
عکس | بازسازی چهره خون آشام قرن 18 با بقایای DNA او
دانشمندان تشریح با استفاده از بقایای DNA از اجساد، چهره مردی را که گمان می رود خون آشام قرن هجدهم است، بازسازی کردند. طبق نتایج آزمایشات ژنتیکی او انسان بود.
داده های به دست آمده از نرم افزار بازسازی صورت سه بعدی فرد مورد نظر را نشان می دهد. او پوست روشن، موهای سیاه یا قهوه ای، چشمان قهوه ای یا قهوه ای و چند کک و مک روی صورتش داشت.
بر اساس بررسی ها، این مرد (با نام آزمایشگاهی JB55) حدود 55 سال سن داشت و به بیماری سل مبتلا بود. ظاهراً در گذشتههای دور، برخی تصور میکردند افرادی که بر اثر سل میمیرند، در واقع خونآشام هستند.
بر اساس موقعیت پاها و جمجمه در مقبره، محققان بر این باورند که جسد در زمان نامعلومی نبش قبر و دفن شده است. و روش دفن اجساد افراد مشکوک به خون آشام بودن.
به گفته یکی از محققین مورد، الن گری تاک: بقایای جسد این مرد روی قفسه سینه گذاشته شد و استخوان های ران برداشته شد. به این ترتیب خون آشام دیگر نمی توانست راه برود و به موجودات زنده حمله کند!
بازسازی چهره یک خون آشام قرن هجدهم
برای شروع، محققان کالبد شکافی DNA را از بقایای اسکلتی او استخراج کردند. اما کار بر روی استخوان های بیش از 200 سال کار چندان آسانی نیست.
همانطور که Graytak توضیح می دهد، “این فناوری به خوبی روی استخوان کار نمی کند. به خصوص اگر خیلی قدیمی باشد. با گذشت زمان، استخوان شروع به شکستن و تکه تکه شدن می کند. همچنین، هنگامی که چنین بقایایی برای صدها سال در جایی دفن می شوند، DNA از محیط (مثلاً متعلق به باکتری ها و قارچ ها) با آن مخلوط می شود. اما ما می خواستیم نشان دهیم که هنوز امکان استخراج DNA از یک نمونه جامد تاریخی وجود دارد.”
در روش معمول توالی یابی ژنوم، محققان سعی می کنند هر قطعه از ژنوم انسان را 30 بار توالی یابی کنند. به این پوشش 30X یا عمق توالی 30X می گویند. اما در مورد بقایای JB55، این تنها در عمق 2.5X انجام شد.
برای جبران این مرگ و میر، محققان DNA را از جسد دیگری که در نزدیکی دفن شده بود استخراج کردند که گمان می رود مربوط به JB55 باشد. البته این مدل ها هنوز عمق توالی پایینی دارند (0.68X). با این حال، این دو به عنوان خویشاوندان درجه سه یکدیگر شناخته می شوند.
ناگفته نماند که طبق یافته های محققان، مرد بدشانسی که قرار بود خون آشام باشد، کشاورز ساده ای به نام «جان باربر» بوده که به بیماری سل تسلیم شده است.
محققان جزئیات بیشتری از این پرونده را در کنفرانس بین المللی شناسایی هویت (ISHI) که این روزها در واشنگتن برگزار می شود، ارائه خواهند کرد.
5858