علمی و پزشکی

توصیه‌های غذایی در سفر برای پیشگیری از مسمومیت

مسمومیت غذایی می تواند در سفر مشکل ساز باشد، اما با توصیه های تغذیه ای به راحتی می توان از آن پیشگیری کرد.

به گزارش مجله سلامتی ایران، به گفته وزارت بهداشت، در طول سفر باید به چند فاکتور تغذیه ای توجه کنیم:

در سفر نیز مانند سایر مواقع باید از همه گروه های غذایی به صورت متناسب، متعادل و متنوع استفاده کنید.

در طول سفر از آب بطری استفاده کنید که برای سلامتی بی خطر است. اگر آب آشامیدنی سالم ندارید، حداقل یک دقیقه آن را بجوشانید. همچنین از پر کردن مکرر ظروف پلاستیکی با آب خودداری کنید و چندین بار بنوشید. از قرار دادن ظروف پلاستیکی بطری آب در فریزر یا یخچال خودداری کنید و از آب منجمد آنها به دلیل تولید مواد مضر استفاده نکنید.

در طول سفر از یخچال برای حمل مواد غذایی فاسد شدنی استفاده کنید. غذاهایی که حاوی خامه، تخم مرغ و سس مایونز هستند به سرعت فاسد می شوند، بهتر است سس مایونز را در دمای سرد نگه دارید و قبل از مصرف به آن اضافه کنید.

از همراه داشتن گوشت خام یا تخم مرغ و لبنیات کوتاه مدت در طول سفر خودداری کنید. این به این دلیل است که آنها خیلی سریع پوسیده می شوند. توجه داشته باشید که محصولات لبنی با ماندگاری بالا فقط تا زمانی که باز نباشند ماندگاری خود را حفظ می کنند. پس از باز کردن درب، آنها را باید در یخچال نگهداری کنید.

توجه داشته باشید که غذاهای سمی بو و طعم نامطبوع ندارند. اگرچه بسیاری از مسمومیت های غذایی معمولا در عرض 24 ساعت از بین می روند، اما برخی از آنها می توانند به اندازه مسمومیت غذایی کنسرو کشنده باشند. بوتولیسم یک سم غذایی کشنده است که در اثر مصرف ماست غیرپاستوریزه، غذاهای از قبل پخته شده یا سوسیس های آلوده ایجاد می شود. علائم و نشانه های این مسمومیت با 12 تا 24 ساعت تاخیر ظاهر می شود و شامل تاری دید، دوبینی، افتادگی پلک فوقانی، ناتوانی در حرکت، اختلال در گفتار، لکنت زبان، اشکال در بلع و خشکی و گلودرد می باشد. درمان اصلی این سم، تجویز سریع پادزهر در مرکز پزشکی است. در صورت عدم درمان، فرد مسموم می تواند دچار فلج تنفسی شود.

خبر مرتبط:  فناوری سینمایی که دستمایه محققان برای بهبود توانبخشی توان‌یابان شد

بنابراین از خرید قوطی های دارای برجستگی، فرورفتگی یا نشتی و زنگ زدگی خودداری کنید و از شکسته نشدن درب آن ها مطمئن شوید. قوطی ها را قبل از سرو به مدت 20 دقیقه در آب جوش حرارت دهید و بلافاصله سرو کنید. اگر هوا گرم است و غذای پخته شده بیش از دو ساعت در دمای اتاق نگهداری نمی شود. برای پخت مجدد بقیه غذا، آن را از قبل با دمای 74 درجه سانتیگراد گرم کنید تا غذا تبخیر شود و بیش از سه روز دیگر غذای باقی مانده را نخورید. بهترین دما برای نگهداری مواد غذایی زیر 4 درجه سانتیگراد یا بالای 60 درجه سانتیگراد است.

از تماس با غذاهای پخته شده و کم پخته شده خودداری کنید. برخی از علائم و نشانه های مسمومیت غذایی با تاخیر ظاهر می شوند. این بدان معنی است که یک فرد سمی ممکن است 12 تا 24 ساعت پس از خوردن یک غذای آلوده علائمی پیدا کند. علائم و نشانه های این سموم شامل سردرد، تب، خستگی، حالت تهوع، استفراغ، اسهال شدید آب، کم آبی بدن، ضعف و درد شکم است. غذای خانگی امن ترین غذا در راه است. در راه بهتر است از غذاهای ساده و نیمه خشک مانند نان، پنیر و سبزیجات، کاکائو، کتلت استفاده کنید.

– از خرید اقلام غذایی مانند لوبیا پخته، اهرمی و اهرمی، لواشک، فلافل، سمبوسه، پیراشکی در خیابان، دستفروشان و مغازه های غیربهداشتی خودداری کنید. اگر می خواهید در رستوران غذا بخورید، امکانات بهداشتی را انتخاب کنید. برای این منظور به وجود توالت فرنگی، لباس کارگران، نظافت میز، مگس و حشرات و وضعیت ظروف غذا توجه شود. در صورت امکان وسایل شخصی مانند قاشق، چنگال و لیوان مخصوص را به همراه داشته باشید. همچنین به بهداشت فردی توجه کنید، یعنی قبل از غذا دستان خود را بشویید.

خبر مرتبط:  ۴۶ فوتی و شناسایی ۲۴۸۷ بیمار جدید کووید ۱۹

انتهای پیام/