
دروغ بزرگ «قلبفروشی» / تعلل ثبتاحوال در درج نشان اهدای عضو بر مدارک هویتی
نایب رئیس انجمن اهدای عضو ایران، در سال 1400 در کل 2837 پیوند در کشور انجام شده است، چرا شاخص اهدای ایران پایین است، لیست انتظار بیماران پیوند، روش های دریافت کارت اهدای عضو، برخی مدارک شناسایی، ادعاهای بی اساس خرید. و فروش قلب توسط یک فرد زنده آخرین اخبار در تابلو.
دکتر در گفت وگو با مجله سلامتی ایران، امید قبادی وی در خصوص وضعیت اهدای عضو در سال گذشته گفت: شاخص اهدای 1400 11.07 بود و 925 اهدای عضو داشتیم. در سال 1398 شاخص اهدایی 14.3 بود اما در سال 1399 شاخص اهدایی 7.9 بود.
سال گذشته 2828 پیوند عضو در کشور انجام شد
وی با بیان اینکه در سال 1400 تعداد 2828 پیوند در کشور انجام شد، گفت: 1777 پیوند کلیه، 854 پیوند کبد، 10 پیوند ریه، 1441 پیوند قلب و 46 پیوند پانکراس.
چرا شاخص مقرون به صرفه ایران در حال کاهش است؟
کاهش 53 درصدی اهدای عضو در ایران پس از کرونا
قبادی ادامه داد: در سال 1398 با 1078 اهدای عضو، شاخص اهدای عضو ما 14.3 بود که بر این اساس ایران رتبه اول همه کشورهای آسیایی را در این زمینه و با اختلاف رتبه دوم اشغال فلسطین را به خود اختصاص داد. تا 70 درصد در ایران به چند دلیل شاهد کاهش 53 درصدی اهدای عضو و پیوند اعضا هستیم. یکی، برخی از افراد بر اثر کووید جان خود را از دست دادند و پس از منفی شدن آزمایشات به مدت یک ماه و نیم اجازه اهدای عضو در کووید را نداشتند. دوم، فردی که تحت پیوند عضو قرار می گیرد، داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مصرف می کند که خطر ابتلا به ویروس کرونا را چندین برابر در افراد عادی افزایش می دهد. زیرا ما در حال کنترل سیستم ایمنی بدن او هستیم. در نتیجه، همه کشورها تمام تلاش خود را کردند که به هم متصل نشوند، مگر اینکه موضوع مرگ باشد.
وی گفت: همزمان تمامی کارکنان واحد اهدای عضو و پیوند اعضا مشغول کنترل و درمان بیماری عروق کرونا ویروس قلب بودند. بر این اساس شاخص اعتباری کشورمان از سال 1399 به 7.9 سقوط کرد. با این حال، به لطف تصویب واکسیناسیون مردم، افزایش فرهنگ رسیدگی به مشکلات سلامت و همچنین دستورالعملهای ویژه برای اهدای عضو، پیوند و کرونا در کشور، توانستهایم این کاهش را تا حد زیادی جبران کنیم و شاخص اهداکنندگان ما به 11.07 از 1400 رسید. وزارت بهداشت. در یک ماه و نیم اول سال 1401 فکر می کنم رشد تخصصی تری نسبت به سال قبل داشته باشیم و بتوانیم در سال جاری نسبت به سال 1398 تعداد بیشتری از بیماران نیازمند پیوند را درمان کنیم.
لیست انتظار 25000 بیمار نیازمند پیوند عضو
قبادی درباره وضعیت اسفبار بیماران نیازمند پیوند عضو در لیست انتظار گفت: قبل از کرونا 25 هزار نفر در لیست انتظار پیوند بودند که روزانه 7 تا 10 نفر جان خود را از دست می دهند. یعنی هر دو تا سه ساعت یکی از این بیماران فوت می کند. در کرونا، به دلیل کاهش 50 درصدی اهدای عضو در کشور، این میزان باید به طور طبیعی دو برابر شود، اما هنوز آمار دقیق و تحلیلی دریافت نکردهایم. در عین حال در سال 1400، 25000 بیمار در لیست انتظار قرار داشتند، اما باز هم آمار مرگ و میر در لیست انتظار به 1398 کاهش یافته است.
سالانه 5000 تا 8000 مرگ مغزی در کشور رخ می دهد
وی در خصوص مرگ مغزی و اهدای عضو در کشور گفت: سالانه حدود 5 تا 8 هزار نفر در ایران دچار مرگ مغزی می شوند که از این تعداد حدود 3000 نفر اهداکننده عضو هستند اما از این تعداد حدود 1000 نفر، یک سوم آنها اهدا می کنند. ” اعضا می رسند، دلیل اصلی نارضایتی است.
