدکنندگان برطرف خواهد شد”. درست شد. آژانس منابع طبیعی و آژانس زمین و مسکن زمین را در اختیار تولیدکنندگان و صنعتگران قرار داده اند و 25 سال بعد درخواست پرداخت بهای زمین از آنها درست نیست.
مهدی ابراهیمی ، معاون املاک و امور حقوقی آژانس ملی زمین و املاک و مستغلات در پاسخ به این اظهارات گفت: در سالهای گذشته زمین طبق منابع 31 و 32 قانون حفظ زمین توسط منابع طبیعی در اختیار صنعتگران قرار می گرفت و سپس این زمین ها وارد شهرها می شد. طبق قانون ، اگر طبق قانون صنعتگران ملزم به داشتن سابقه مالکیت این زمین ها باشند ، دولت موظف است آن را مبادله و سند را منتقل کند. این بدان معنا نیست که مانعی برای تولیدکنندگان و صنعتگران است ، زیرا آنها می توانند این زمین ها را به منابع طبیعی اجاره دهند ، اما اگر آنها اصرار به گرفتن سند مالکیت دارند ، باید هزینه آن را بپردازند.
میلیون ها مجوز برای گرفتن زمین!
رئیس هیئت مدیره شهرک صنعتی عباس آباد گفت: مجوز وزارت صمت برای دریافت زمین در یک شهرک صنعتی گاهی 700 میلیون تومان خرید و فروش می شود و واحدهای تولیدی برای تعهد برای دریافت تسهیلات بانکی نیاز به سوابق زمین دارند.
هاشمی گفت: شرکت شهرک های صنعتی با تصویب وزارت صنعت ، معدن و تجارت یا با اجازه اصناف زمین را واگذار می کند. اما از خردادماه سال جاری ، شرکت شهرک های صنعتی اعلام کرد اگر واحد تولیدی شهرک های صنعتی با پروانه کسب وارد شهرک های صنعتی شود ، به ازای هر متر زمین یک میلیون تومان پرداخت می کند و اگر از وزارت صمت مجوز داشته باشد ، برای هر متر زمین 500 هزار تومان پرداخت می کند. این موضوع دلیل کارگزاران این مجوزها است و مجوز وزارت صمت گاهی با قیمت 700 میلیون تومان خرید و فروش می شود.
رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران پاسخ داد که این شرکت زمین نمی فروشد و این یک باور غلط است. همانطور که شرکت زمین را از منابع طبیعی می گیرد و زیرساخت ها را آماده می کند ، فقط هزینه آماده سازی زیرساخت ها را دریافت می کند.
از طرف دیگر ، به گفته وی ، مقابله با واحدهای صنعتی که سالها زمین را تصرف کرده اند اما براساس اجازه نصب هیچ اقدامی انجام نمی دهند ، ضروری است.
انزجار از شهرک های صنعتی استان با ارائه خدمات و قوانین خاص
علی ظفر قدبیگی ، رئیس هیئت مدیره شهرک صنعتی قطوب اراک ، در ادامه برنامه گفت: “از سال 2009 ، ما در این باور قرار گرفتیم که مقامات شهرک های صنعتی معتقدند شهرهای خصوصی مطابق با قوانین شهرهای دولتی هستند.” سی سال پیش ، زمین به صنعتگران خصوصی واگذار شد که تمام هزینه ها از جمله آسفالت جاده ، روسازی ، آب ، برق و زهکشی صنعتی را متحمل شدند و دولت حتی در این کشور سرمایه گذاری نکرد.
سرافراز عبداللهی ، رئیس انجمن شهرک های صنعتی استان فارس با اشاره به مواردی که در برخی از شهرک های صنعتی مستند نشده است ، در گفتگوی تلفنی با این برنامه گفت: “مشکل ما با یک سازمان کوچک صنعتی متأسفانه تغییر روشنی در ایجاد سازمان است. بنابراین رویکرد آنها از حمایت از مشاغل و تولید به درآمدزایی و گرفتن پول از تولیدکنندگان برای هر شغل تغییر کرده است. زیرساخت های بیشتر شهرک های صنعتی از جمله زهکشی و تصفیه خانه ها دارای مشکلات جدی است و همین امر منجر به شکایت سازمان حفاظت از محیط زیست شده است که دستور بازداشت دو مدیرعامل شرکت های خدماتی را صادر کرده است.
انتهای پیام