
سرنخ چاقی کودکی در تغذیه مادر
مجله سلامتی ایران/ خراسان رضوی چاقی دوران کودکی با انتخاب رژیم غذایی ضعیف مادر مرتبط است.
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، تقریباً 39 میلیون کودک در سال 2020 دارای اضافه وزن یا چاق بودند که اغلب خطر ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت، سرطان و مرگ زودرس را افزایش می دهد.
اکنون یک گروه بین المللی از کارشناسان دریافته اند که مصرف احتمالی برخی مواد غذایی در دوران بارداری بدون توجه به سایر عوامل سبک زندگی، خطر اضافه وزن یا چاقی را در کودکان افزایش می دهد.
دانشمندان پیشنهاد می کنند که مادران ممکن است از محدود کردن مصرف غذاهای بسیار فرآوری شده سود ببرند. البته برای بهبود تغذیه زنان باردار و کاهش چاقی کودکان باید دستورالعملهای غذایی مسئولان بهداشتی اصلاح شود و موانع اقتصادی و اجتماعی برطرف شود.
محققان داده هایی را در مورد 19958 کودک متولد شده از 14553 مادر در ایالات متحده جمع آوری کردند.
آنها در تجزیه و تحلیل خود، طیفی از عوامل بالقوه تأثیرگذار مانند وزن مادر، سطح فعالیت بدنی، سیگار کشیدن، شرایط زندگی و همچنین مصرف غذاهای بسیار فرآوری شده و زمان بی تحرکی را در نظر گرفتند که به شدت با چاقی دوران کودکی مرتبط است.
در طی یک دوره متوسط پیگیری چهار ساله، 2471 کودک دارای اضافه وزن یا چاق بودند که نشان می دهد مصرف غذاهای بسیار فرآوری شده توسط مادر با افزایش خطر ابتلا به چنین شرایطی در فرزندانش مرتبط است. به عنوان مثال، در گروهی که بیشترین مصرف غذاهای فوق فرآوری شده (12.1 وعده در روز) را داشتند، در مقایسه با گروهی که کمترین مصرف را داشتند (3.4 وعده در روز) خطر 26 درصد بیشتر بود.
این مطالعه نیاز به بررسی و تحقیق بیشتر دارد، اما از اهمیت اصلاح توصیههای غذایی و توسعه برنامههایی برای بهبود تغذیه زنان در سنین باروری برای ارتقای سلامت کودکان حمایت میکند.
یافته های این مطالعه در BMJ منتشر شده است.
انتهای پیام/