نماد سایت مجله سلامتی ایران

رواج بانکداری اسلامی در کشورهای غیرمسلمان صعودی شد

رواج بانکداری اسلامی در کشورهای غیرمسلمان صعودی شد

رواج بانکداری اسلامی در کشورهای غیرمسلمان صعودی شد

بر اساس نتایج گزارش منتشرشده بانکداری اسلامی سالانه بیش از ۱۰ درصد رشد خواهد کرد.

به گزارش مجله سلامتی ایران بانکداری اسلامی که زمانی بیشتر محدود به کشورهای مسلمان بود در حال گسترش در سراسر جهان است و پیش بینی می شود دارایی های آن در سال آینده به پنج تریلیون دلار برسد و نرخ رشد سالانه ۱۰ تا ۱۲ درصد در سال های ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۹ را ثبت کند.

بریتانیا آفریقای جنوبی و لوکزامبورگ که دارای جمعیتی با اکثریت مسلمان نیستند نیز به گسترش بانکداری اسلامی کمک می کنند.

این گزارش بیان کرد یکی از محرک های اولیه رشد بانکداری اسلامی این است که مبتنی بر سرمایه گذاری های اخلاقی است و با توجه به اصول سرمایه گذاری اخلاقی سرمایه گذاران مسلمان و غیرمسلمان جهانی را به خود جلب می کند.

بریتانیا به عنوان یک کشور پیشرو در پذیرش بانکداری اسلامی برجسته و لندن به ویژه مرکز بانکداری و مالی اسلامی است. علاوه بر این دولت بریتانیا بارها اوراق قرضه منطبق با احکام اسلامی منتشر کرد که به آن «صکوک» نیز می گویند.

در همین حال در آفریقای جنوبی بانک های این کشور محصولات مالی مطابق با شریعت ارائه می کنند که برای مسلمانان و غیرمسلمانان به طور یکسان جذاب است.

لوکزامبورگ اولین کشور در منطقه یورو بود که اوراق قرضه منطبق بر شریعت را به ارزش تقریبی ۲۱۶.۳ میلیون دلار با سررسید پنج ساله منتشر کرد و به طور قابل توجهی به تسهیل تراکنش های مالی اسلامی فرامرزی در منطقه کمک کرد.

از سال گذشته ارزش کل دارایی های مالی منطبق با احکام اسلامی تقریبا ۲ تریلیون دلار برآورد شده بود و تخمین زده می شود که این رقم تا سال ۲۰۲۶ بیش از چند برابر شود.

بانکداری اسلامی در حال پیگیری پیشرفت های اخیر در فناوری است زیرا فین تک و بلاک چین این پتانسیل را دارند که با کاهش عدم اطمینان در تراکنش ها و ایجاد شفافیت آن را به شدت بهبود بخشند.

انتهای پیام

خروج از نسخه موبایل