
علائم بیماری «نارسایی قلبی» – مجله سلامتی ایران
نارسایی قلبی به دلیل ناتوانی قلب در پمپاژ خون کافی برای تامین نیاز بافت به اکسیژن و مواد مغذی ایجاد می شود و با علائم خاصی قابل تشخیص است.
به گزارش مجله سلامتی ایران، نارسایی قلبی ناشی از ناتوانی قلب در پمپاژ خون کافی برای تامین نیاز بافت به اکسیژن و مواد مغذی است. پس از حمله قلبی، گرفتگی عروق ریوی و سیستمیک و پرخونی رخ می دهد.
علائم حمله قلبی عبارتند از تنگی نفس هنگام خواب و تنگی نفس در حملات شبانه، سرفه های خشک یا مرطوب، خلط کف آلود و گاهی صورتی، گیجی، خستگی و اضطراب، افسردگی، تعریق بی قرار، تیره شدن لب ها و ناخن ها، پوست سرد. و رنگ پریدگی، ادرار شبانه، افزایش وزن به دلیل تجمع مایعات در بدن، بزرگ شدن کبد، مشکلات گوارشی مانند بی اشتهایی، سوء هاضمه، یبوست و غیره.
روش های درمان نارسایی قلبی
لازم به ذکر است که اساس درمان سکته قلبی استراحت، تجویز دارو توسط پزشک و رژیم غذایی است.
در عین حال، اگر دچار نارسایی قلبی هستید، باید به نکاتی توجه کنید:
– در مرحله حاد، استراحت کافی در طول روز توصیه می شود و در زمان استراحت برای کاهش مشکلات تنفسی، بهتر است سر تخت را 30-20 سانتی متر بالا بیاورید و در حالت نشسته یا نیمه نشسته قرار بگیرید. موقعیت
– در صورت تنگی نفس هنگام خواب بهتر است روی لبه تخت بنشینید و پاهای خود را روی صندلی آویزان کنید و دست ها و سر خود را روی میز بالای تخت قرار دهید.
– می توانید با کمک دیگران فعالیت خود را به آرامی شروع کنید و پس از کنترل بیماری به تدریج آن را افزایش دهید.
– برای جلوگیری از سرگیجه، وضعیت نشستن باید به آرامی تغییر یابد.
– بعد از هر فعالیت، کمی استراحت لازم است.
– می توانید در ورزش هایی مانند پیاده روی، شنا و دوچرخه سواری شرکت کنید و اگر نمی توانید فعالیت را تحمل کنید، فوراً آن را متوقف کنید.
– از قرار گرفتن در هوای خیلی سرد یا گرم خودداری کنید و در هوای سرد بینی و دهان خود را با روسری بپوشانید و لباس گرم و مناسب بپوشید. بهتر است فعالیت خود را در طول روز که هوا معتدل است انجام دهید.
توصیه های تغذیه ای برای بیماران نارسایی قلبی
توصیه می شود مصرف نمک در غذا را به یک گرم در روز محدود کنید. یعنی هنگام پختن و غذا خوردن به آن نمک نزنید و غذای تند نخورید. می توانید از گیاهان معطر مانند آبلیمو، میخک، ادویه ها و مرکبات برای خوش طعم شدن غذا استفاده کنید.
همچنین از خوردن غذاهای حاوی سدیم زیاد از جمله گوشت شور، گوشت های آماده و کنسرو، سوسیس و کالباس، همبرگر، انواع سس، ترشی، نمک، ادویه و مقداری پنیر خودداری کنید.
تعداد و اندازه وعده های غذایی خود را افزایش دهید و از محرک هایی مانند قهوه، کافئین، الکل و سیگار خودداری کنید.
به گفته دانشگاه علوم پزشکی تهران کنترل وزن روزانه باید انجام شود. بنابراین هر روز صبح پس از تخلیه مثانه، وزن خود را برای یک ساعت مشخص بررسی کنید و هرگونه افزایش وزن ناگهانی در طول روز یا در عرض یک هفته را گزارش دهید. برای جلوگیری از عفونت های تنفسی از رفتن به مکان های آلوده و شلوغ و تماس با افراد آلوده خودداری کنید. همچنین تزریق سالانه واکسن آنفلوانزا در اوایل پاییز به شما توصیه می شود.
انتهای پیام/