علمی و پزشکی

شکر قهوه‌ای و سفید چه تفاوتی دارند؟

شکر یک ماده طبیعی است که برای هزاران سال بخشی از رژیم غذایی انسان بوده است. انواع مختلفی از شکر وجود دارد که قهوه ای و سفید محبوب ترین آنها هستند.

به گزارش مجله سلامتی ایران، از آنجایی که هم شکر سفید و هم شکر قهوه ای از چغندر یا نیشکر به دست می آیند، کاملا شبیه هم هستند. در واقع شکر قهوه ای ترکیبی از شکر و ملاس سفید است که نوعی شربت مشتق از شکر است. ملاس مسئول رنگ تیره آن است و ارزش غذایی آن را کمی افزایش می دهد.

مهمترین تفاوت رژیم غذایی بین این دو قند این است که شکر قهوه ای کم قند حاوی کلسیم، آهن، پتاسیم و منیزیم بیشتری است.

شکر قهوه ای کالری کمتری نسبت به شکر سفید دارد، اما تفاوت آن اندک است. یک قاشق چایخوری (4 گرم) شکر قهوه ای حاوی 15 کالری است. همین مقدار شکر سفید حاوی 3.16 کالری است. جدا از این تفاوت های جزئی، از نظر تغذیه شبیه هم هستند و تفاوت اصلی آنها در رنگ است.

کدام شکر را انتخاب کنیم؟

به گفته دفتر اصلاحات تغذیه سلامت وزارت بهداشت، انتخاب شکر سفید یا قهوه ای بستگی به ذائقه شما دارد. زیرا تفاوت اصلی این دو قند در طعم و رنگ آن است. اگرچه شکر قهوه ای مواد معدنی بیشتری نسبت به شکر سفید دارد، اما میزان این مواد معدنی به قدری کم است که هیچ فوایدی برای سلامتی ندارند.

قند یک عامل مهم در ایجاد چاقی است و بررسی علت اصلی بیماری ها از جمله دیابت نوع 2 و بیماری قلبی مهم است. به همین دلیل توصیه می شود که فقط 5 تا 10 درصد از کالری روزانه خود را از شکر اضافه شده مصرف کنید.

انتهای پیام/

مجله سلامتی ایران

جدیدترین اخبار روز پزشکی و سلامتی ایران و جهان را در وب سایت ما هر روز منتشر و گزداوری میشود.