اقتصادی

عملیات پیش راه‌اندازی پالایشگاه نفت فوق‌سنگین قشم آغاز شد

گاز, نفت, وزارت نفت

فاز اول پالایشگاه نفت سنگین خشم با ظرفیت 35000 بشکه در روز توسط رئیس جمهور به بهره برداری رسید.

به گزارش مجله سلامتی ایران ، با استقرار نهایی این پالایشگاه در دو مرحله 35000 بشکه ای ، قیر ایرانی به زودی صادرات خود را برای هدف قرار دادن بازارهایی با ابعاد عملیاتی گسترده مانند قیر مقطر با کیفیت ایرانی با کیفیت پایین در فرآیند فرآوری نفت خام فوق سنگین انجام می دهد. انجام دهید. در همین رابطه ، قاسم محمودی ، مدیرعامل پالایشگاه نفت فوق سنگین خشم گفت: عملیات پیش راه اندازی بزرگترین پالایشگاه قیر کشور بدون حضور مجوزهای خارجی انجام شده و تنها به توانایی مهندسان داخلی متکی است.

وی گفت: پالایشگاه نفت خام سنگین کشام با ظرفیت 70 هزار بشکه در روز قرار است در دو مرحله مختلف و در هر مرحله ظرفیت 35 هزار بشکه داشته باشد اما ساخت این پروژه حدود 135 میلیون یورو برای منابع ارزی کشور هزینه شده است

محمودی همچنین گفت: از این مبلغ ، حدود 85 میلیون یورو توسط صندوق توسعه ملی به این پروژه اختصاص یافته و مابقی آن به عهده این شرکت است. کشورهای فوق سنگین همیشه برای صادرات نفت و فرآورده های آن از روغن فوق سنگین استفاده می شود و ما تصمیم گرفته ایم بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری چنین پالایشگاه هایی را بسازیم که از فروش نفت خام جلوگیری کرده و از طریق تولید ارزش اضافی ایجاد کنند.

مدیرعامل پالایشگاه نفت فوق سنگین خشم گفت: روغن سنگین دارای درصد بالایی از قیر است که ما آن را پردازش و تولید می کنیم و در این پالایشگاه آماده تولید برای بازار صادرات یا مصارف داخلی هستیم.

محمودی با بیان اینکه چنین پروژه ای تنها با استفاده از مرحله دوم خود به حداکثر سود می رسد ، گفت: در ادامه مرحله اول ساخت ، حدود 20 درصد زیرساخت را در مرحله دوم اجرا کرده ایم. خوشبختانه منابع واقعی و ارزی این پروژه بزرگ تأمین شده و هیچ نگرانی در این زمینه وجود ندارد و تا سال آینده انتخاب پیمانکاران به تدریج آغاز می شود و مرحله دوم کار به پایان می رسد.

وی گفت: تاکنون حدود 280 تا 300 میلیارد تومان در قرقره هزینه شده است و تولید نهایی این پالایشگاه معادل 935 هزار تن قیر در پایان دوره بهره برداری ، 6 میلیون و 500 هزار بشکه نفت خام در سال است.

به گفته مدیرعامل پالایشگاه نفت سنگین خشم: طبق برآوردها ، ظرفیت نهایی تولید این پالایشگاه 935 هزار تن قیر در سال و 6 میلیون و 500 هزار بشکه نفت خام در پایان دوره بهره برداری است.

به گفته محمودی ، برای اجرای این طرح ، مجوزهای لازم برای صادرات محصولات تصفیه شده رعایت شده و محصولات این شرکت بخشی از نیاز بازار داخلی را برآورده می کنند. در این پروژه های توسعه پالایشگاه ها ، با تعریف فاز 3 ، تبدیل تولید نفت خام سبک به محصولات پایین دستی ارزش بیشتری ایجاد می کند.

حمیدرضا مومنی ، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کشم ، غیر از این مراسم ، در پاسخ به سوالی در مورد اهداف شرکت خود برای توسعه صنعت نفت در کشم گفت: ، می بینیم که این منطقه را می توان به عنوان یک نقطه استراتژیک در بخش نفت و پتروشیمی در نظر گرفت.

وی گفت: در حال حاضر 17 میدان هیدروکربن در داخل و خارج جزیره داریم که 4 مورد از آنها بهره برداری شده و گاز استخراج و به بندرعباس و جاهای دیگر منتقل می شود.

وی با اشاره به توانمندی های جزیره کشم در زمینه صنایع نفت و گاز و صنایع پتروشیمی اظهار داشت: با توجه به توافقات بسیار مطلوبی که با وزارت نفت داریم ، در حال حاضر تقریباً 51 میلیون متر مکعب خوراک دریافت می کنیم و چهار پتروشیمی را راه اندازی کرده ایم و واردکنندگان داخلی دارد و ظرفیت 6 میلیون تنی را داریم. ما همچنین مجموعه پتروشیمی چین را فعال کرده ایم.

وی گفت: در صورت فعالیت مداوم و پتروشیمی های زیاد در منطقه ، اسکله بارگیری و بندرگاه برای درآمد پایدار کشور و منطقه بسیار م effectiveثر است. این پالایشگاه با شروع مراحل پیش از استقرار امروز ، توسط نیروهای عملیات داخلی در همه بخش ها مدیریت می شود و به یکی از اهداف سازمان منطقه آزاد برای انتقال دانش فنی به سایر کشور دست یافته است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کشم با بیان اینکه نقاط قوت و توانمندی های کش در حوزه صنعت نفت بسیار زیاد است ، تأکید کرد: به طور کلی اگر مشکلی و موانع اداری وجود نداشته باشد ، به زودی جزیره مختلف کش در این صنایع فعال می شود.

انتهای پیام

مجله سلامتی ایران

جدیدترین اخبار روز پزشکی و سلامتی ایران و جهان و در این مجله سلامتی و پزشکی می توانید شاهد بررسی انواع امراض و بیماری های مختلف، شیوه ها و راهکار های درمان، روش های تشخیص بیماری باشید.