علمی و پزشکی

سیاره‌ای شبیه به زمین پیدا شد/ احتمالا قابل سکونت هم باشد

زمین, ستاره, سیاره

این سیاره که TOI 700 e نام دارد، احتمالاً یک سیاره سنگی است و 95 درصد اندازه زمین است. این جرم ستاره ای چهارمین سیاره کشف شده است که به دور ستاره TOI 700 می چرخد. همه این سیارات فراخورشیدی (خارج از منظومه شمسی) توسط ماهواره بررسی سیارات فراخورشیدی گذر یا TESS مشاهده و شناسایی شده اند.

سیاره دیگری در این منظومه شمسی که در سال 2020 کشف شد به نام TOI 700 d نیز به اندازه زمین است. هر دوی این سیاره ها در منطقه قابل سکونت اطراف ستاره خود هستند، یعنی فاصله ای که آب مایع می تواند به طور بالقوه در سطح این سیارات وجود داشته باشد. پتانسیل آب مایع به این معنی است که خود این سیارات ممکن است میزبان حیات باشند یا ممکن است در یک زمان (در گذشته) میزبان حیات بوده باشند. کشف چهارمین سیاره (و دومین سیاره احتمالی قابل سکونت) منظومه روز سه شنبه در نشست انجمن فضانوردی آمریکا در سیاتل اعلام شد.

امیلی گیلبرت، کارشناس آزمایشگاه پیشرانه جت در کالیفرنیا، گفت: این یکی از معدود سیستم هایی است که ما از آن می شناسیم که سیارات کوچک زیادی در محدوده بالقوه مهمان نواز خود دارد. این سیستم TOI 700 را به یک چشم انداز هیجان انگیز برای تحقیقات بیشتر در آینده تبدیل می کند. سیاره کشف شده “E” (E) حدود 10٪ کوچکتر از سیاره “D” (D) است. بنابراین، این سیستم نشان می دهد که مشاهدات بیشتر TESS به ما کمک می کند تا سیارات کوچکتر را پیدا کنیم.

ستاره‌های کوچکی مانند TOI 700 در جهان متداول هستند و در سال‌های اخیر بسیاری از سیارات فراخورشیدی که توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب رصد شده‌اند، یافت شده‌اند.

نزدیکترین سیاره به ستاره مذکور TOI 700 b است که 90 درصد اندازه زمین است و در دوره ای معادل 10 روز زمینی یک بار به دور ستاره می گردد. سیاره C 2.5 برابر بزرگتر از زمین است و هر 16 روز یک بار به دور ستاره خود می چرخد. این سیارات احتمالاً قفل هستند، یعنی یک طرف آنها همیشه به سمت ستاره منظومه است، درست مانند ماه که یک طرف آن به سمت زمین است. دو سیاره d و e در محدوده احتمالی قابل سکونت، مدارهای طولانی دارند و 37 و 28 روز (در مقیاس روز زمین) طول می کشد تا به دور ستاره خود بچرخند.

ماموریت TESS در سال 2018 راه اندازی شد و درخشان ترین ستاره ها را در آسمان شب رصد خواهد کرد و درخشندگی آنها تغییر می کند. کم و زیاد شدن نور این ستارگان به معنای وجود سیاراتی در اطراف آنهاست که با عبور از مقابل ستاره باعث تغییر در نور آنها می شود.

5858

مجله سلامتی ایران

جدیدترین اخبار روز پزشکی و سلامتی ایران و جهان و در این مجله سلامتی و پزشکی می توانید شاهد بررسی انواع امراض و بیماری های مختلف، شیوه ها و راهکار های درمان، روش های تشخیص بیماری باشید.