علمی و پزشکی

تغییرات مهم در سبک زندگی برای جلوگیری از پوکی استخوان

استخوان ها نقش مهمی در حفظ و حمایت از انرژی بدن دارند و به حرکت، ایستادن و زندگی راحت تری کمک می کنند. استخوان ها مواد معدنی ضروری را ذخیره می کنند و حاوی “مغز استخوان” هستند که به تولید سلول های خونی کمک می کند که نقش مهمی در عملکردهای مختلف بدن دارند.

به گزارش مجله سلامتی ایران، استخوان ها در طول زندگی انسان ترمیم و بازسازی می شوند. در سنین پایین، بدن به جای تخریب بافت استخوانی، بازسازی می شود، اما با افزایش سن این روند کند می شود. در زنان، تحلیل استخوان پس از یائسگی تسریع می یابد و در برخی موارد این کاهش قابل توجه است و منجر به عارضه ای به نام پوکی استخوان می شود. در زنان شایع تر از مردان است.

بنابراین، حفظ سلامت استخوان برای پوشش سن بافت استخوانی مرتبط با افزایش سن باید برای همه، به ویژه زنان، اولویت باشد. داشتن یک سبک زندگی سالم همراه با فعالیت بدنی، پرهیز از غذاهای مغذی، سیگار و نوشیدنی می تواند سلامت استخوان ها را در دراز مدت تضمین کند.

مصرف الکل، تنباکو، غذاهای فرآوری شده، نوشابه های گازدار با کمبود کلسیم و ویتامین D می تواند منجر به ضعف و ضعف استخوان ها شود.

نارسایی ورزش و عدم تحرک می تواند باعث التهاب و درد مفاصل شود.

زنان با افزایش سن، توده استخوانی خود را از دست می دهند، زیرا سطح هورمون آنها (استروژن و پروژسترون) متفاوت است. بلوغ، بارداری، شیردهی و یائسگی بر استحکام استخوان ها تأثیر می گذارد. اگر چارچوب اسکلتی بدن ضعیف باشد، کوچکترین آسیب می تواند منجر به شکستگی شود و حرکت را دشوار کند.

خبر مرتبط:  دولت آلمان تمام اسپانیا را منطقه پرخطر کرونایی اعلام کرد

توصیه های موثر برای زنان برای حفظ سلامت استخوان های خود

ورزش: ورزش هایی مانند پیاده روی، آهسته دویدن و بالا رفتن از پله ها می تواند به فرد کمک کند تا استخوان های قوی تری داشته باشد و پیشرفت تحلیل استخوان را کند کند.

مصرف ویتامین D: ویتامین D به جذب کلسیم در بدن کمک می کند و نقش های متعددی در بهبود سلامت استخوان ایفا می کند. سطوح پایین ویتامین D نشانه کم بودن تراکم استخوان است و خطر تحلیل استخوان را افزایش می دهد. منبع غنی ویتامین D نور خورشید است و به دنبال آن ماهی های چرب، زرده تخم مرغ، غلات کامل، محصولات لبنی، آب پرتقال و شیر سویا قرار دارند.

رژیم غذایی غنی از کلسیم: رژیم غذایی غنی از کلسیم به حفظ تراکم استخوان کمک می کند. رژیم غذایی باید شامل محصولات لبنی، ماهی، بادام، کلم بروکلی و غیره باشد که به سلامت استخوان ها کمک می کند. اثرات سطوح پایین کلسیم به طور مستقیم در استخوان ها نشان داده می شود. کلسیم پایین منجر به پوکی استخوان، ضعف استخوان ها و شکستگی های ناگهانی می شود.

اجتناب از الکل: الکل توانایی بدن برای جذب کلسیم را کاهش می دهد و منجر به کاهش تراکم استخوان می شود.

کاهش مصرف نمک: افزایش مصرف نمک به کاهش سطح کلسیم و تسریع تحلیل استخوان کمک می کند. زنان، به ویژه پس از یائسگی، به طور کلی باید کمتر از غذاهای کنسرو شده و غذاهای فرآوری شده استفاده کنند.

از مصرف بیش از حد کافئین خودداری کنید: کافئین باعث دفع سریعتر کلسیم از بدن می شود و باید در مصرف آن متعادل باشد.

خبر مرتبط:  تنها مدرک معتبر واکسیناسیون ایران، کارت دیجیتال صادرشده از سوی وزارت بهداشت است

اگرچه رعایت این توصیه ها مهم است، غربالگری نیز برای اطمینان از سلامت استخوان ضروری است. غربالگری باید قبل از 30 سالگی شروع شود و افرادی که سابقه خانوادگی از دست دادن استخوان دارند باید دو بار در سال غربالگری شوند تا از این خطر جلوگیری شود.

انتهای پیام/