علمی و پزشکی

غذاها و نوشیدنی‌های شیرین زمین را آلوده می‌کند

مجله سلامتی ایران/ تعطیلات خراسان مصرف غذاها و نوشیدنی های شیرین نه تنها برای سلامتی بلکه برای محیط زیست نیز مضر است. در سراسر جهان، مصرف و تولید مواد غذایی یک چهارم از انتشار جهانی را تشکیل می دهد.

به گزارش دیلی ساینس، بیش از نیمی از زمین های مسکونی جهان در حال حاضر برای کشاورزی استفاده می شود که 60 درصد از بین رفتن تنوع زیستی را شامل می شود. علاوه بر این، تقریباً دو سوم آب پاک جهان برای آبیاری زمین های کشاورزی استفاده می شود.

مطالعات نشان می دهد که خوردن شیرینی، غذاهای سرخ شده و گوشت فرآوری شده نه تنها برای سلامتی بلکه برای زمین نیز مضر است. مردم برخی از کشورها، از جمله خانواده های استرالیایی و نیوزلندی، غذاهای ناسالم بیشتری نسبت به توصیه های دستورالعمل های غذایی مصرف می کنند که به انتشار گازهای گلخانه ای مرتبط با مواد غذایی (GHGe) و سایر اثرات زیست محیطی کمک می کند.

سارا فوربز، متخصص تغذیه در دانشگاه استرالیای جنوبی (یونیسا) که 20 مطالعه را در مورد اثرات زیست محیطی مصرف مواد غذایی در این دو کشور انجام داده است، گفت: این یافته ها نیاز به انتخاب های غذایی پایدارتر را نشان می دهد.

طبق گزارش دولت ایالات متحده در سال 2020، استرالیا حدود 510 تن دی اکسید کربن منتشر می کند که 14.2 درصد از انتشار مواد غذایی را تشکیل می دهد. یک استرالیایی به طور متوسط ​​روزانه 19.7 کیلوگرم دی اکسید کربن از طریق رژیم غذایی خود تولید می کند.

گزارش دیگری در سال 2017 نشان داد که حدود 6 درصد از گازهای گلخانه ای استرالیا حاوی ضایعات مواد غذایی است که در نهایت به آب، انرژی و آفت کش هایی که برای تولید و بسته بندی مواد غذایی استفاده می شود (متان تجزیه می شود) ختم می شود.

خبر مرتبط:  فرایند علمی، استاندارد و سختگیرانه در واکسن "نورا"/دستاوردها را در اختیار دنیا می گذاریم

برخلاف نیوزلند، محققان می‌گویند که دستورالعمل‌های فعلی غذای استرالیا (ADGs) تأثیرات زیست‌محیطی غذا را در نظر نمی‌گیرد. تخمین زده می شود که این مواد اولیه 67 و 73 درصد از کل گازهای گلخانه ای مرتبط با مواد غذایی استرالیا را تشکیل می دهند و گوشت، غلات و لبنیات بیشترین انتشار گازهای گلخانه ای و میوه ها و سبزیجات را دارند.

غذاهای غیر ضروری، از جمله نوشیدنی های شیرین، شیرینی ها و گوشت های فرآوری شده، بین 27 تا 33 درصد از گازهای گلخانه ای مرتبط با مواد غذایی را تشکیل می دهند. اگرچه این درصدها کمتر از انتشار مواد غذایی اصلی است، اما این واقعیت وجود دارد که استرالیایی ها مقادیر زیادی مواد غذایی مصرف می کنند که برای محیط زیست مفید نیستند. در نیوزلند، گوشت، غذاهای دریایی و تخم مرغ با 35 درصد بیشترین انتشار گازهای گلخانه ای را دارند و پس از آن غذاهای فرآوری شده مانند شیرینی ها و بستنی (34 درصد) قرار دارند.

مطالعات دیگر اثرات زیست محیطی استفاده از آب بر تولید مواد غذایی را بررسی کرده اند. سالانه هشت میلیون مگاوات آب در استرالیا برای تولید محصولات کشاورزی استفاده می‌شود، اما بیشتر آنها صادر می‌شوند و انعکاس دقیق ردپای آب این کشور را دشوار می‌کند.

زمان آن فرا رسیده است که اهمیت زندگی روی زمین و تأثیرات زیست محیطی نوع و مقدار غذایی که می خوریم را بهتر درک کنیم و در عین حال مراقب سلامتی خود باشیم.

تخمین زده می شود که جمعیت جهان تا سال 2050 به 10 میلیارد نفر برسد و هیچ راه دیگری برای تغییر نحوه تغذیه و تولید غذا برای تامین نیازهای تغذیه ای این جمعیت وجود ندارد.

خبر مرتبط:  محرز: وضع خراب است/ کنترلی بر اجرای دستورالعمل‌ها نیست

انتهای پیام/