قبادی افزود: میزان رضایت ما از اهدای عضو در کشور در سال 1384 پنج درصد بود اما با کمک نهادهای فرهنگی و رسانه ها این رقم اکنون به 70 درصد رسیده است اما هنوز تا رسیدن به شاخص قابل قبول اهدا فاصله دارد. در حال حاضر شاخص اهدایی ما 11.7 است، اما به دلیل تصادفات، شاخص پذیرفته شده در ایران 30 است، یعنی توانستیم به یک سوم این شاخص دست پیدا کنیم. فکر می کنم با کمک نهادهای فرهنگی، رسانه ها و امثال اینها می توانیم فرهنگ مرگ مغزی شبیه مرگ را نهادینه کنیم. بزرگترین مشکل نارضایتی در دنیای کنونی این است که مرگ مغزی با مرگ یکسان نیست.
توزیع کارت اعتباری بین 8 میلیون نفر در کشور
وی با بیان اینکه هشت میلیون نفر در کشور کارت اعتباری دریافت کرده اند، گفت: بر این اساس 10 درصد جمعیت کشورمان دارای کارت اهدای عضو هستند. این در حالی است که در کشورهای پیشرو، بیش از 60 درصد مردم دارای کارت اهدای عضو هستند.
قبادی گفت: اگر مغز مرده بود کارت اهدا اهدا نمی شد. موافق. کارت اهدای عضو مهم است زیرا در آن بحران یکی از دلایل اصلی عدم رضایت خانواده ها این است که نمی دانند عزیزانمان چه فکری می کنند. داشتن کارت اهدای یک عضو نشان دهنده نظر آن شخص است. به عبارت دیگر، اگر عزیزانشان دچار مرگ مغزی شود، می توانند در آن بحران تصمیم درستی بگیرند، بنابراین داشتن کارت اهدای عضو می تواند کمک بزرگی به خانواده ها باشد.
نحوه دریافت کارت هدیه اعضا
وی درباره راه های پذیرش کارت اهدا گفت: برای پذیرش کارت اهدای عضو راه های مختلفی وجود دارد. ابتدا افراد می توانند به سامانه ملی پذیرش کارت اهدای عضو به نشانی www.ehdacenter.ir مراجعه و کارت خود را دریافت کنند. در روش دوم می توانند کد ملی خود را به 3432 پیامک کنند و در مدت زمان کوتاهی لینک کارت برایشان ارسال می شود تا فقط به شماره موبایلی که ارسال می کنند، ببینند، به اشتراک بگذارند و …. ، مطمئن شوید که نام خودشان است.
در مورد افزودن نماد اهدای عضو در گواهی ها چطور؟
قبادی درباره وضعیت وابستگی اهدای اعضا در گواهی ها و برخی مدارک شناسایی، گفت: کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با قرار دادن کارت اهدا در کارت های ملی، 2 کارت پایان خدمت، کارت بیمه سلامت و گواهی موافقت کرده است.
به تعویق انداختن ثبت نام برای گنجاندن علامت اهدای عضو در اسناد هویتی خاص
وی گفت: در جلسات مشترک بین انجمن اهدای عضو و وزارت بهداشت و سازمان ثبت احوال مقرر شد انجمن اهدا و ثبت اعضای ایران پیش نویس روند عملیاتی را بنویسد و علیرغم پیشرفت های صورت گرفته، ثبت غیرنظامی انجام شد. آژانس هنوز پاسخی نداده است
قبادی گفت: دریافت مجوز رسمی برای این جابجایی 11 سال طول کشید، اما همه کشورهای بزرگ در حوزه اهدا و پیوند به عنوان یک فرآیند کلی در شناسنامه اهدای عضو ثبت نام می کنند. اما 11 سال طول کشید تا مقامات را متقاعد کنیم و اکنون پیش نویس فرآیند اجرایی ما هشت ماه است که ثبت شده است و آنها بازخورد زیادی دارند.
خرید و فروش “قلب” یک انسان زنده; بزرگترین دروغ
وی درباره برخی ادعاها مبنی بر خرید و فروش اعضای مرتبط با قلب توسط افراد، گفت: باید توجه داشت که پیوند اعضا دو دسته است یکی مشکل پیوند عضو مرگ مغزی و دیگری برای پیوند اعضای زنده که باید انجام شود. توجه داشته باشید که ایران تنها کشوری در جهان است که پیوند مغز اهداکننده را دریافت نمیکند یا هزینه آن را پرداخت نمیکند و همه کشورها بخشی یا تمام هزینهها را از گیرنده دریافت میکنند.
