
علل افزایش آرتروز زانو در ایرانیان
رئیس تحقیقات روماتولوژی مرسر ضمن تشریح علائم آرتروز دلایل افزایش آرتروز زانو در کشور را تشریح کرد.
دکتر. احمدرضا جمشیدی در گفت وگو با مجله سلامتی ایران. وی با اشاره به اینکه درد علامت اصلی روماتیسم است، گفت: درد در مفصل آسیب دیده مکانیکی است. این بدان معناست که درد با استراحت کاهش می یابد و با فعالیت افزایش می یابد. به عنوان مثال، زانو درد هنگام راه رفتن نشانه آرتریت است که می تواند به تدریج افزایش یابد و باعث تورم مفصل و محدود شدن حرکت شود. مثلاً مفصل زانو باید طوری باشد که پاشنه پا در حین خم شدن ساق به ران وصل باشد یا حداقل پنج سانتی متر فاصله داشته باشد اما زمانی که فرد مبتلا به آرتروز زانو است فاصله بین پاشنه و ران هنگام خم شدن به 30 سانتی متر می رسد و این یکی دیگر از مراحل پیشرفته آرتریت است.
او اضافه کرد: در ایران و آسیا آرتروز بیشتر مفاصل زانو را درگیر می کند. زیرا این مفصل وزن افراد را به دوش می کشد.
این فوق تخصص روماتیسم درباره شروع زودهنگام آرتروز گفت: ممکن است شروع آرتروز در سنین جوانی باشد اما علائم آن در سنین بالا خود را نشان می دهد. به عنوان مثال، جوانی که به کوه نوردی می رود یا ورزش های سنگین را به طور ناگهانی و بدون آمادگی بدنی کافی انجام می دهد، در سنین پایین در معرض خطر ابتلا به آرتروز قرار دارد. البته علائم بیماری به خصوص در بین خانم های خانه دار ایرانی از سن 35 تا 40 سالگی شروع می شود و با افزایش سن علائم بیشتر می شود.
بر نقش مهم پیشگیری از آرتروز تاکید کرد: عادات ایرانی شامل دو زانو یا چهار زانو نشستن است که باید اصلاح شود و برای نشستن از صندلی استفاده کرد. از طرفی کاهش وزن، ترک عادات بد مانند سیگار کشیدن، انجام ورزش مناسب و احتیاط در بالا رفتن از پله ها و … می تواند زمان بیشتری را برای بیمار بخرد تا کار او با تعویض مفصل ختم نشود. اما در نهایت پس از درمان دارویی و تزریق، درمان نهایی آرتریت، تعویض مفصل و پروتز است.
انتهای پیام/