«دارویاری» دوباره به ریل خود برگشت؛ تسویه بخشی از مطالبات داروخانهها
سازمان بیمه در هفته گذشته مبلغ 30 هزار میلیارد ریال از محل مطالبات داروخانه ها و مراکز طرف قرارداد تامین اجتماعی را پرداخت کرد، این در حالی است که به گفته مسئولان سازمان تامین اجتماعی، بخشی دیگر از مطالبات به زودی پرداخت می شود.
به گزارش مجله سلامتی ایران، طرح دارویی با هدف بهبود سیاست های ارزی و یارانه دارویی و افزایش پوشش بیمه ای داروها از سوم تیرماه سال جاری با مشارکت شرکت های بیمه اولیه اجرا شد.
از نخستین روزهای اجرای طرح، با توجه به مطالبات معوق داروخانه ها، هشدارهایی مبنی بر شکست این طرح از سوی دست اندرکاران مطرح شد و مطالبات بیمه ای داروخانه ها به عنوان پاشنه آشیل عنوان شد. طرح دارویی
15 مردادماه سال جاری معاون سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد که “تامین اجتماعی آمادگی مشارکت در طرح دارو را دارد و هزینه سالانه اجرای این طرح 12 هزار میلیارد تومان است.” البته تامین مالی این پروژه تماما بر عهده سازمان برنامه و بودجه کشور است.
در همان زمان سازمان برنامه و بودجه بودجه را به بیمه ها پرداخت کرد و بخش قابل توجهی از مطالبات داروخانه های طرف قرارداد تسویه شد و موسوی مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در گفت وگو با مجله سلامتی ایران اعلام کرد. در 5 شهریور ماه «تا پایان تیرماه قسمت غیردانشگاهی را تسویه کرده ایم، در قسمت نسخه های غیر الکترونیکی مطالبات سه ماهه اول سال 1401 یعنی تا پایان خرداد ماه تسویه شده است.
به گفته وی، «برای اجرای طرح دارو، تامین اجتماعی در اختیار همکاران وزارت بهداشت قرار گرفته است و به همین دلیل باید برای بیمه ها پیش پرداخت داشته باشند و در بند اولیه مقرر شد 2400 میلیارد تومان شود. برای تامین اجتماعی در نظر گرفته شود که این اتفاق افتاد و بیشتر پرداختی های تامین اجتماعی در داروخانه ها به حد مطلوب رسید، بنابراین این بخش و مشکل خاصی در برنامه و بودجه وجود ندارد. سازمان به تعهدات خود عمل کرده است.
در حالی که مسئولان سازمان تامین اجتماعی از به روز رسانی مطالبات داروخانه ها خبر می دادند، در هفته های اخیر شکایت هایی از سوی نایب رئیس انجمن داروسازان مبنی بر عدم ایفای تعهدات تامین اجتماعی مطرح شده است. فاطمی رئیس انجمن داروسازان 20 مهرماه با توجه به اینکه رفتار سازمان تامین اجتماعی تهدیدی برای اجرای طرح دارویی است، گفت: طرح دارویی برای سومین ماه است که اجرا می شود، تامین اجتماعی همچنان ریالی به داروخانه ها بدهکار است. برای این تغییر یارانه پرداخت نکرده اند. پرداخت بدهی سال قبل بر آن تاکید دارد، حداقل سه ماه است که تامین اجتماعی از تیرماه آغاز شده است. این موضوع جای نگرانی دارد و اگر قرار است این روند ادامه پیدا کند، باید فکری اساسی کرد.»
به گفته وی، خوشبختانه پرداخت از جیب بیمار افزایش نیافته است، اما در واقع داروخانه هایی هستند که دارو را با قیمت قبلی به مردم می دهند. این موضوع فشار زیادی به داروخانه ها وارد می کند. سازمان تامین اجتماعی هزینه های بالایی دارد و در نتیجه پولی که سازمان برنامه و بودجه در اختیار آنها قرار می دهد احتمالا خرج مسائل دیگری می شود. چون الان بیمه سلامت مطالبات را به موقع پرداخت می کند اما تامین اجتماعی نمی کند و احتمالا نشان می دهد که اعتبار مربوط به دارو به خودی خود استفاده نمی شود. ما به رئیس جمهور و وزیر بهداشت نامه نوشتیم و اعلام کردیم که این موضوع نگران کننده است و باید جدی گرفته شود.
به گزارش مجله سلامتی ایران، بیش از 12 هزار داروخانه مستقل در سراسر کشور طرف قرارداد سازمان تامین اجتماعی هستند. در گذشته مطالبات مراکز دارویی مانند سایر مراکز درمانی طرف متعاهد با تاخیر چند ماهه پرداخت می شد، اما پروژه درور بخشی از مطالبات داروخانه ها در مقطعی قبل از مبلغ 2400 میلیارد تومان تمدید شد. از سازمان برنامه و بودجه دریافت شد. اما باز هم شاهد تاخیر در پرداخت ها به مراکز درمانی و در نتیجه طرح داروسازی بودیم تا جایی که برخی از بیمارستان ها اعلام کردند که دفترچه تامین اجتماعی را نمی پذیرند.
شهرام غفاری مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی امروز اعلام کرد: علیرغم همه مسائل پیش آمده، سرانجام سازمان تامین اجتماعی موفق به پرداخت بخشی از مطالبات پیمانکار شده است. سازمان تامین اجتماعی در اجرای طرح داروسازی همکاری کامل داشته و مطالبات داروخانه ها را از تاریخ اجرای این طرح تا شهریور پرداخت کرده است و تنها دو ماه از مطالبات شهریور و آنلاین باقی مانده است که به زودی با حمایت مجلس و همکاری دولت.
وی با تشکر صمیمانه از همکاری کلیه پیمانکاران به ویژه داروخانه ها تاکید کرد: بیمه گذاران تامین اجتماعی می توانند با مراجعه به مراکز پیمانکار خدمات مورد نیاز خود را بدون مشکل دریافت کنند.
غفاری در خصوص مصاحبه اخیر با اعضای انجمن داروسازان در خصوص اختصاص مستقیم یارانه دروار یوجانا به داروخانه ها، گفت: سازمان تامین اجتماعی مخالفتی با این پیشنهاد ندارد، هرچند مهم است، اما تصمیمی است که باید در ساعت 24 اتخاذ شود. سطوح بالای مدیریت و سیاست گذاران
انتهای پیام/