استان ها

طلای سرخ خطه آذربایجان در مدار توسعه

مجله سلامتی ایران/ آذربایجان شرقی کشت زعفران در سال‌های اخیر در آذربایجان شرقی با مزیت کم مصرف آب و شرایط خشکسالی رونق زیادی داشته و تولید این طلای سرخ در حال توسعه است.

این طلای سرخ را به نام و شهرت خراسان می‌شناسند، اما به گفته برخی کارشناسان بهترین و گران‌ترین نوع آن در آذربایجان می‌روید.

به گزارش مجله سلامتی ایران، استان آذربایجان شرقی با داشتن آب و هوای سرد و شرایط منحصر به فرد برای کشت محصولات کشاورزی یکی از استان های قطب کشاورزی کشور است که در چند سال گذشته به تولید زعفران روی آورده است و کشت طلای سرخ در این منطقه رو به افزایش است. سرعت متوسط

تولید سالانه زعفران در آذربایجان شرقی 1900 کیلوگرم است

محمد باکر بی پروا مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی به وجود 402 هکتار مزارع زعفران در استان اشاره کرد و در جمع خبرنگاران گفت: از این مزرعه یک تن و 900 کیلوگرم زعفران برداشت می شود. سال

وی افزود: اولین منبع زعفران آذربایجان شرقی 12 سال پیش از منطقه خراسان به شهرستان بناب مرند و سپس در سراسر استان توسعه یافت.

وی ادامه داد: زعفران یک محصول کم آب است و کشت آن تنها به 3000 متر مکعب در هکتار نیاز دارد. این محصول خواب تابستانی دارد و زمانی که سایر محصولات از اواخر بهار تا اوایل پاییز آبیاری می شوند، زعفران نیازی به آبیاری ندارد. زمان برداشت این محصول از اواخر آنلاین تا اواخر آبان می باشد.

بپروا با بیان اینکه شهرستان مرند با 222 هکتار سطح زیر کشت قطب تولید زعفران استان است، افزود: شهرستان های میانه و مراغه در رتبه های بعدی قرار دارند. کشت این محصول به ویژه در حوضه دریاچه ارومیه به منظور صرفه جویی در مصرف آب و نیز امرار معاش کشاورزان توصیه می شود.

خبر مرتبط:  ۶۸ درصد خوی تحت پوشش شبکه فاضلاب قرار دارد

وی گفت: برداشت متوسط ​​4.5 کیلوگرم زعفران خشک از هر هکتار درآمد خوبی برای کشاورزان به همراه دارد. سالانه 1100 کیلوگرم محصول زعفران خشک در مرند تولید می شود.

وی درباره مشکلات کشت زعفران توضیح داد: متأسفانه زعفران کاران استان نحوه فرآوری آن را نمی دانند اما کیفیت محصول زعفران استان نسبت به نمونه های سایر استان ها بسیار بالا است. به عنوان مثال در منطقه خراسان افزودنی های زیادی به زعفران اضافه می شود که کیفیت آن را پایین می آورد در حالی که زعفران منطقه آذربایجان با قیمت بالایی در مشهد خرید و فروش می شود.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از ترویج کشت زعفران با توزیع سالیانه بذر رایگان در استان خبر داد و گفت: دو شرکت فرآوری زعفران در مرند فعال هستند و در حوزه صادرات نیز فعال هستند. .

تولید زعفران یک مزیت در شرایط خشکسالی است

مدیر جهاد کشاورزی مرند علی صیادی با اشاره به افزایش هفت هکتاری سطح زیرکشت زعفران در مرند در سال گذشته در جمع خبرنگاران گفت: بهره مندی از تولید زعفران و توسعه آن در مرند به دلیل مصرف کمتر آب است. اکنون سطح آب زیرزمینی به شدت کاهش یافته و هزینه تولید افزایش یافته است، بنابراین تولید محصولات با هزینه بالا و مصرف آب بالا دیگر توصیه نمی شود.

وی بیان کرد: ضمن تغییر مدل کشاورزی باید به سمت تولید محصولی برویم که در کنار سود، درآمدی برابر با محصول قبلی داشته باشد و اگر این محصول نتواند در چنین حوزه ای رقابت کند، قطعاً خواهد بود. حذف شده است.

خبر مرتبط:  پزشک جانباز دفاع مقدس و مدافع سلامت همدان، بر اثر ابتلا به کرونا جان باخت

وی ادامه داد: زعفران محصول جدیدی است و به صورت تازه و خشک به فروش می رسد. تعداد کمی از واحدهای بسته بندی و فرآوری زعفران در مرند فعال هستند. با این حال، راه اندازی صنایع تولیدی پیشرفته در مرند به دلیل بالا نبودن حجم تولید زعفران، صرفه اقتصادی ندارد.

صیادی درباره چالش های تولید زعفران در سال جاری گفت: امسال به دلیل گرمای هوا و خشکسالی برداشت محصول با مشکل مواجه شده است.

وی قیمت زعفران امسال را اضافه کرد: امسال هر کیلوگرم زعفران تازه 500 هزار تومان و هر کیلوگرم زعفران خشک بین 35 تا 50 میلیون تومان به فروش می رسد.

چند نکته فنی برای زعفران کاران

رباب رحیم کرابی کارشناس مسئول باغبانی جهاد کشاورزی مرند با ارائه یک سری نکات فنی در زمینه کشت زعفران گفت: کشاورزان قبل از شروع کشت زعفران باید آزمایش خاک در مزارع خود را انجام دهند. اگر PH خاک برای تولید زعفران بین هفت تا هفت و نیم باشد، کشاورزان نیازی به هزینه اضافی برای کود ندارند.

وی تاکید کرد: کشاورزان پیاز زعفران را از باغداران مطمئن تهیه کنند تا مزرعه دچار آفات نشود. مشکل مهم دیگر تمرکز کشاورزی است. پیش از این تراکم کشت زعفران کم و چهار تا شش تن در هکتار بود اما اکنون به هشت تا 10 تن رسیده است.

وی مبارزه با آفت موش در مزارع را بسیار سخت دانست و افزود: تمامی اجزای زعفران در صنایع مختلف قابل استفاده است. تولید لوازم آرایشی، داروهای گیاهی، ادویه و چاشنی، نساجی و رنگرزی، عرقیات گیاهی و غیره از جمله مصارف گیاه زعفران است.

خبر مرتبط:  لزوم تامین زمین ۱۲ هزار واحد مسکن ملی در شهریار تبریز/ مردم ثبت نام می کنند؛ پول واریز نمی کنند!

علی اکبر بخشی فعال در زمینه فروش محصولات کشاورزی در مرند در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تراکم کشت زعفران در مزارع باید افزایش یابد در غیر این صورت ضایعات خاک زیاد خواهد بود. انواع کشت توصیه شده برای تولید زعفران شامل کشت اسپانیایی و ردیفی می باشد.

سکینه طیب از پیشکسوتان کشت زعفران و استاد دانشگاه افزود: سابقه کشت زعفران به دوران قبل از اسلام برمی گردد اما طبق تحقیقات انجام شده در شمال غرب کشور زعفران کشت نمی کردیم. در سال 1351 برای اولین بار پدر بنده میراین الله طیب بناب اقدام به تولید زعفران در سطح یک هکتار در شهرستان مرند کرد.

انتهای پیام/

مجله سلامتی ایران

جدیدترین اخبار روز پزشکی و سلامتی ایران و جهان را در وب سایت ما هر روز منتشر و گزداوری میشود.