
تحریم های آمریکا تلفات زیادی را در حوزه سلامت جهانی موجب شد
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان در هفتاد و پنجمین مجمع جهانی بهداشت با اعتراض به تحریم های آمریکا علیه کشورها گفت: تحریم های یکجانبه بانکی و مالی آمریکا خسارات زیادی را در حوزه سلامت جهانی به همراه داشته است.
به گزارش مجله سلامتی ایران، در این مجمع جهانی که در ژنو برگزار شد، دکتر. بهرام عین اللهی در ادامه سخنان خود گفت: سازمان جهانی بهداشت به عنوان یک نهاد بین المللی ویژه متشکل از کشورهای عضو، نباید تحت تأثیر سیاست قرار گیرد.
وی تاکید کرد: سازمان جهانی بهداشت باید به ایفای نقش مطلوب خود در دسترسی برابر به واکسن، تولید داخلی و خوداتکایی منطقه ای در این زمینه ادامه دهد.
وزیر بهداشت همچنین گفت: جمهوری اسلامی ایران تصمیم به تولید واکسن های داخلی در شرایطی دارد که کووید به شدت تحت تاثیر همه گیری 19 قرار گرفته است، دسترسی به واکسن ها و تجهیزات پزشکی محدود است و اقدامات قهری یکجانبه آمریکا باعث افزایش اثرات کووید-19 شده است. ” مشخص شده است که این تصمیم استراتژیک دسترسی برابر به واکسنها و آمادگی و واکنش بهتر به شرایط اضطراری فعلی و آینده را فراهم میکند.
به گزارش وب دا، «وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» در هفتاد و پنجمین مجمع جهانی بهداشت، دکتر. متن کامل سخنان بهرام عین اللهی به شرح زیر است:
“به نام خدا
رئیس عزیز
عظمت شما
خانم ها و آقایان
من با دبیر کل سازمان جهانی بهداشت موافقم که صلح پیش نیاز سلامت است. هر زمان که جنگ شروع می شود، گرسنگی و بیماری به دنبال دارد.
اما جنگ فقط با اسلحه و گلوله نیست. جنگ های اقتصادی و اقتصادی آسیب بیشتری به سلامتی وارد می کند. تحریم های بانکی و مالی یکجانبه ایالات متحده خسارات زیادی را در بخش مراقبت های بهداشتی جهانی ایجاد کرده است.
اپیدمی کووید 19 نشان داده است که سیستم های بهداشتی تا چه اندازه در برابر شرایط اضطراری جهانی آسیب پذیر هستند. ما در سومین سال حادترین بحران سلامت قرن قرار داریم.
یکی از درسهای کلیدی این همهگیری، درک اهمیت سیستمهای سلامت تابآور است. اپیدمی و اثرات آن نه تنها تهدیدی برای سلامتی بلکه تهدیدی برای صلح و امنیت است.
به همین منظور سازمان جهانی بهداشت بر این باور است که سلامت همه مردم پایه صلح و امنیت در جامعه است. به همین ترتیب، در قطعنامه های مجمع عمومی سازمان جهانی بهداشت به نقش سلامت در ارتقای صلح به عنوان عاملی کلیدی در دستیابی به سلامت برای همه مردم اشاره شده است.
حاکمیت در بخش مراقبت های بهداشتی جهانی پیچیده و غیرمتمرکز است و دسترسی برابر به واکسن ها و سایر نیازهای پزشکی را فراهم نمی کند. برای این منظور تاکید می کنیم که نابرابری در دسترسی به واکسن را می توان از طریق تولید داخلی واکسن برطرف کرد.
سازمان جهانی بهداشت باید به ایفای نقش مطلوب خود در دسترسی برابر به واکسن، تولید داخلی و خوداتکایی منطقه ای ادامه دهد. ما برای تقویت تولید داخلی واکسن، دسترسی و کیفیت آنها، داروهای ایمن و مقرون به صرفه و سایر محصولات بهداشتی تلاش می کنیم.
همکاران عزیز
جمهوری اسلامی ایران در زمانی تصمیم به تولید واکسن های داخلی گرفت که کووید به شدت تحت تأثیر همه گیری کووید-19 قرار گرفت و دسترسی به واکسن ها و تجهیزات پزشکی محدود بود و اقدامات قهری یکجانبه آمریکا باعث افزایش اثرات کووید 19 شد که یک تصمیم راهبردی است. نسبت به واکسن ها منصف باشید و آمادگی و واکنش به شرایط اضطراری فعلی و آینده را بهبود بخشید.
در این زمان، بزرگترین فرآیند واکسیناسیون تاریخ در جهان انجام شد، اما بسیاری از کشورهای متوسط و کم درآمد هنوز قادر به انجام این کار نبودند.
آقای رئیس،
سازمان بهداشت جهانی به عنوان یک نهاد بین المللی ویژه متشکل از کشورهای عضو، نباید تحت تأثیر سیاست قرار گیرد. مایلم تاکید کنم که ایران با هرگونه تغییر عجولانه در مقررات بین المللی بهداشت سال 2005 مخالف است و آن را رد می کند. ما معتقدیم که هرگونه بهبود رویه ای باید پس از بررسی دقیق پیشنهادها انجام شود.
آقای رئیس،
اگرچه در بسیاری از زمینهها روند کاهشی و ثابتی را مشاهده میکنیم، اما درسی که این همهگیری به ما آموخت این است که اگر ما امن نباشیم، هیچ منطقه، هیچ کشور و هیچ جامعهای امن نیست.
با تشکر از توجه شما. “
انتهای پیام/