علمی و پزشکی

شناخت یکی از عوامل ایجادکننده دیابت نوع دو

محققان تأثیر سطوح بالای اسید اوریک خون را بر دیابت نوع 2 مطالعه کرده اند.

به گزارش مجله سلامتی ایران، دیابت یکی از شایع ترین بیماری های غیرواگیر در جهان است و دیابت نوع 2 شایع ترین نوع دیابت است. برخلاف دیابت نوع 1، ترشح انسولین تنظیم کننده اصلی قند خون نیست، اما مقاومت سلولی به هورمون انسولین باعث عدم تعادل در قند خون می شود و بقیه عوارض ایجاد می شود.

با وجود ترشح انسولین، علت اصلی اختلال در عملکرد هورمونی همیشه یک سوال اساسی در ذهن محققان است.

اخیراً یک مطالعه مروری در مورد تأثیر سطوح بالای اسید اوریک در خون بر مقاومت به انسولین در گروه تحقیقات فیزیولوژی دانشگاه شهید بهشتی در مؤسسه تحقیقات غدد و متابولیسم انجام شد.

رئیس مرکز تحقیقات دکتر اصغر قاسمی گفت: ارتباط دوگانه مقاومت به انسولین و اختلال عملکرد سلول های اندوتلیال (هدف هورمون انسولین) علت اولیه اختلال حساسیت به انسولین از یک سو و اختلال عملکرد سلول های اندوتلیال از سوی دیگر است.

وی گفت: اسید اوریک یکی از فرآورده های متابولیک در کبد باعث اختلال در مسیر پیام انسولین در بافت اندوتلیال می شود.

وی خاطرنشان کرد: بنابراین افزایش غلظت اسید اوریک خون به دلیل مقاومت به انسولین و اختلال عملکرد اندوتلیال عامل خطر ابتلا به دیابت نوع 2 است.

قاسمی گفت: درک این مکانیسم ها به ما کمک می کند تا عوامل خطر اصلی دیابت نوع 2 و اختلالات اندوتلیال عروقی وابسته به انسولین را درک کنیم و به طراحی استراتژی های درمانی مناسب کمک کنیم. اسید اوریک یک ماده آلی است که با تجزیه پورین های موجود در غذاهای پروتئینی مانند جگر و گوشت در بدن انسان یافت می شود.

خبر مرتبط:  جزییات پروتکل‌های بهداشتی الزامی برای بازگشایی مدارس

انتهای پیام/