وی گفت: نکته بعدی این است که کلیه تنها عضوی است که یک فرد زنده می تواند به آن اهدا کند. هر انسان زنده ای بجز کلیه ها اگر بخواهد تمام اعضای بدنش را اهدا کند می میرد. در مورد کبد و ریه نیز باید توجه داشت که در مورد گروه های خونی و بافت ها، یکی از والدین یا خویشاوند نزدیک می تواند قسمت کوچکی از کبد و ریه خود را به کودک اهدا کند که این امر فقط در ایران انجام می شود. مادران یا بستگان نزدیکی که می توانند با کبد و میدان پدر و گروه خونی و بافت مطابقت داشته باشند، ممکن است بخش کوچکی از کبد خود را به نوزاد اهدا کنند. در ایران جز برای خانواده این کار انجام نمی شود. در ایران پیوند مستقیم توسط افراد غیر فامیل فقط در زمینه کلیه انجام می شود.
ایران؛ اولین پیوند کبد در جهان را دارد
قبادی با اشاره به انتشار کلیپی در رسانه های خارجی مبنی بر خرید و فروش قلب در ایران، واکنش برخی رسانه ها را برعکس می گوید: اگر فردی مشکل روانی یا منبع درآمد داشته باشد. و مطالبی را که به آنها پاسخ نمی دهیم از صبح تا شب منتشر کنید. ایران رتبه اول پیوند کبد در یک مرکز را در جهان دارد. اهدای عضو اولین بار در آسیا است. سالانه بالغ بر 3000 پیوند کلیه در ایران، پیوند کلیه به روش لاپاراسکوپی در کشور و پیوند روده در کشور ما انجام می شود که توسط بسیاری از کشورها مدیریت نمی شود. سفر به آمریکا و اروپا، دومین بیمارستان بزرگ جهان برای پیوند کبد، دو برابر فاصله از بیمارستان دوم کالیفرنیا، برای برخی از ایرانیان، سید علی ملک حسینی، باعث افتخار است. الان عده ای سیاه نمایی می کنند که این افتخارات سخت است.
وی گفت: واقعا فکر می کنید رسانه های خارجی که این فیلم را پخش می کنند نمی دانستند که پیوند قلب افراد زنده از نظر علمی امکان پذیر نیست؟ افرادی که در مورد آن صحبت می کنند یا متقلب هستند یا بیماری روانی دارند یا با آن زندگی می کنند.
قبادی گفت: باید به داستان اشتراک اعضا در دنیا توجه کرد، پزشکان زیر نظر وزارت بهداشت هر کشور اعضای بیماران را که نیاز به پیوند دارند پیوند می زنند. سپس هنگامی که فردی بر اثر مرگ مغزی می میرد، مرگ مغزی فرد وارد سیستم می شود و سیستم بلافاصله جزئیات اهدا کننده شامل گروه خون، بافت شناسی، اندازه و غیره را با گیرندگان موجود تنظیم می کند و اعلام می کند که چند نفر می توانند این کار را انجام دهند. این شخصی است که اعضا را می پذیرد و بیشتر به آنها نیاز دارد.
وی ادامه داد: باید توجه داشت که سالانه بین 100 تا 150 نفر با کلاه خود در دلالان و بیمارستان های پیوند کلاهبرداری به ما مراجعه می کنند و شاید سالانه 5 تا 6 میلیارد تومان از این پرونده کلاهبرداری می شود. . سوال اول این است که اگر دلت را بفروشی و بمیری آیا کسی هست که بخواهد بمیرد و دلش را به دیگری بدهد؟ حتی اگر چنین مردی وجود داشت که به بازماندگان دست دراز کند، آیا می توانست دلش را بفروشد؟ چه اتفاقی برای گروه خونی، بافت شناسی و غیره می افتد؟ این یک دروغ بزرگ نیست. در این کلیپ باید به کسی که این پیشنهاد را داده است بگویید که دنیای خود را خراب کرده اید. چون الان خانواده ها و مادرانی هستند که با کمال میل با اهدای اعضای بدن خود موافقت کردند و حالا با ما تماس می گیرند و نگران این هستند که چه بلایی سر عزیزانشان بیاید در حالی که چنین چیزهایی ممکن نیست و این افراد باید باشند. پاسخ.
انتهای پیام/